Avantasia - Europa 2019
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Avantasia - Europa 2019
Avantasia ogłosiła trasę promującą nowy album "Moonglow", który ukaże się na początku przyszłego roku.
http://www.tobiassammet.com/eng/index.php
Bardzo poważnie rozważam Pragę 2 kwietnia. Jeszcze tydzień temu jak sprawdzałem to były dostępne Stani u podia. Teraz nie ma - ani na ticketportal ani ticketpro...
Oczywiście wielce prawdopodobne, że wejdą jeszcze do sprzedaży. Dlatego jakby ktoś to obserwował i zobaczył te GC na Pragę to proszę o info w tym temacie, może akurat ktoś wyczai to wcześniej.
Avantasia jest w Czechach bardzo popularna ale mimo wszystko nie wierzę żeby się całkowicie to GC już wyprzedało kiedy taki kawał czasu do koncertu.
Alternatywą jest Berlin. Mają jeszcze dodać dodatkowe kraje ale z tego co zrozumiałem mają to być inne kontynenty - w Europie to już wszystko chyba.
http://www.tobiassammet.com/eng/index.php
Bardzo poważnie rozważam Pragę 2 kwietnia. Jeszcze tydzień temu jak sprawdzałem to były dostępne Stani u podia. Teraz nie ma - ani na ticketportal ani ticketpro...
Oczywiście wielce prawdopodobne, że wejdą jeszcze do sprzedaży. Dlatego jakby ktoś to obserwował i zobaczył te GC na Pragę to proszę o info w tym temacie, może akurat ktoś wyczai to wcześniej.
Avantasia jest w Czechach bardzo popularna ale mimo wszystko nie wierzę żeby się całkowicie to GC już wyprzedało kiedy taki kawał czasu do koncertu.
Alternatywą jest Berlin. Mają jeszcze dodać dodatkowe kraje ale z tego co zrozumiałem mają to być inne kontynenty - w Europie to już wszystko chyba.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Re: Avantasia - Europa 2019
Wiadomo czy z Kiske?
Nic nie wiadomo, ale na fejsie Tobias wrzucał fotki z Kiskaczem, Atkinsem i kimś jeszcze, niby z nagrywania płyty, więc jest wielkie prawdopodobieństwo, że będzie MK na płycie. A czy na gigach - nikt pewnie tego nie wie jeszcze.
W przyszłym roku to powinien być. Dynie kończą trasę, muszą odpocząć i rozejść się na trochę do "swoich" projektów.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Dobra, mam zarezerwowany bilet Stani u Podia na ticketmaster, ale niestety nie mogłem dodać do koszyka więcej niż jednego. Po mojej rezerwacji są niedostępne... Z tego co widzę nie ma pdf, jest wysyłka do Europy za 250 koron - około 4 dychy - tragedii nie ma ale szkoda, że tylko jeden.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Mam nadzieje, że wrecz przeciwnie i Kiske nie pojawi się zajęty nagrywaniem Pumpkins United plyty
Ja też się wybieram do Pragi. Ale na Karlinie jest fajna galeria, zapewne tam się umieszczę, jako kiedyś na Dream Theater.
Istotą Avantasii jest uczestnictwo wszystkich podstawowych artystów na trasie. Nie wyobrażam sobie nieobecności Kiszczaka!! Zwłaszcza, że on bardzo lubi tę formułę, w której śpiewa tylko kilka piosenek z dłuższymi przerwami.
Istotą Avantasii jest uczestnictwo wszystkich podstawowych artystów na trasie. Nie wyobrażam sobie nieobecności Kiszczaka!! Zwłaszcza, że on bardzo lubi tę formułę, w której śpiewa tylko kilka piosenek z dłuższymi przerwami.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Byłem już na Avantasii bez Kiske na WOA17. Tzn byłem przez jakies 5 minut bo wolalem Harrisa i Tankard
I tak zjebałem z tym biletem bo zamiast zapłacić to kliknąłem rezerwację i mam przez 1 dzień do odbioru w punktach sprzedaży... w Czechach. Napisałem do nich o link do płatności ale pewnie nic z tego nie będzie.
Z drugiej strony chory ten system - widząc rezerwacja myślałem że po prostu będzie w koszyku przez jakiś czas a tu zonk.
Z drugiej strony chory ten system - widząc rezerwacja myślałem że po prostu będzie w koszyku przez jakiś czas a tu zonk.
znakomity wybór
Jest się czem chwalić
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Widziałem Avantasie dwa razy z Kiske. Tankard ciezko dorwac. Wybór był oczywisty, a do tego Steve Harris
.
Wybor jedyny sluszny
Wybor jedyny sluszny
Mój już dotarł, biorąc pod uwagę jakość pakowania to cud, że jest cały i zdrowy. Jeszcze nigdy nie kupiłem biletu z aż takim wyprzedzeniem.

@krusejder - dodano Budapeszt 6 maja;-). A na Pragę biletów na ticketmasterze już od jakiegoś czasu nie ma.
Muzycy "ogłoszeni" na nowej płycie - Catley, Jorn, Eric Martin, Tate, Candice Night i Mille Petrozza(!).
Premiera albumu 1 lutego.
Muzycy "ogłoszeni" na nowej płycie - Catley, Jorn, Eric Martin, Tate, Candice Night i Mille Petrozza(!).
Premiera albumu 1 lutego.
Pięknie! Bardziej pasuje mi ten Budapeszt od Pragi. Ale może też będą w Polsce ...
Avantasia jest tez w kwietniu w Barcelonie. Obiecalem żonie, że ją tam zabiorę wiosną przyszłego roku....w sensie, że do Barcelony, ale ponieważ nie ma tam dka mnie zbyt wiele ciekawych zabytków, stwierdziłem, że muszę to z jakimś koncertem połączyć. A póki co nie ma ciekawych ciekawych nazwisk na Barcelonę na marzec-kwiecień. Pytanie, czy Kiske będzie śpiewał na trasie?
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nie będzie.
W Barcelonie to najlepiej w pociag do Montserrat.
W Barcelonie to najlepiej w pociag do Montserrat.
Skąd wiesz, że nie??
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Bo ma Helloween na glowie
. Poza tym musi oszczedzac gardlo. Nawet wywiadów rzadko udziela
Heh, o Barcelonie też myślę w połączeniu z wyjazdem z żoną, zobaczyłem datę tego koncertu i jakoś mi się to wszystko zgrało 
Pisaliście w którymś temacie, że są tanie loty do Barcelony, jak na razie akurat na ten termin ich nie widać. Jak będą to może się wybierzemy.
Pisaliście w którymś temacie, że są tanie loty do Barcelony, jak na razie akurat na ten termin ich nie widać. Jak będą to może się wybierzemy.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Sprawdzajcie też do Girony
. No i barierki w Hiszpanii to ciezka sprawa, trzeba byc tak ze 3 godziny przed otwarciem pod hala.