13-16/01/2026 - Heidenfest (Korpiklaani, Finntroll, Heidevolk, Trollfest) - Gdańsk/Warszawa/Kraków/Wrocław

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Teddy123
-#Invader
-#Invader

13-16/01/2026 - Heidenfest (Korpiklaani, Finntroll, Heidevolk, Trollfest) - Gdańsk/Warszawa/Kraków/Wrocław

Post autor: Teddy123 »

Największa objazdowa folk-metalowa impreza powraca! Heidenfest, którego skład tworzyć będą Korpiklaani, Finntroll, Heidevolk, Trollfest oraz The Dread Crew of Oddwood, zatrzyma się w połowie stycznia aż na 4 przystankach w Polsce: 13.01. w Gdańsku, 14.01. w Warszawie, 15.01. w Krakowie i 16.01. we Wrocławiu!

Folk-metalowe święto powraca na europejskie sceny! Pierwsza od kilku lat trasa pod nazwą Heidenfest wyruszy w głąb Starego Kontynentu już na początku roku. Jej headlinerem będą fińscy giganci gatunku, Korpiklaani, którym towarzyszyć będą: ich rodacy i specjaliści od łączenia folk i black metalu z Finntroll, holenderski Heidevolk, samozwańczy pionierzy “True Norwegian Balkan Metalu” z Trollfest oraz łączący akustyczny heavy metal z celtyckim punkiem Amerykanie z The Dread Crew of Oddwood. Ten skład zapewni Wam skoczną i szybką muzykę, przesiąkniętą z jednej strony wątkami mitologicznymi i pirackimi, a z drugiej zabójczym wręcz humorem. Bez wątpienia będą to wieczory wypełnione niesamowitym klimatem, ale przede wszystkim świetną zabawą!

HEIDENFEST
KORPIKLAANI + Finntroll, Heidenvolk, Trollfest, The Dread Crew of Oddwood

13.01.2026 / Gdańsk, B90
14.01.2026 / Warszawa, Progresja
15.01.2026 / Kraków, Kwadrat
16.01.2026 / Wrocław, A2

BILETY:
https://bit.ly/HEIDENFEST_GDA
https://bit.ly/HEIDENFEST_WWA
https://bit.ly/HEIDENFEST_KRK
https://bit.ly/HEIDENFEST_WRO

Punkty sprzedaży: www.winiarybookings.pl, Going, Empik Bilety, Eventim, Ebilet, Ticketmaster
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Re: 13-16/01/2026 - Heidenfest (Korpiklaani, Finntroll, Heidevolk, Trollfest) - Gdańsk/Warszawa/Kraków/Wrocław

Post autor: johnny_o »

O, fajny początek roku się szykuje :)
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: 13-16/01/2026 - Heidenfest (Korpiklaani, Finntroll, Heidevolk, Trollfest) - Gdańsk/Warszawa/Kraków/Wrocław

Post autor: Mr. M »

Można z ciekawości sie wybrać, bo żadnej z tych nazw jeszcze live nie widziałem.
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Rozważę. Szkoda, że Kwadrat. Już widzę ten pościg za ostatnim możliwym autobusem.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

W sumie A2, jak nic nie będę miał do roboty...
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Cold »

Folk-metalowy piąteczek? Do rozważenia, w końcu ze Świdnicy rzut beretem. Tylko te "ciężary" z zaparkowaniem w pobliżu A2 :?
Awatar użytkownika
johnny_o

Zaiste bardzo ciężko mi będzie w tym roku pobić dzisiejszy deal pt. pięć dych za barierkę na pięciu zespołach, trzy kostki i setlistę :D
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

No pozostaje jeszcze kwestia, jakie to są zespoły... ;)

Ale oczywiście cieszę się twoim szczęściem!

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Grube rozpoczęcie roku johnny. Nie dość, że to nie pierwszy koncert zdaje się, to jeszcze masa fantów. Zespołów co prawda nie znam (poza Korpiklaani), ale skoro dobrze się bawiłeś i w "prawie uczciwej" cenie, to minusów nie widzę :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
johnny_o

Niby tak, ale obecnie taka cena za pięć zagranicznych zespołów, jakie by nie były, to jednak złoty interes. Żadnym się nie jaram, m.in. dlatego nugzowałem do ostatniej chwili, no ale z efektu jestem wybitnie zadowolony. Tylko Heidevolk widziałem wcześniej i akurat podobali mi się zdecydowanie najbardziej, ale cała reszta bardzo spoko i odhaczona.

Zgadza się, w zeszły piątek w Voodoo delikatna rozgrzewka, a wczoraj start na pełnej kurwie :) Jeśli ktoś ma możliwość bycia dziś lub jutro i się waha to gorąco polecam. Wczoraj były spore luzy - przejście z barierki do szatni i tramwaju zajęło mi w sumie tylko 5 minut, dzięki czemu zdążyłem na wcześniejszy tramwaj a potem autobus, jeszcze dzienny, i w domu byłem o ludzkiej porze. A jak wbijałem, równo między otwarciem bram a pierwszym zespołem, to nie było dosłownie jakiejkolwiek kolejki, aż przez chwilę się zastanawialem czy przypadkiem nie pomyliłem klubów. No ale pogoda pewnie zrobiła swoje, i stąd też uczciwa barierka :)
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Caracalized »

Gratuluję, że za takie grosze udało Ci się koncert załatwić i świetnie, że tak dobrze rok rozpoczynasz!
ODPOWIEDZ