Słoweńscy piewcy muzycznej awangardy zaczarują nas 30 maja w Progresji!
Szokują, wprawiają w zachwyt, budzą kontrowersje – mają zagorzałych fanów, jak i gorących przeciwników. Laibach to projekt, który dał do zrozumienia wielu odważnym artystom tego świata, że nie muszą się hamować ze swoimi wizjami, nawet jeśli wydają się z zupełnie innego świata. Industrial, darkwave, awangarda i rzeczy, które trudno nazwać – to właśnie oni.
Bilety na koncert są dostępne na Knock Out Music Store (druki kolekcjonerskie).
LAIBACH (Słowenia) industrial, darkwave, avant-garde:
Muzycznie zdążyli przekroczyć prawie wszystkie granice, wizerunkowo również. Od parodii totalitaryzmu w industrialowej formie aż po brzmienia z okolic techno w niecodziennej formie – dla nich nie ma niemożliwego. Na żywo dają performens z gatunku niezapomnianych, pamiętajcie o tym.
Kiedy: 30 maja (sobota) 2026
Gdzie: Warszawa @ Progresja, Fort Wola 22
Bilety: 169/179 zł – przedsprzedaż, 200 zł – w dniu koncertu
Organizator: Knock Out Productions
30/05/2026 - Laibach - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 30/05/2026 - Laibach - Warszawa
O, może tym razem się uda, bo na ich ostatniej wizycie w Progresji nie byłem.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

W przypadku Laibacha zawsze warto obczaić co oni aktualnie grają, bo jeśliby ruszyli na jakąś trasę z Volk czy WAT to weźcie wszystkie moje pieniądze, ale jak miałoby to być jakieś pierdu pierdu to podziękowałbym.
Edit: dobra, sprawdziłem, obecnie grają pierdu pierdu. Odpuszczam.
Edit: dobra, sprawdziłem, obecnie grają pierdu pierdu. Odpuszczam.
Ma być trasa z nowym albumem, więc na pewno set i oprawa ulegną zmianie. Ale fakt, że jakaś osobna trasa z WAT czy Volk bylaby super. A do tego jeszcze kawałki ze Spectre.
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Doorsy o 18:00, Laibach bez supportu o 19:00.
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Zaczęli o 19.11, a skończyli o 20.58 więc o żadnym sensownym Garbage nie mogło być mowy. Wbiłem na ostatnią chwilę więc stanąłem sobie na samym końcu sali, Progresja wypełniona w ok. połowie. Show pstrokate do granic absurdu, jeśli ktoś jest fanem starszych rzeczy to niewiele stracił. Doświadczenie dziwne ale na plus, może nawet bym jeszcze powtórzył.