The Book Of Soul: Live Chapter
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
The Book Of Soul: Live Chapter
Hej,
Napisałem też ten post na FB klubu a targany emocjami i pewnym rozgoryczeniem piszę też tutaj.
Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego na tym koncertowym dvd, przy każdym utworze z osobna, dźwięk pochodzi z jednego koncertu a obrazy z kilku? Oglądając (podobno wrocławski) Deat or Glory na YT, u Murrey'a naliczyłem 3 różne gitary, czwartej nie jestem pewien, co oznacza, że obraz jest zmiksowany z co najmniej 3 różnych występów. Przyznam szczerze, że takie akcje powodują, że odchodzi mi ochota na zakup takiego wydawnictwa, nad czym bardzo ubolewam.
Widać to po koszulkach, szaliczkach Adriana itd itd. Byłem we Wrocku na tym koncercie i przyznam szczerze, że się strasznie podjarałem, że miałem okazje być na koncercie z którego, co prawda dotyczy to jednego utworu, będę mógł mieć w domu oficjalne DVD.
Czy to jest celowy zabieg, producenci jakoś to tłumaczą czy zwykłe niedbalstwo przy montażu? Czy może w oryginale, na DVD jest już ok a tylko na YT jest wersja demo?
Ktoś coś wie na ten temat?
Pozdrawiam serdecznie! Up The Irons!
https://www.youtube.com/watch?v=5QhXTjfPfbc
Napisałem też ten post na FB klubu a targany emocjami i pewnym rozgoryczeniem piszę też tutaj.
Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego na tym koncertowym dvd, przy każdym utworze z osobna, dźwięk pochodzi z jednego koncertu a obrazy z kilku? Oglądając (podobno wrocławski) Deat or Glory na YT, u Murrey'a naliczyłem 3 różne gitary, czwartej nie jestem pewien, co oznacza, że obraz jest zmiksowany z co najmniej 3 różnych występów. Przyznam szczerze, że takie akcje powodują, że odchodzi mi ochota na zakup takiego wydawnictwa, nad czym bardzo ubolewam.
Widać to po koszulkach, szaliczkach Adriana itd itd. Byłem we Wrocku na tym koncercie i przyznam szczerze, że się strasznie podjarałem, że miałem okazje być na koncercie z którego, co prawda dotyczy to jednego utworu, będę mógł mieć w domu oficjalne DVD.
Czy to jest celowy zabieg, producenci jakoś to tłumaczą czy zwykłe niedbalstwo przy montażu? Czy może w oryginale, na DVD jest już ok a tylko na YT jest wersja demo?
Ktoś coś wie na ten temat?
Pozdrawiam serdecznie! Up The Irons!
https://www.youtube.com/watch?v=5QhXTjfPfbc
Re: The Book Of Soul: Live Chapter
Otóż nie ma żadnego "oficjalnego DVD", jest tylko ten film ( a raczej 15 klipów wideo) przygotowany tylko i wyłącznie na potrzeby promocji albumu. Owszem, chyba taki był zamysł, skoro ostatecznie tak to zmontowano. na iTunes masz dostęp do wersji bez przerw i cięcia na poszczególne utwory, przyjemność kosztuje ok. 10 USD.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Po pierwsze, to jest chyba temat z Live Chapter?
Po drugie, Live Chapter to CD. Nagrania to bonus dla fanów, a publika na 100% jest z Wro.
Po drugie, Live Chapter to CD. Nagrania to bonus dla fanów, a publika na 100% jest z Wro.
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
To chcecie mi powiedzieć, że jestem taką pierdołą, że nie zauważyłem, że nie ma z tego DVD? A to co jest na YT nie ma nic wspólnego z żadnym oficjalnym wydawnictwem, które mogę kupić w sklepie?
Jak napisał RALF, to "oficjalny klip", który można kupić w iTunes. W "zwykłym" sklepie możesz kupić CD lub LP. Wersji z obrazem nie.
I pełna zgoda, oglądanie tego jest wkurzające, ale słucha się świetnie.
I pełna zgoda, oglądanie tego jest wkurzające, ale słucha się świetnie.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków), Wishbone Ash (Warszawa), Monstrum (Rzeszów), Soen (Kopenhaga)
03: Lady Pank, Zalewski, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Dziękuję serdecznie.
Temat do zamknięcia.
Temat do zamknięcia.
No ostatnich DVD to się też przytrafia. Niestety nie ma mowy o nagrywaniu prawdziwego koncertu.
www.MetalSide.pl
- Saimon1995
- -#Moderator

Nie, żebym się czepiał autora recenzji, ale napisał on, że Children of the Damned bardzo często pojawia się w secie, natomiast Blood Brothers rzadziej. Postanowiłem to sprawdzić, dzięki niezawodnej stronie setlist.fm, i okazało się, że Children (od 1982) muzycy zagrali podczas 445 razy, z kolei Blood Brothers (od 2000) - "tylko" 302.RALF pisze: ↑sob gru 23, 2017 9:57 am https://magazyngitarzysta.pl/muzyka/rec ... ve-chapter
Recka albumu
Dokładnie. Tym Blood brothers to już trochę męczą. 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków), Wishbone Ash (Warszawa), Monstrum (Rzeszów), Soen (Kopenhaga)
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
Bardzo ładnie wypunktowaneFaithNoMore pisze: ↑sob gru 23, 2017 8:19 pmNie, żebym się czepiał autora recenzji, ale napisał on, że Children of the Damned bardzo często pojawia się w secie, natomiast Blood Brothers rzadziej. Postanowiłem to sprawdzić, dzięki niezawodnej stronie setlist.fm, i okazało się, że Children (od 1982) muzycy zagrali podczas 445 razy, z kolei Blood Brothers (od 2000) - "tylko" 302.Poza tym zgadzam się z autorem - dobra koncertówka, choć ja bym jej aż 9/10 nie dał. Ale mocne 7,5, może 8, spokojnie.
www.MetalSide.pl
Płyta "The Book of Souls: Live Chapter" została nominowana w plebiscycie Antyradia w kategorii PŁYTA ROCKU 2017.
Głosujemy tutaj => http://www.antyradio.pl/Radio/Plyta-Roc ... nica-19272 !!!
Głosujemy tutaj => http://www.antyradio.pl/Radio/Plyta-Roc ... nica-19272 !!!
Zestawianie koncertówki ze studyjnymi, no naprawdę super pomysł 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Widocznie znane zespoły wydały mało płyt w 2017, a redaktorom nie chciało się zapoznawać z tymi mniej znanymi, żeby dać jakieś ciekawe propozycje do głosowania. 
Przecież tak to wygląda. Czytałem ostatniego Teraz Rocka i miałem przedni ubaw z nowej ankiety. Po prostu muszą dorzucić kilka maksymalnie ogranych kapel, niekoniecznie adekwatnie, bo wąsaty redaktor ma taki gust 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Zestawianie koncertówek ze studyjnymi w takiej ankiecie to jeszcze małe piwo, bo to tylko głosowanie "co się komuś podoba". Najbardziej mnie intrygują "dziennikarze", którzy potrafią zrobić jeden ranking dyskografii zespołu i w nim umieścić wymieszane koncertówki i studyjne 
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Wczoraj odfoliowałem swój Live Chapter i nie znalazłem kodu do pobrania filmu. Miał ktoś podobny problem, czy mi się coś pokiełbasiło?
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Film pobierasz za hajs, bodajze kilka EUR. Albo ogladasz za darmo na YouTube.hipcio_stg pisze: ↑śr sty 03, 2018 7:47 am Wczoraj odfoliowałem swój Live Chapter i nie znalazłem kodu do pobrania filmu. Miał ktoś podobny problem, czy mi się coś pokiełbasiło?
W wywiadzie dla ostatniego IMFC Magazine Steve przyznal, ze zrezygnowali z wydania tego na DVD ze wzgledu na niska sprzedaz DVD koncertowych. Poza tym jakosc, jak wiemy, rowniez odbiegala od standardu narzuconego przez Flight 666 czy En Vivo, oraz inne pelnowartosciowe koncertowki dostepne na rynku. Po prostu powstal niskobudzetowy produkt - szkoda, bo trasa TBOS jak malo ktora prosila sie o pelnowymiarowe, bogate wydawnictwo nawet z takiego Donington, gdzie przeciez mieli do dyspozycji multum kamer.
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Dzięki za odpowiedź. Nie wiem dlaczego ubzdurałem sobie, że kto zakupi płytę w środku znajdzie kod do darmowego ściągnięcia koncertu.