Najlepsza koncertówka Judas Priest
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Najlepsza koncertówka Judas Priest
Jaki jest waszym zdaniem najlepszy oficjalnie wydany koncert Judas Priest?
Ostatnio zmieniony czw lis 17, 2022 7:04 pm przez Adrian S.O.S., łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Najlepsza koncertówka Judas Priest
A gdzie Epitaph i Battle Cry?
Jednak Unleashed in the East. Jedna z NAJlepszych koncertówek w metalu. A nie jestem fanem koncertówek.
Poproszę o uzupełnienie ankiety o koncertówki, które wyszły wraz z boxem na 50-lecie, bo te tytuły by zmieniły masakrycznie dużo.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Nomadosławski
- -#Invader

Pierwsze dwie w ankiecie to praktycznie ten sam poziom. Oglądanie naspidowanego Halforda na Vengeance '82 robi wrażenie. On tam wygląda na tym koncercie jak jakiś robot. Wykonanie Desert Plains znakomite. Unleashed in the East o ile się nie mylę było dogrywane w studio, no ale i tak znakomity koncert. Choć ja minimalnie wolę Judas Priest studyjnie, ale są wyjątki. Electric Eye np. dużo lepiej wypada koncertowo. Sentinel odwrotnie. Electric Eye pierwszy raz usłyszałem z Priest Live i mam sentyment do tego wykonania, tak mocny, że studyjnie już mnie nie chwyciło.
Zaznaczyłem Priest...Live ! ,też nie jestem fanem koncertówek ale ta wymiata.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

W sumie żadnej nie słuchałem, poza tą nagrana na Wacken
Dzięki za dodanie, teraz mogę głosować z czystym sumieniem
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Daveastate
- -#Clairvoyant

Long Beach bez dwóch zdań.
Unleashed to temat dość ciężki bo kuźwa to jest w jakimś stopniu live korygowany studyjnie z dogrywkami niestety
Unleashed to temat dość ciężki bo kuźwa to jest w jakimś stopniu live korygowany studyjnie z dogrywkami niestety
New Haven 88. Zdrowy Rob, zespół w gazie. W 84 był strasznie przecpany i momentami nie dawal rady więc nie ma szans na głos na ten koncert, mimo że regularnie wracam
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Long Beach.
Unleashed in the East
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Mimo dużej sympatii do Unleashed in the East wybieram Priest...Live! Od niego wszystko się u mnie zaczęło w temacie JP 16 lat temu
Z koncertów remasterowo-boxowych wyróżniam New Haven '88, za samo wykonanie "Ram It Down". RANY co się tam odjaniepawla!

P.S.
W ogóle to pominęliście "Rising in the East" i koncert z Kansas City z remastera "Turbo" na 30-lecie.
P.S.
W ogóle to pominęliście "Rising in the East" i koncert z Kansas City z remastera "Turbo" na 30-lecie.