Iron Maiden Songs Cup 2019 - komentarze
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Iron Maiden Songs Cup 2019 - komentarze
Hej,
poniewaz zabawa sie rozkrecila - dodaje temat do komentowania.
Przypominam, glowna zabawa: viewtopic.php?f=7&t=13819
Kilka slow ode mnie:
Cieszy mnie kazdy kawalek z X Factor, ktory awansuje. Szkoda mi troche 2 AM, zabraklo mu bramki i mimo wygranej z Prowlerem w ostatnim meczu niestety odpada.
Fajnie, ze glosujecie w miare trzezwo patrzac, a nie na zasadzie - nowe plyty to dno, a stare genialne. Np pozytywnie zaskoczylo mnie ze Murders in the Rue Morgue odpadlo, a wyszedl Face in the Sand z hejtowanego czesto DoD. Nie to, ze nie lubie Murders, tylko nie widze takiego podzialu na klasyki, Blaze i reunion.
Fajnie, oby tak dalej! Juz niedlugo faza pucharowa.
poniewaz zabawa sie rozkrecila - dodaje temat do komentowania.
Przypominam, glowna zabawa: viewtopic.php?f=7&t=13819
Kilka slow ode mnie:
Cieszy mnie kazdy kawalek z X Factor, ktory awansuje. Szkoda mi troche 2 AM, zabraklo mu bramki i mimo wygranej z Prowlerem w ostatnim meczu niestety odpada.
Fajnie, ze glosujecie w miare trzezwo patrzac, a nie na zasadzie - nowe plyty to dno, a stare genialne. Np pozytywnie zaskoczylo mnie ze Murders in the Rue Morgue odpadlo, a wyszedl Face in the Sand z hejtowanego czesto DoD. Nie to, ze nie lubie Murders, tylko nie widze takiego podzialu na klasyki, Blaze i reunion.
Fajnie, oby tak dalej! Juz niedlugo faza pucharowa.
-
Deleted User 2259
Re: Iron Maiden Songs Cup 2019 - komentarze
a w przypadku fazy pucharowej, to 1 utwor z grupy A spotykam sie z drugim z grupy B? TAK JAK W PILCE NOZNEJ?
- blackcocker
- -#Moderator

Ja jak już pisałem w głównym wątku, gdzie dajemy wyniki: OGROMNIE boleję nad odpadnięciem Kolorków z zabawy, dość że były w grupie z FOTD, który mimo że klasyk... nie jest dla mnei na tyle dobry, żeby wychodzić z tej grupy jeszcze z pozycji lidera (!!!). Bardzo boli mnie tak słaba pozycja Fear Is The Key (to mój pierwszy utwór Maiden jaki usłyszałem, swoją drogą uważam go za calkiem niezły muzycznie kawałek z dojebanym riffem), ale miał dość trudną grupę. 2AM faktycznie szkoda, ale według mnie nie miał szans z Prowlerem
, mimo że niewiele mu brakło. Nie rozumiem też, tego że Speed of Light ma tak mało punktów... no cóż, chyba jest po prostu ofiarą "bycia jednym z nowszych numerów"
Szkoda The Edge of Darkness, ale miał cholernie trudną grupę, w sumie nie do wyjścia przy tych dwóch sztosach... ehhh Como Estais
Fajnie, że wątek z komentarzami został dodany, czasem aż się ciśnie na usta przy niektórych meczach jakaś "KURWA" bo czasem cholernie ciężko wybrać, a wydaje się też, że remis nie jest do końca sprawiedliwym wynikiem dla obu stron
Fajnie, że wątek z komentarzami został dodany, czasem aż się ciśnie na usta przy niektórych meczach jakaś "KURWA" bo czasem cholernie ciężko wybrać, a wydaje się też, że remis nie jest do końca sprawiedliwym wynikiem dla obu stron
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
-
Deleted User 2259
to jak zostanie faza pucharowa, to mamy 64 kawałki?
Ustawienia jasno nie precyzuja kto z kim sie spotka po awansie. Poki co mamy 39 grup i z kazdej awansuja 2 utwory co daje nam 78 zespolow w fazie pucharowej.
Tez uwazam FITK za dobry i dosc skomplikowany utwor na plycie. Edge faktycznie za ciezka mial grupe - ale taki urok turnieju i roznica miedzy nim i survivorem - tutaj jest calkowita losowosc i mozemy miec grupe ze slabymi utworami jak i grupe z 4 epikami. Wyniki moga byc ciekawe pod koniecblackmailer pisze: Bardzo boli mnie tak słaba pozycja Fear Is The Key (to mój pierwszy utwór Maiden jaki usłyszałem, swoją drogą uważam go za calkiem niezły muzycznie kawałek z dojebanym riffem), ale miał dość trudną grupę.
-
Deleted User 2259
Byle sie te grupy skonczyly, to sie dopiero bedzie dzialo. Nie moge sie juz doczekac 
- blackcocker
- -#Moderator

Wybór między Deja vu a SSOASS.... Boli mnie serce. Cholernie dobry pojedynek.
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
To prawda - z jednej strony pojawiają się silne pary jak ta, a z drugiej np Purgatory - The Prophecyblackmailer pisze: ↑śr lut 13, 2019 2:22 am Wybór między Deja vu a SSOASS.... Boli mnie serce. Cholernie dobry pojedynek.
Kilka wyników, z którymi się nie zgadzam, jestem w stanie zrozumieć (np. Afraid wygrywające z Prowlerem), ale że Genghis Khan przegrał z Tailgunnerem to jest jakieś... nieporozumienie 
Jaki sens ma dogrywka? Nagle ktoś by musiał zmienić zdanie. Albo niech zadecydują ci, którzy wskazali remis (o ile byli tacy) albo niech głos decydujący ma prowadzący (jakiś przywilej się należy).
-
Deleted User 2259
zawsze moze ktos nie zaglosowac w dogrywce, wtedy wyniki beda sie roznic
Ciekawa koncepcja... Głosujemy do skutku i liczymy na to, że ktoś akurat nie zajrzy do "ankiet"?
-
Deleted User 2259
Nie kazdy glosuje codziennie, jak przejrzysz temat, to zobaczysz, ze czasami jest mniej userow w danej rundzie
wtedy nie bedzie problemu, jesli liczba bedzie nieparzysta.
Panowie poczekajmy jak to sie rozstrzygnie. To pierwsza taka sytuacja. Najwyzej zabronimy wskazywania remisu 1 - 1.
Pozwalanie na wypowiadanie sie tylko tym co dali remis nic nie da - bo glosy ponownie moga sie rozlozyc po rowno.
Jestem otwarty na propozycje.
Pozwalanie na wypowiadanie sie tylko tym co dali remis nic nie da - bo glosy ponownie moga sie rozlozyc po rowno.
Jestem otwarty na propozycje.
Wstrzymując się, tak samo się robi remis, tylko że 0 - 0. Można robić dogrywki do skutku, przemieszać pozostałe grupy uwzględniając zremisowane w puli, albo wziąć pod uwagę sumaryczną ilość punktów z pierwszej fazy i na tej podstawie zadecydować.
- blackcocker
- -#Moderator

Zakazie dawania remisu jest trochę bez sensu, bo mogą się tak rozłożyć głosy, że wstawiając 1-0 lub 0-1 będzie remis chyba 
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Dokładnie. Jak znowu będzie remis, to niech @geri92 zdecyduje lub rzuci monetą 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Orzełki vs. Marynarz?! Kurcze, dwa utwory z mojego top-3 i jeden odpadnie na tak wczesnym etapie 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
To chyba najlepszy pomysł.
Trzeba sumować wszystkie bramki z całego turnieju. Np jeśli był remis Revelations - IESF, to jeśli Revelations w całym turnieju miało by 20 bramek, a IESF 19, wchodzi Revelations. Niech o zwycięzcy remisów decydują fazy grupowe.
+1 tak zrobimy.MaidenFan pisze:To chyba najlepszy pomysł.
Trzeba sumować wszystkie bramki z całego turnieju. Np jeśli był remis Revelations - IESF, to jeśli Revelations w całym turnieju miało by 20 bramek, a IESF 19, wchodzi Revelations. Niech o zwycięzcy remisów decydują fazy grupowe.
Revelations w grupie mialo 33 pkt, IESF 26.