28-29/09/2024 - Dog Eat Dog - Warszawa/Wrocław

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 7586

28-29/09/2024 - Dog Eat Dog - Warszawa/Wrocław

Post autor: Deleted User 7586 »

Crossoverowi mistrzowie zagrają w 28 września w warszawskiej Progresji i 29 września we wrocławskim A2. W zeszłym roku wydali pierwszą po 17 latach przerwy płytę, „Free Radicals”. Do tego będą świętować trzydziestolecie kultowego „All Boro Kings”.

W tym składzie nie ma miejsca na sztywniactwo czy ograniczenia. Mieszają wszystko – od funku przez hardcore aż po rap czy metal. Ich najświeższy album, „Free Radicals”, to ta sama szkoła grania. To Dog Eat Dog kolorowy, wolny od gatunkowego kagańca, zbudowany z samego luzu. Bardzo chcemy znów rozbujać się do tych numerów na żywo, bo na zeszłorocznych koncertach było niezawodnie!

Bilety kolekcjonerskie na koncerty są już dostępne na Knock Out Music Store.

DOG EAT DOG (USA) crossover:

Funk, metal, rap, hardcore? Dog Eat Dog to żywa definicja (i jedni z pionierów) crossoveru, w ramach którego muzyka ma być buzującym garem inspiracji z różnych stron, a nie tylko sumą paru elementów. Przypomnijcie sobie ich największe hity – w tym te nowe, z ubiegłorocznego „Free Radicals” – i szykujcie się na koncerty!

Kiedy: 28 września (sobota) 2024
Gdzie: Warszawa @ Progresja, ul. Fort Wola 22
Bilety: 109/119 zł – przedsprzedaż, 140 zł – w dniu koncertu
Organizator: Knock Out Productions

Kiedy: 29 września (niedziela) 2024
Gdzie: Wrocław @ A2, ul. Góralska 5
Bilety: 109/119 zł – przedsprzedaż, 140 zł – w dniu koncertu
Organizator: Knock Out Productions
pz
-#Administrator
-#Administrator

Re: 28-29/09/2024 - Dog Eat Dog - Warszawa/Wrocław

Post autor: pz »

I to jest dobra wiadomość. Ostatnio są co prawda dość często u nas, ale koncerty dają dobre. Muszę posłuchać tej nowej płyty, ale "All Boro.." to klasyka. Data wpisana do kalendarza.

Edit: Widzę, że termin trochę średni, bo w Warszawie sobota - jest zagrożenie imprezą rodzinną :/

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
pz
-#Administrator
-#Administrator

Re: 28-29/09/2024 - Dog Eat Dog - Warszawa/Wrocław

Post autor: pz »

No i byłem. Dog Eat Dog jak zwykle dowiózł. W przeciwieństwie do Proximy. Ledwo wszedłem (podczas Sudden Waves) i od razu zacząłem się gotować.

Ludzi sporo, ale do soldoutu daleko. Kilka ciekawostek:
- Na saksofonie grała jakaś laska z Czech, bo ich saksofonista... został w szpitalu w Pradze :shock: Ale chłopaki powiedzieli, że jest w nim w porządku, ale niestety nie mógł jechać dalej. Babeczka dała radę.
- Stwierdzili, że cały ich merch jest robiony w Polsce i za to dziękowali Knockoutowi. Kupiłem koszulkę, zobaczymy jak z jakością (reklamowali, że dobra :))
- Jakiś koleś palił zioło i zaczęło jebać, to między utworami John stwierdził, że oni chętnie z nami popalą po koncercie, ale teraz prosi o niepalenie, bo na sali jest sporo dzieci (i rzeczywiście trochę ich było).
- Było też tradycyjne polskie "napierdalać". John coś pytał o okrzyki, nie słyszałem tej wymiany zdań, ale w pewny momencie padło z jego strony coś w stylu, "oh, play songs".
- John wspominał też złamanie nogi w Progresji kilka lat temu.
- Ogólnie wyglądali na zadowolonych, zwłaszcza Dave.
- Było sporo pogo na środku klubu, ale bez chamskiego pchania czy wpadania na bawiących się spokojniej.

To był mój 4 DED i myślę, że jak przyjadą znowu, to postaram się przejść.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
ODPOWIEDZ