10-17/02/2026 - Leprous - Gdańsk/Wrocław

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

10-17/02/2026 - Leprous - Gdańsk/Wrocław

Post autor: Max323 »

Fanom metalu progresywnego i metalu jako takiego Leprous nie trzeba przedstawiać. Norweska załoga od lat robi swoje, formując progowe konstrukcje według własnego pomysłu. Są eklektyczni, zawsze poszukują i nie przestają odkrywać nowych muzycznych lądów.

LEPROUS (Norwegia) progressive metal:
Łączą budowanie napięcia z wybuchami emocji. Zahaczający o ekstremę metal z niemal popową wrażliwością. Prawdziwie progresywne i bombastyczne pomysły z imponującym minimalizmem. Leprous to jedna z najbardziej oryginalnych i autorskich progmetalowych załóg tego stulecia. Im dłużej grają, tym bardziej to czuć.
https://www.facebook.com/leprousband
https://www.youtube.com/watch?v=fAFPje41KtY
https://www.instagram.com/leprousofficial/

𝗕𝗶𝗹𝗲𝘁𝘆 | 𝗧𝗶𝗰𝗸𝗲𝘁𝘀:
www.knockoutmusicstore.pl (druki kolekcjonerskie | colletor's tickets)

UWAGA! Prosimy o kupowanie biletów wyłącznie w autoryzowanych sklepach wyznaczonych powyżej.
ATTENTION! We kindly request you to purchase your tickets only through authorized stores listed above.
Regulamin | Regulations: https://knockoutprod.net/pl/page/regulamin

Organizator | Host:
Knock Out Productions
http://www.knockoutprod.net
https://www.facebook.com/productions.knock.out
https://www.instagram.com/knockoutprod
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: 10-17/02/2026 - Leprous - Gdańsk/Wrocław

Post autor: Bon Dzosef »

Koncert w Gdansku? Wow
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

To chyba nie jest wielkie zaskoczenie, trochę koncertów w B90 się odbywa, nie aż tyle co w Krakowie czy Warszawie, ale nie jest to taka sensacja jak np. zagraliby w Szczecinie :wink:.

Tegoroczną Progresję miło wspominam, ale kolejny raz się raczej nie wybiorę, tym bardziej, że lutowy kalendarz coraz bardziej napięty.
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Caracalized »

Gdyby zagrali w Rzeszowie to byłaby prawdziwa sensacja, zapomnijcie o Szczecinie :lol:
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Mr. M pisze: śr wrz 10, 2025 6:27 pm To chyba nie jest wielkie zaskoczenie, trochę koncertów w B90 się odbywa, nie aż tyle co w Krakowie czy Warszawie, ale nie jest to taka sensacja jak np. zagraliby w Szczecinie :wink:.
Mam wrażenie że od jakiegoś czasu tam się już nic nie dzieje
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

B90 serio ostatnio trochę zaniedbują. Dla równowagi odnoszę wrażenie, że ostatnimi czasy mocno wykorzystywany jest A2.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Max323 pisze: czw wrz 11, 2025 12:19 pm B90 serio ostatnio trochę zaniedbują. Dla równowagi odnoszę wrażenie, że ostatnimi czasy mocno wykorzystywany jest A2.
Może logistyka wchodzi w grę. Z Krk, czy Wro bliżej do .de, czy ogólnie południa eu.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Ciekawsze od moich wrażeń z koncertu wydają mi się okoliczności które doprowadziły do mojej obecności na nim, toteż na nich się skupię.

Nie jestem fanem Leprous; ich twórczość znam słabo. Pierwszy raz usłyszałem o nich w 2019 roku, kiedy mieli zagrać we Wrocławiu. Obczaiłem, stwierdziłem: ok, typowy prog metal, spoko, ale szkoda mi zachodu i pieniędzy żeby ich zobaczyć. Taka muza to niekoniecznie moja działka, plus w tym przypadku niezbyt podchodzi mi wokal. Nie lubię takiego wycia. No ale jak to koncertoholik - gdzieś mi tam z tyłu głowy siedzieli (plus - bajka niekoniecznie moja, ale jednak gdzieś tam w odległych kręgach zainteresowań), cztery lata później wpadli do Wrocławia znowu - i znowu się nie wybrałem. Teraz zapowiedziano ich po raz trzeci. Nawet nie wpisałem sobie ich w plany, ale ale... w niedzielę przeglądałem sobie Fejsa, wyskoczył mi ten event. Coś mnie tknęło, żeby sprawdzić ticketswapa, a tam bilety za 110 zł (w oficjalnej sprzedaży były wówczas za 150). Trochę mnie to zanęciło i zacząłem monitorować tego ticketswapa. I okazało się, że troje sprzedających urządziło sobie regularną wojnę cenową :lol: Co nie wszedłem, to któryś obniżał cenę o parę złotych, żeby jego opcja była najtańsza. I tak wieczorem zeszli poniżej stówki. Dla mnie wciąż za dużo, ale coraz intensywniej obserwowałem. W poniedziałek cena ciągle stabilnie spadała, aż na wieczór osiągnęła pułap 70 zł. Wówczas już zaczęło do mnie docierać, że najprawdopodobniej się wybiorę, ale wciąż czekałem, bo wciągnąłem się w tę wojnę cenową i obserwowanie jak ceny spadają :D Obiecałem sobie, że jak dojdzie do 6 dyszek, to biorę. Wczoraj rano było 66, już mnie kusiło, ale jeszcze, jeszcze... wciągnął mnie hazard XD Jakoś przed południem dwa bilety zeszły, co oznaczało że wojna cenowa się skończyła i teraz wystarczy żeby jeszcze jedna osoba wzięła bilet i zostanę z ręką w nocniku. No więc wziąłem i ja - ostatecznie za 61,80 zł. Dobre uczucie.

Spędziłem wczorajsze popołudnie osłuchując się z płytami Leprous, weszły wystarczająco dobrze żebym zaczął się cieszyć na ten występ. W końcu nie byłem na żadnym koncercie już bardzo długo (10 dni xD) więc człowiek nabrał apetytu.

Z racji spontaniczności decyzji, nie miałem tego wieczoru dogadanego z żoną, a ona miała już na popołudnie jakąś kosmetyczkę i dopiero przed 20 wróciła do domu. Zatem musiałem do jej powrotu siedzieć z córą, przez co pierwszy support odpadł na pewno, a drugi był tak 50/50, kwestia minut, zależnie od tego jak żona wróci. Wróciła tak, że jak pobiegłem na tramwaj, to zdążyłem na 20 minut Ihlo xD Przyjemny był to występ, cieszę się, że dało się go ogarnąć. Pasował do głównej gwiazdy. Potem pół godziny przerwy i główna gwiazda. Był to dobry koncert. Po amerykańskim portalu widzę, że setlista dość przekrojowa. Nie mam tu może jakichś głębszych przemyśleń, bo i zespół znam słabiutko, ale podobało mi się i cieszę się, że się wybrałem. Wokal na żywo IMO lepiej się komponuje z instrumentami niż na płytach. Nie przeszkadzał mi. Sekcja instrumentalna - bdb. Chłopy umieją grać.

Publiki było tak w miarę. Daleko do sold outu, ale też nie świeciło pustkami. Jak na zespół, który koncertuje u nas regularnie, to chyba nie było źle.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Piękna cena :D
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

SS, najlepiej na forum piszesz o cebuli i nugzowaniu - świetnie się czytało, graty :)
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Shedao Shai pisze: śr lut 18, 2026 9:10 am W końcu nie byłem na żadnym koncercie już bardzo długo (10 dni xD) więc człowiek nabrał apetytu.
Dobry cytat, muszę zapisać. :mryellow:
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Assassin
-#Assassin

To jest szalone, że o ile dobrze widzę, Shedao na razie zaliczył w tym roku tyle dni koncertowych co i ja. I można się zastanawiać czy to mi forma koncertowa tak się poprawiła czy jemu opadła 😅 Ale za kilka miesięcy pewnie i tak będę trzymał mu piwo 😁
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Wiadomo że to Ty się pięknie odpaliłeś, i to jeszcze zagranicznie. U mnie na liczniku w tym roku sztuk dwanaście, czyli sporo więcej niż o tej porze w zeszłym, i nie widzę u siebie nigdzie dziesięciodniowej przerwy w pierwszym półroczu. Jak żyć?
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Assassin
-#Assassin

U mnie 10-dniowa przerwa będzie po dzisiejszej Diamandzie, ale co to za przerwa, jak jutro wracam, a w domu dopiero o 5 rano w piątek będę? :D Ale do końca półrocza ogólnie mam trochę dłuższych przerw między gigami, co mnie cieszy właściwie.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Caracalized pisze: śr lut 18, 2026 12:36 pm To jest szalone, że o ile dobrze widzę, Shedao na razie zaliczył w tym roku tyle dni koncertowych co i ja. I można się zastanawiać czy to mi forma koncertowa tak się poprawiła czy jemu opadła 😅 Ale za kilka miesięcy pewnie i tak będę trzymał mu piwo 😁
Porównując nasze plany na Laście, to powiedziałbym, że sytuacja jest na tyle zbliżona, że nie podjąłbym się robienia zakładów :wink: Faktycznie zacząłem powoli a plany na później są spore, ale też spora jest moja chęć ograniczania ich. Jak mi to wychodzi, widać po tym przykładzie, właśnie sobie znalazłem z dnia na dzień koncert którego nie planowałem. No ale może potem pójdzie lepiej xD

Udanego koncertu dziś!
ODPOWIEDZ