04/11/2025 - Ronnie Romero + Gus G. - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
04/11/2025 - Ronnie Romero + Gus G. - Warszawa
Ronnie Romero i Gus G łączą siły, aby w ramach trasy CONVERGENCE TOUR 2025 zagrać niepowtarzalny koncert w warszawskich Hybrydach 4 listopada 2025! Artyści są znani ze współpracy z muzykami z takich zespołów jak m.in.: Rainbow, Elegant Weapons, Firewind czy nawet z Ozzym Osbourne’em, zaprezentują wybuchową mieszankę hitów wraz z utworami z ich solowych projektów. Genialne show gwarantowane!
Ronnie Romero jest uznawany za jednego z najlepszych wokalistów klasycznego rocka naszych czasów. Grał u boku takich legend jak Ritchie Blackmore (m.in. Rainbow) czy aktualnie w grupie Elegant Weapons z Ritchiem Faulknerem (Judas Priest). Wokalista prowadzi również swój solowy projekt, w ramach którego wydał album długogrający o tytule „Too Many Lies Too Many Masters”. Druga płyta została zapowiedziana na wiosnę 2025 roku.
Jeśli w swojej karierze byłeś gitarzystą dla takiej legendy jak Ozzy Osbourne, to znaczy, że jesteś mistrzem swojego rzemiosła. Nie inaczej jest z Gusem G. Wirtuoz grał u boku „Księcia Ciemności” w latach 2009 – 2017, zastępując samego Zakka Wylde’a. Jednak grecki multiinstrumentalista jest przede wszystkim znany z power-metalowego Firewind, w którym gra od 1998 roku. W swoim dorobku posiada 10 albumów, z czego wydana w 2024 roku „Stand United” odniosła ogromny sukces, trafiając na listy przebojów na całym świecie.
RONNIE ROMERO & GUS G - CONVERGENCE TOUR 2025
04.11.2025
Warszawa, Hybrydy
https://bit.ly/RonnieRomero_GusG_WWA
Przedsprzedaż biletów rozpocznie się w piątek, 29 listopada o godzinie 10:00.
Punkty sprzedaży: www.winiarybookings.pl, Going, Empik Bilety, Ebilet, Eventim, Ticketmaster,
Ronnie Romero jest uznawany za jednego z najlepszych wokalistów klasycznego rocka naszych czasów. Grał u boku takich legend jak Ritchie Blackmore (m.in. Rainbow) czy aktualnie w grupie Elegant Weapons z Ritchiem Faulknerem (Judas Priest). Wokalista prowadzi również swój solowy projekt, w ramach którego wydał album długogrający o tytule „Too Many Lies Too Many Masters”. Druga płyta została zapowiedziana na wiosnę 2025 roku.
Jeśli w swojej karierze byłeś gitarzystą dla takiej legendy jak Ozzy Osbourne, to znaczy, że jesteś mistrzem swojego rzemiosła. Nie inaczej jest z Gusem G. Wirtuoz grał u boku „Księcia Ciemności” w latach 2009 – 2017, zastępując samego Zakka Wylde’a. Jednak grecki multiinstrumentalista jest przede wszystkim znany z power-metalowego Firewind, w którym gra od 1998 roku. W swoim dorobku posiada 10 albumów, z czego wydana w 2024 roku „Stand United” odniosła ogromny sukces, trafiając na listy przebojów na całym świecie.
RONNIE ROMERO & GUS G - CONVERGENCE TOUR 2025
04.11.2025
Warszawa, Hybrydy
https://bit.ly/RonnieRomero_GusG_WWA
Przedsprzedaż biletów rozpocznie się w piątek, 29 listopada o godzinie 10:00.
Punkty sprzedaży: www.winiarybookings.pl, Going, Empik Bilety, Ebilet, Eventim, Ticketmaster,
Re: 04/11/2025 - Ronnie Romero + Gus G. - Warszawa
Ciekawy news. Zapisane w kalendarzu. Może się przejdę. Widzę, że dzisiaj winiary mocno ogłasza.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków), Wishbone Ash (Warszawa), Monstrum (Rzeszów), Soen (Kopenhaga)
03: Lady Pank, Zalewski, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Winiary zapowiedział, że ten tydzień będzie obfity w ogłoszenia. Może coś jeszcze fajnego dorzucą. Aż do Warszawy na taki zestaw raczej się nie wybiorę.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
Bilet kupiony, i właśnie dobiłem do dwudziestu już zakupionych biletów na przyszły rok, który będzie u mnie przebiegał pod znakiem duetów.
18:00 MEET & GREETS
18:45 THE DOORS
19:45 STARDUST
20:45 RONNIE ROMERO & GUS G
18:45 THE DOORS
19:45 STARDUST
20:45 RONNIE ROMERO & GUS G
Ja tym razem będę i na supporcie
Koncertowy rok 2026: Polish Metal Alliance, Turbo, Wishbone Ash, Małgorzata Ostrowska, Galahad/ Millenium, Turbo, Old Breakout, Smith/ Kotzen, Schenker, DiMeola, Helicon, Another Pink Floyd, Turbo, K. Cugowski, Clapton ...
Wbiłem 5 minut przed Stardust do drugiego rzędu po prawej. Bardzo przyjemny i stylowy hard rock który zdecydowanie zasługiwał na więcej niż 40 minut. Podczas występu zamiast łapać jedną z kostek podrzuciłem ją pod sufit i gdzieś sobie spadła, ale na koniec dostałem od gitarzysty do ręki 
Panowie GG i RR zaserwowali 100 minut udanego miksu różności, na bisy wlazłem na barierkę i wpadła setlista grającego na basie Abelarda Gizy
Dźwięk przez cały wieczór był dobry, tylko na samym początku może ciut za głośno.
Pozdro dla PreZesa i Krusejdera, do następnego.
Panowie GG i RR zaserwowali 100 minut udanego miksu różności, na bisy wlazłem na barierkę i wpadła setlista grającego na basie Abelarda Gizy
Pozdro dla PreZesa i Krusejdera, do następnego.
Na początek duże pochwały dla organizatorów za trzymanie czasówki. Do klubu wbiłem 19:35, szybkie siku, szatnia, zdążyłem zamienić dosłownie dwa zdania z Krusejderem i support zameldował się na scenie. Punktualnie 19:45. Ustawiłem się na środku, okolice 5-6 rzędu. O występie Stardust mogę powiedzieć, że miał potencjał być naprawdę dobrym koncertem. Niestety dźwiękowcy go trochę położyli. Perkusja głośna, ale jakoś bez pierdolnięcia. Gitara się czasem zza niej wyłaniała i słychać było, że coś tam to "powiedzenia" panowie mają. Niestety z wokalem słabiutko. Nawet ciężko mi powiedzieć czy gościu był dobrym czy złym wokalistą. Za słabo go było słychać. Podobno podczas próby brzmiało dobrze. Niestety na pełnej sali sporo słabiej.
Główne danie również zaczęło się punktualnie. Grali prawie 1:45 (z krótką przerwą przed bisami). Dźwięk kilka klas wyżej. Perkusja z mocą, dobrze słyszalna gitara, dobrze słyszalny Ronnie. Gorzej z basem, ale... basistów w końcu nigdy nie słychać
Zaczęli od solowych instrumentali Gusa. Powiedziałbym, że ryzykownie, bo spora część publiczności czekała głównie na covery
Potem weszły numery Ronniego. I dopiero klasyka. Wliczając numery Firewind było mniej więcej pół na pół z lekką przewagą "własnych". Pojawił się też mały snippet Heaven and Hell (kilka pierwszych wersów), a panowie nauczyli się słowa "napierdalać", czyli "shut up and play like hell". Na koniec dostaliśmy bisa poświęconego Ozziemu (Bark, Shot, War Pigs). Wykonania bardzo przyzwoite.
Niestety podczas koncertu Stardust byłem świadkiem bardzo przykrego wydarzenia, gdy kolega johnny próbował skompromitować Naszą Społeczność "łapiąc" kostkę
(ze szczegółów grzecznie wyspowiadał się post powyżej). Na szczęście na sali byli również inni przedstawiciele Sanatorium, którzy wiedzą po co chodzi się na koncerty 

Podsumowując: Bardzo udany wieczór. Pozdrowienia dla Johnnego i Krusa.
Główne danie również zaczęło się punktualnie. Grali prawie 1:45 (z krótką przerwą przed bisami). Dźwięk kilka klas wyżej. Perkusja z mocą, dobrze słyszalna gitara, dobrze słyszalny Ronnie. Gorzej z basem, ale... basistów w końcu nigdy nie słychać
Niestety podczas koncertu Stardust byłem świadkiem bardzo przykrego wydarzenia, gdy kolega johnny próbował skompromitować Naszą Społeczność "łapiąc" kostkę

Podsumowując: Bardzo udany wieczór. Pozdrowienia dla Johnnego i Krusa.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków), Wishbone Ash (Warszawa), Monstrum (Rzeszów), Soen (Kopenhaga)
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
Ufff... PZ uratował kostkowy honor Sanatorium 
Johnnego trzeba na jakieś korepetycje, czy inne zajęcia wyrównujące wysłać, bo tak dalej być nie może!
Johnnego trzeba na jakieś korepetycje, czy inne zajęcia wyrównujące wysłać, bo tak dalej być nie może!
www.MetalSide.pl
Zdecydowanie. Rozmowa motywująca odbyła się bezpośrednio po koncercie
Zaraz, zaraz... Zgarnąłeś jedną z dwóch kostek Gusa? Jedną rzucił w tłum przed bisami, a drugą na koniec wręczył komuś po mojej prawej. Jestem zadowolony z fantów, ale obiecuję poprawić skuteczność, zaczynając od okulisty. Mam przed oczami tę kostkę w drodze pod sufit, gdy spoglądam na nią z dołu... Niecodzienny imidż, chociaż tyle, ale gdybym wyszedł z pustymi ręcyma to śniłaby mi się po nocach.
Rzucił dwie kostki na środek - jedną w trakcie zupełnie niespodziewanie (tą zgarnąłem) i jedną przed bisami Jedną zgarnąłem. Drugą zostawiłem chłopaczkowi, który stał obok, bo spokojnie mogłem podnieść 
Matkobosko...
www.MetalSide.pl
Matkobosko to by było, gdyby te 5 osób, które patrzyły na spadającą kostkę rzuciło się na podłogę i stoczyło tam zapaśniczą walkę. Na szczęście zachowali godność i po prostu jedna z nich się schyliła
Jeszcze jedna nie miła sprawa mi się przypomniała. CZEMU KURWA MŁODZIEŻ SIĘ NIE MYJE I NIE UŻYWA DEZODORANTÓW!!!! Kurde, stałem za takim młodym typkiem. Wyglądało jakby przyszedł z mamą. Oceniłbym go na 16 lat. Fajnie się bawił, ale niestety postanowił podnieść rękę do góry i pomachać. W tym mało brakowało o zrzygałbym mu się za kołnierz.
A ogólnie frekwencja przyzwoita. Ten kwadrat przed sceną wypełniony. Sporo młodszych ludzi. Jak stałem w kolejce do szatni, to kilku starszych gości rozprawiało, że "kurcze, oni to chodzą na koncerty różnych dziadków, a tu młodzież takie fajne sztuki gra"
Dawno nie widziałem jakiejś walki o kostkę, po prostu rzeczywiście zazwyczaj jedna osoba się schyla i tyle.
U mnie akurat całe szczęście nie śmierdziało, za to po raz pierwszy od naprawdę bardzo dawna na koncercie wyczułem zioło. Trochę dżuma i cholera, ale tylko na chwilę.
Hybrydy są malutkie ale wyglądały na solidnie nabite, co bardzo cieszy.
U mnie akurat całe szczęście nie śmierdziało, za to po raz pierwszy od naprawdę bardzo dawna na koncercie wyczułem zioło. Trochę dżuma i cholera, ale tylko na chwilę.
Hybrydy są malutkie ale wyglądały na solidnie nabite, co bardzo cieszy.
Gość stojący na lewo ode mnie przyjarał w trakcie koncertu. Nie wiem czy doszło od niego do Ciebie czy był jeszcze drugi zawodnik w Twojej okolicy.
Było to na tyle słabe i krótkotrwałe że pewnie tylko ten jeden. Ten smród od zawsze mnie wkurwiał, ale odkąd rzuciłem palenie jestem szczególnie wyczulony. Za to dym papierosowy awansował do top 1 ulubionych zapachów 
Ja nie znoszę obu. Jedne jebią, drugie jebią gównem 
Od supportu STARDUST oczekiwałem o wiele więcej ... Niestety, obawiam się, że to produkt studyjny, gdzie dobry inżynier zrobił fajne brzmienie przeciętnym muzykom. Tymczasem brzmieli słabo, w ogólne nie rozpoznawałem ich piosenek, które słuchałem z plików flac po ładnych kilka razy. Najlepiej wypadł cover Burn z elementami Stormbringer a reszta była fałszywa i nieszczera jak podróbka różańca na szyi wokalisty.
GUS i RONNIE wypadli na mocną 4+. Jak słuchałem w stoperach, brzmienie było bardzo dobre. Bez nich chyba musiałbym przenieść się na tył sali. Ponieważ pierwszy raz słuchałem Gusa, to zrobił na mnie duże wrażenie, mam ochotę wybrać się kiedyś na jego kolejne koncerty. Bardzo mi pasuje jego styl i brzmienie. On jest artystą w tym duecie gwiazd, a Ronnie to znakomity rzemieślnik.
pozdro dla spotkanych Sanatorian
GUS i RONNIE wypadli na mocną 4+. Jak słuchałem w stoperach, brzmienie było bardzo dobre. Bez nich chyba musiałbym przenieść się na tył sali. Ponieważ pierwszy raz słuchałem Gusa, to zrobił na mnie duże wrażenie, mam ochotę wybrać się kiedyś na jego kolejne koncerty. Bardzo mi pasuje jego styl i brzmienie. On jest artystą w tym duecie gwiazd, a Ronnie to znakomity rzemieślnik.
pozdro dla spotkanych Sanatorian
Koncertowy rok 2026: Polish Metal Alliance, Turbo, Wishbone Ash, Małgorzata Ostrowska, Galahad/ Millenium, Turbo, Old Breakout, Smith/ Kotzen, Schenker, DiMeola, Helicon, Another Pink Floyd, Turbo, K. Cugowski, Clapton ...