Ulubiony album Ozzy Osbourne
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Ulubiony album Ozzy Osbourne
Jaki jest wasz ulubiony album Ozzy'ego Osbourne'a ?
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Re: Ulubiony album Ozzy Osbourne
Bark at the Moon bo tytułowy to mój ulubiony, ale też nigdy jakoś szczególnie mocno się z Ozzem solo nie osłuchałem.
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
-
Nomadosławski
- -#Invader

Diary of Madman, tylko ten w zasadzie bardzo lubię, wcześniejszy i późniejszy są też dobre, ale nie aż tak. Już takie No More Tears to zupełnie nie moje granie. Nawet pamiętam jak wyszła płyta Down to Earth to był taki fajny klimat bo to pamiętam było spore wydarzenie, w MTV promowano mocno Get's Me Through i to była nawet udana płyta.
To zamiast tych glamiarzy słuchać byś wziął się za Ozza w końcu.Bon Dzosef pisze: ↑wt lis 15, 2022 4:33 pm Bark at the Moon bo tytułowy to mój ulubiony, ale też nigdy jakoś szczególnie mocno się z Ozzem solo nie osłuchałem.
A dam No Rest For The Wicked, choć z Ozzym to mam tak, że do "Down To Earth" każda mogłaby być co tydzień ulubioną. Wtedy nie było złej płyty.
Moje ulubione to Bark at the Moon i The Ultimate Sin. Niech będzie minimalnie, dosłownie o włos Bark at the Moon.
-
Nomadosławski
- -#Invader

Chyba się jednak każdy zgodzi, że śp.Randy Rhoads i Wylde to poziomy nieporównywalne jeśli chodzi o feeling i umiejętności.
Ostatnio zmieniony wt lis 15, 2022 4:44 pm przez Nomadosławski, łącznie zmieniany 1 raz.
Diary, ale to nie jest oczywisty wybor dla mnie, po prostu na dzis, na ten czas, to sie zmienia 
-
Nomadosławski
- -#Invader

Dla mnie jest bo tam nawet ballada You Can't Kill Rock and Roll Ozzemu wyszła wspaniale, a S.A.T.O i Over the Mountain to chyba najlepsze heavy-metalowe rozpieprzacze jego.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Racja, od teraz za kazdym razem jak bede chciał właczyc Judasów, to puszcze Ozzawidman pisze: ↑wt lis 15, 2022 4:36 pmTo zamiast tych glamiarzy słuchać byś wziął się za Ozza w końcu.Bon Dzosef pisze: ↑wt lis 15, 2022 4:33 pm Bark at the Moon bo tytułowy to mój ulubiony, ale też nigdy jakoś szczególnie mocno się z Ozzem solo nie osłuchałem.
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

WŁasnie jeżeli chdozi o feeling i zwłąszcza umiejętności to Jake E. Lee miażdzy!Nomadosławski pisze: ↑wt lis 15, 2022 4:43 pm Chyba się jednak każdy zgodzi, że śp.Randy Rhoads i Wylde to poziomy nieporównywalne jeśli chodzi o feeling i umiejętności.
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Nie ma co sobie Ozzym zaprzatac głowy. Lepiej pozostać przy glamie i słuchac dalej glamowych według ciebie Judas Priest, Atlantean Kodex, Megadeth, Manowar i całej reszty różowych kapelekBon Dzosef pisze: ↑wt lis 15, 2022 4:54 pmRacja, od teraz za kazdym razem jak bede chciał właczyc Judasów, to puszcze Ozzawidman pisze: ↑wt lis 15, 2022 4:36 pmTo zamiast tych glamiarzy słuchać byś wziął się za Ozza w końcu.Bon Dzosef pisze: ↑wt lis 15, 2022 4:33 pm Bark at the Moon bo tytułowy to mój ulubiony, ale też nigdy jakoś szczególnie mocno się z Ozzem solo nie osłuchałem.
The Ultimate Sin. Jest przebojowo, jest też kiczowato, ale w akceptowalnym stopniu.
Jake był wspaniały i bardzo niedoceniony. Irytuje mnie to, że tak często się go pomija, a chłop naprawdę nie mi wtedy się czego wstydzić.Adrian S.O.S. pisze: ↑wt lis 15, 2022 4:54 pmWŁasnie jeżeli chdozi o feeling i zwłąszcza umiejętności to Jake E. Lee miażdzy!Nomadosławski pisze: ↑wt lis 15, 2022 4:43 pm Chyba się jednak każdy zgodzi, że śp.Randy Rhoads i Wylde to poziomy nieporównywalne jeśli chodzi o feeling i umiejętności.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Tak, JEL to PRZEKOT
Moj ulubiony wioslowy Ozza.
W sumie kazdego lubie, a z Gusem mialem okazje nawet pogadac troche o jego fusze
W sumie kazdego lubie, a z Gusem mialem okazje nawet pogadac troche o jego fusze
Ostatnio zmieniony wt lis 15, 2022 5:24 pm przez nugz, łącznie zmieniany 1 raz.
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

No właśnie Jake jest strasznie często pomijany jakby u Ozzy'ego tylko Wylde i Rhoads graliSchizoid pisze: ↑wt lis 15, 2022 5:09 pm The Ultimate Sin. Jest przebojowo, jest też kiczowato, ale w akceptowalnym stopniu.
Jake był wspaniały i bardzo niedoceniony. Irytuje mnie to, że tak często się go pomija, a chłop naprawdę nie mi wtedy się czego wstydzić.Adrian S.O.S. pisze: ↑wt lis 15, 2022 4:54 pmWŁasnie jeżeli chdozi o feeling i zwłąszcza umiejętności to Jake E. Lee miażdzy!Nomadosławski pisze: ↑wt lis 15, 2022 4:43 pm Chyba się jednak każdy zgodzi, że śp.Randy Rhoads i Wylde to poziomy nieporównywalne jeśli chodzi o feeling i umiejętności.
The Ultimate Sin, co numer, to hicior
Diary of a Madman
U mnie się to dużo zmieniało. Pierwsze było Ozzmosis, bo to był pierwszy album, którego słuchałem. Potem kupiłem Blizzard i wydał mi się... jakiś lekki. Nie przekonał mnie. Po zgromadzeniu dyskografii długo numerem jeden były Ultimate, a potem Bark. Obecnie od kilkunastu lat Blizzard, do którego się w końcu przekonałem.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków), Wishbone Ash (Warszawa), Monstrum (Rzeszów), Soen (Kopenhaga)
03: Lady Pank, Zalewski, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Jake E. Lee i jego solo w Spiders... mmmmm....
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Jak patrzę na dotychczasowe wyniki tej ankiety, to jestem konkretnie zaskoczony. "The Ultimate Sin", który jest powszechnie uznawany za słabszą płytę, za gorszy okres w jego karierze tak zdecydowanie prowadzi?? Nie no. W szoku jestem.... Nie żebym narzekał. Po prostu jestem zaskoczony, że na tym forum "The Ultimate Sin" ma tyłu zwolenników.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.