29-30/03/2025 - Łukasz Łyczkowski 5 RANO - Łódź/Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

29-30/03/2025 - Łukasz Łyczkowski 5 RANO - Łódź/Warszawa

Post autor: krusejder »

29.03 - Łódź, Browar Warkot
https://www.facebook.com/events/1142980963934464/

30.03 - Warszawa, Falcon Klub Bilardowy (+Subterfuge)
https://www.facebook.com/events/9194505397268165

Przy okazji pewnego dość głośnego wpisu, w którym wymieniano takie nazwy jak NOCNY KOCHANEK i ŁYDKA GRUBASA poznałem muzykę zespołu Łukasza Łyczkowskiego - 5 RANO. Dobry, solidny rock z melodiami i tekstami po polsku. To ich kanał na YT https://www.youtube.com/channel/UCFuJqa ... wfBh9N6ylQ
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: 29-30/03/2025 - Łukasz Łyczkowski 5 RANO - Łódź/Warszawa

Post autor: Lando »

Posłuchałem, całkiem fajne, mignęło mi wcześniej już wydarzenie na FB. Szkoda, że Łódź w sobotę bo termin mi nie pasuje
Night Mistress Fan Club Łódź
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Mnie niedziela w Warszawie też nie pasuje
:/

Patrząc na dobry poziom artystyczny zespołu, fajne teledyski z dużą liczbą odsłon można powiedzieć jedno: chyba najbardziej brakuje im gramotnego manago
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Byłem na koncercie Łyczkowskiego już parę lat temu. Na żywo bardzo dobrze się prezentuje, co nie przekłada się na popularność zespołu, nawet występ w talent show nie pomógł specjalnie. Co do samego wpisu o śmierci rocka - pewnie prawda leży gdzieś pośrodku. Z jednej strony na pewno w kwestii popularności autorskiego polskiego rocka czy upadku dobrych klubów muzycznych ma trochę racji, ale z drugiej strony polscy artyści aktualnie sprzedają koncerty (i siebie) lepiej niż kiedykolwiek. Może rzeczywiście brakuje mu menedżera, który wskazałby, że promowanie się poprzez granie wielu koncertów w małych klubach to była dobra strategia 20 lat temu, a teraz czasy się trochę zmieniły i oczekiwania publiczności również. Rynek jest przesycony, koszty prowadzenia klubow dużo większe niż jeszcze do niedawna, ale z drugiej strony publiczność może zapłacić więcej jeśli dostanie odpowiedni produkt. W idealnym świecie pewnie sama jakość muzyki by się broniła, ale właśnie - w idealnym świecie. :wink:
ODPOWIEDZ