Szkoda, że Warszawa w ferie. Pewnie mnie nie będzie wtedy w mieście.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Zdan pisze: ↑ndz gru 25, 2022 12:34 pm
Widzimy się w Hydro
Jest szansa, że jednak będę.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Krzywa emocji po premierze albumu nadal rośnie. Zanim nas do reszty nie pogrzeje i stracimy możliwość konstruktywnej artykulacji, spieszymy z ogłoszeniami dotyczącymi nadchodzącej trasy koncertowej!
Z pomocą Szefa z Piranha Music udało nam się zaprosić na wspólną z Narbo Dacal trasę naprawdę zajebistych gości. W Rzeszowie, Lublinie, Bielsku-Białej, Gdańsku, Słupsku, Poznaniu i Toruniu wystąpi z nami WielkiMrok - czym jaramy się niesłychanie bo to skład świetny i inny niż wszystkie, nie przegapimy z pewnością ani jednego wykonu.
W Warszawie i Olszynie dołączy do nas nasze niedawne odkrycie, zespół Mary - czarny punk z którym po drodze nam nie tylko muzycznie, ale i lirycznie. Smakowity stoner doom w Łodzi dostarczy Black Philip. We Wrocławiu Grimoire, którego sztos nagrania sprzed paru miesięcy mamy już solidnie skatowane i jesteśmy gotowi śpiewać pod sceną, zaś w Krakowie Weedcraft, gdzie - jak sama nazwa wskazuje - fantazja łączy się z craftsmanshipem.
Jaramy się jak norweskie kościoły.
Pełen rozkład jazdy:
WIJ, Narbo Dacal + Mary • 12.01 • Warszawa, Hydrozagadka
WIJ, Narbo Dacal + Mary • 13.01 • Olsztyn, Scena Zgrzyt
WIJ, Narbo Dacal + Black Philip • 14.01 • Łódź, Przestrzeń
WIJ, Narbo Dacal + WielkiMrok • 01.02 • Rzeszów, Underground
WIJ, Narbo Dacal + WielkiMrok • 02.02 • Lublin, Kultowa
WIJ, Narbo Dacal + WielkiMrok • 03.02 • Bielsko-Biała, Stolarnia
WIJ, Narbo Dacal + Grimoire • 16.02 • Wrocław, Liverpool
WIJ, Narbo Dacal + Weedcraft • 17.02 • Kraków, Alchemia
WIJ, Narbo Dacal • 18.02 • Katowice, Music Hub
WIJ, Narbo Dacal + WielkiMrok • 29.02 • Gdańsk, Drizzly Grizzly
WIJ, Narbo Dacal + WielkiMrok • 01.03 • Słupsk, Motor Rock Pub
WIJ, Narbo Dacal + WielkiMrok • 02.03 • Poznań, Pod Minogą
WIJ, Narbo Dacal + WielkiMrok • 03.03 • Toruń, NRD
Nowa płyta bardzo mi się podoba, więc chętnie się przejdę jeśli będę w Krk
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
blackcocker pisze: ↑śr gru 27, 2023 1:19 pm
Nowa płyta bardzo mi się podoba, więc chętnie się przejdę jeśli będę w Krk
No i jednak nie będę
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
A tymczasem niezastąpiony pasiak napisał o nowej płycie:
"Wspaniale niejednoznaczna. Chyba nigdy jej do końca nie rozgryzę."
A tymczasem niezastąpiony pasiak napisał o nowej płycie:
"Wspaniale niejednoznaczna. Chyba nigdy jej do końca nie rozgryzę."
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Mam wrażenie, że wokalnie Tuja się poprawiła znacząco względem poprzedniego roku. Bardzo dobry koncert i solidne supporty. Prawie 3h dobrego grania za 50 złotych polskich to uczciwa cena.
Ktoś powiedział przy wyjściu, że jeszcze trochę i takie Hydro będzie za małe na Wij. Coś w tym chyba jest.
Mary
Dotarliśmy już po koncercie, więc nie mogę powiedzieć nic poza tym, że widziałem kilka osób w koszulkach (chyba nie był to tylko zespół).
Narbo Dacal
Przyjemnie było posłuchać, można było się pobujać. Pasowało przed Wijem. Dźwięk niestety nie powalał (a najgorsze miało dopiero nadejść).
Wij
Nie miałem wcześniej okazji widzieć, więc nie mogę potwierdzić lub zaprzeczyć obserwacjom @Kama. Sam koncert dobry. Zespół zaprezentował dobrą formę, na scenie bardzo dobrze wypada. Niby nie grali jakoś długo (50 minut), ale w sumie upchnęli tam sporo numerów. Ocena koncertu była by wyższa, gdyby nie totalnie zjebany dźwięk. Ze stoperami jeszcze jakoś dawało radę, ale bez była tragedia.
Frekwencja wyglądała naprawdę dobrze. Ludzi było sporo, nie aż tyle jak jesienią na Gruzji, ale można spokojnie napisać, że klub był pełny. Ciekawy jestem jak wypadnie to w innych miastach. Jakby ktoś był to niech pisze.