Top 10 płyt z roczników (1970-2025) wyzwanie - Zajzajer

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących innych zespołów.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Top 10 płyt z roczników (1970-2025) wyzwanie - Zajzajer

Post autor: Zajzajer »

Będę robić 10 najlepszych płyt od lat 1970 do 2025. Zakładam temat żeby nie zapomnieć (z opisówkami itd) Vorgel robił kiedyś coś takiego, stwierdziłem, że to dobry pomysł. Najpierw jednak muszę skończyć top 50 wszech czasów.

Niektóre roczniki mają tyle dobrych płyt, że ciężko będzie wybrać a z niektórych (jak te ostatnie lata, to nie wiem czy uzbieram pełną dychę, ale spróbuję)
I don't belong here, we gotta move on, dear
Escape from this afterlife
'Cause this time I'm right to move on and on
Far away from here

Zajzajer on the Road 2026:

Metallica - Chorzów - 50%
Kings of Leon - Łódź
Testament - Krk
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Top 10 płyt z roczników (1970-2025) wyzwanie - Zajzajer

Post autor: Zajzajer »

Oczywiście zapomniałem dodać, że te albumy które są w moim aktualnym top 50, to do nich nie będę już drugi raz robić opisówek, bo nie ma sensu się powtarzać, ale zaznaczę je na różowo i np będzie #14 - Faith No More itd... a po skończonym roku 2025 zrobię top 10 utworów z każdego rocznika i gwarantuje, że będzie dużo Julii Rockiej, Piaska, jakiegoś hip hopu, Dua Lipy itd tak więc się szykuje pyszna muzyczna uczta, aha i postanowiłem ,że w danym roczniku jeden zespół może mieć max 3 piosenki, bo nie ma sensu żebym w 2016 wymienił w top 10 prawie całe The Stage Sevenfoldów, będzie w miarę uczciwie mysle, przeglądam już sobie różne piosenki, bo są tacy wykonawcy których znam raptem pare piosenek, ale są bardzo chwytliwe i one mi leżą i mają szansę się znaleźć w takim top 10. Z piosenkami będzie na pewno łatwiej niż z albumami jak dla mnie, Justin Bieber też będzie :) i to sporo. Bo to Genialny wokalista, marzą mi się tego jego brzoskwinie z Georgii
I don't belong here, we gotta move on, dear
Escape from this afterlife
'Cause this time I'm right to move on and on
Far away from here

Zajzajer on the Road 2026:

Metallica - Chorzów - 50%
Kings of Leon - Łódź
Testament - Krk
ODPOWIEDZ