03-04/04/2023 - Warbringer + Evil Invaders - Warszawa/Kraków
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 7586
03-04/04/2023 - Warbringer + Evil Invaders - Warszawa/Kraków
03.04.2023. Warszawa, Hydrozagadka
04.04.2023. Kraków, Kamienna
Warbringer i Evil invaders zagrają dwa koncerty w Polsce w ramach wspólnej trasy "The Ravaging Europe Tour 2023". W roli supportu wystąpi Schizophrenia.
𝗪𝗔𝗥𝗕𝗥𝗜𝗡𝗚𝗘𝗥 - thrash metal:
Thrash to gatunek sprawiający młodzieńczą frajdę, zachęcający do zabawy i porażający wściekłą energią każdego, kto zetknie się z nim choć raz, ale także przestrzeń do ambitnych poszukiwań. Warbringer zaczynali tak, jak nakazywała biblia gatunku: komiksowa okładka, pęd przed siebie i maksimum energii. Z czasem jednak Amerykanie dorzucali do swojej mikstury więcej elementów, a ich thrash nie tracił na sile, lecz zyskiwał na ciekawości. Tutaj wrzucili progresywną wstawke, gdzieś indziej stanęli jedną nogą w przepastnej czeluści death metalu - maksymalnie otwarta głowa przy wierności gatunku. Oni nigdy nie wyrzeką się korzeni, lecz zawsze z chęcią urozmaicą je czymś nowym. “Weapons of Tomorrow” z 2020 roku potwierdza to najlepiej, jak się da. Ten nurt może mieć różne etapy popularności, ale nie umrze nigdy. Warbringer udowadnia, że czasy się zmieniają, lecz ekran z “Bonded by Blood” i nieskazitelnie hi-topy zawsze będą w cenie.
𝗘𝗩𝗜𝗟 𝗜𝗡𝗩𝗔𝗗𝗘𝗥𝗦 - thrash metal:
Już od debiutanckiego “Pulses of Pleasure” muzycy zaskarbili sympatię młodocianych thrasherów, bo grają tak autentycznie i żarliwie, jakby jutra miało nie być. Gdybyście nie widzieli ich zdjęć, można by pomyśleć, że ci kolesie zasuwają w dżinsowych katanach oblepionych naszywkami dzień w dzień - nawet podczas uroczystości rodzinnych! Mimo wszystko żarty na bok: Evil Invaders to ten thrash, który wszyscy pokochaliśmy. Są w nim melodyjne solówki, jest pokonywanie prędkości światła i liczne aluzje heavymetalowe. Nie możecie tego przegapić, jeśli znacie debiut Vio-Lence na wyrywki, a dyskografię Agent Steel puszczacie co noc do snu.
Wystąpi:
WARBRINGER (USA) thrash metal
EVIL INVADERS (Belgia) thrash metal
+
Schizophrenia (Belgia) death metal, thrash metal
Kiedy: 3 kwietnia (poniedziałek) 2023
Gdzie: Warszawa @ Hydrozagadka, ul. 11 Listopada 22
Bilety: 89/99 zł – przedsprzedaż, 120 zł – w dniu koncertu
Organizator: Knock Out Productions
Kiedy: 4 kwietnia (wtorek) 2023
Gdzie: Kraków @ Kamienna12, ul. Kamienna12
04.04.2023. Kraków, Kamienna
Warbringer i Evil invaders zagrają dwa koncerty w Polsce w ramach wspólnej trasy "The Ravaging Europe Tour 2023". W roli supportu wystąpi Schizophrenia.
𝗪𝗔𝗥𝗕𝗥𝗜𝗡𝗚𝗘𝗥 - thrash metal:
Thrash to gatunek sprawiający młodzieńczą frajdę, zachęcający do zabawy i porażający wściekłą energią każdego, kto zetknie się z nim choć raz, ale także przestrzeń do ambitnych poszukiwań. Warbringer zaczynali tak, jak nakazywała biblia gatunku: komiksowa okładka, pęd przed siebie i maksimum energii. Z czasem jednak Amerykanie dorzucali do swojej mikstury więcej elementów, a ich thrash nie tracił na sile, lecz zyskiwał na ciekawości. Tutaj wrzucili progresywną wstawke, gdzieś indziej stanęli jedną nogą w przepastnej czeluści death metalu - maksymalnie otwarta głowa przy wierności gatunku. Oni nigdy nie wyrzeką się korzeni, lecz zawsze z chęcią urozmaicą je czymś nowym. “Weapons of Tomorrow” z 2020 roku potwierdza to najlepiej, jak się da. Ten nurt może mieć różne etapy popularności, ale nie umrze nigdy. Warbringer udowadnia, że czasy się zmieniają, lecz ekran z “Bonded by Blood” i nieskazitelnie hi-topy zawsze będą w cenie.
𝗘𝗩𝗜𝗟 𝗜𝗡𝗩𝗔𝗗𝗘𝗥𝗦 - thrash metal:
Już od debiutanckiego “Pulses of Pleasure” muzycy zaskarbili sympatię młodocianych thrasherów, bo grają tak autentycznie i żarliwie, jakby jutra miało nie być. Gdybyście nie widzieli ich zdjęć, można by pomyśleć, że ci kolesie zasuwają w dżinsowych katanach oblepionych naszywkami dzień w dzień - nawet podczas uroczystości rodzinnych! Mimo wszystko żarty na bok: Evil Invaders to ten thrash, który wszyscy pokochaliśmy. Są w nim melodyjne solówki, jest pokonywanie prędkości światła i liczne aluzje heavymetalowe. Nie możecie tego przegapić, jeśli znacie debiut Vio-Lence na wyrywki, a dyskografię Agent Steel puszczacie co noc do snu.
Wystąpi:
WARBRINGER (USA) thrash metal
EVIL INVADERS (Belgia) thrash metal
+
Schizophrenia (Belgia) death metal, thrash metal
Kiedy: 3 kwietnia (poniedziałek) 2023
Gdzie: Warszawa @ Hydrozagadka, ul. 11 Listopada 22
Kiedy: 4 kwietnia (wtorek) 2023
Gdzie: Kraków @ Kamienna12, ul. Kamienna12
Ostatnio zmieniony czw lis 10, 2022 11:50 am przez Deleted User 7586, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Re: 03-04/04/2023 - Warbringer + Evil Invaders - Warszawa/Kraków
Moze tym razem Invaders lepiej naglosnia...
Evil Invaders thrash?
Duże wpływy owszem są, ale w życiu bym nie nazwał ich kapelą thrashową.
Duże wpływy owszem są, ale w życiu bym nie nazwał ich kapelą thrashową.
Evil Invaders moim zdaniem żadną miarą nie są kapelą thrash metalową. Mogą mieć tu i ówdzie różne odloty w tym kierunku ale stricte thrash? No nie. Bez przesady.
Niebywale kiepska frekwencja w Krakowie. Miejsca na salce tyle, że można by w piłkę grać.
Evil na żywo kapitalne. Podobał mi się także pierwszy support, ten drugi już niekoniecznie. Warbringer też bardzo solidny, choć za nim nie przepadam tak jak za Evil (głównie dla nich się wybrałem).
1. Evil
2. Mason
3. Warbringer
4. Schizo
In that order
Evil na żywo kapitalne. Podobał mi się także pierwszy support, ten drugi już niekoniecznie. Warbringer też bardzo solidny, choć za nim nie przepadam tak jak za Evil (głównie dla nich się wybrałem).
1. Evil
2. Mason
3. Warbringer
4. Schizo
In that order
Ostatnio zmieniony śr kwie 05, 2023 6:00 pm przez Max323, łącznie zmieniany 1 raz.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
Bilety tanie nie były, więc nie dziwię się, że frekwencja nie dopisała.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
A klub był przedzielony kotarą czy zrobili na całości?
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Ja byłem w Warszawie. Spadłem w połowie tego Schizo. Strasznie monotonne. Tak na 3 utwory maks. Podobno pierwszy zespół był lepszy (tak twierdzili znajomi). Evil Invaders dał za to ostro do pieca i warto było na nich te 100zł wydać (+ 15Euro na CD). Nie dało się stać. Świetnie zagrane. Frontmen też robi robotę. Dobry dźwięk (nadspodziewanie, aż wyjąłem zatyczki, bo nie było za głośno). Świetnie się bawiłem, podobnie jak reszta Hydrozagadki. Chociaż było trochę niebezpiecznie. W Hydro nie ma żadnych barierek i stojący w pierwszym rzędzie kumpel, popchnięty przez tłum, prawie nabił się na te ostrza przy statywie mikrofonu. Warbringer znudził mnie po 4 utworach (za bardzo na jedno kopyto to było) i poszedłem do domu. Frekwencję oceniam na 100-130 osób.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen