Maiden after 2027

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Widmoo
-#Invader
-#Invader

Maiden after 2027

Post autor: Widmoo »

Jak wieść gminna niesie oficjalnie w 2027 roku nie bedzie koncertow Maiden. Jak myślicie czego mozemy sie spodziewac po 2027 roku?
Nowy album? Nowa trasa the best off, koniec kariery?

Moim zdaniem album mogliby sobie odpuscic i zrobic trase the best of ale bardziej skupiona na nigdy nie granych kawalkach. Widac, ze to bardzo powoli dojrzewa u Steve'a. Cos w stylu Future Past 2, jazda obowiazkowa + 6 nigdy nie granych kawalkow + 5 kawalkow z ery X-Factor - BNW.
To ride the storm to an empire of the clouds...
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Clansman
-#Clansman

Re: Maiden after 2027

Post autor: Zajzajer »

Ja bym chciał jakieś blu-ray historyczne po Maiden England, ale już takie nośniki coraz słabiej się sprzedają, to może za darmo do pobrania ze strony oficjalnej zespołu lub na yt. No nic poczekamy... co będzie to będzie
Still Reigning...
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Ja bym chciał wiele rzeczy, ale pewnie nic nie będzie. Na nic się nie nastawiam i traktuję Bratysławę jako ostatnio koncert Maiden w życiu.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Na pewno w 2027 wydadzą live z Paryża 2026, a co więcej? Jak się będzie im chciało, to pewnie nagrają też płytę.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Koncert z Paryża, kolejne reedycje płyt (7th Son wraz z Donington 1988?), może jakaś nowa gra czy komiks... :wink: Nie czuję klimatu do nagrania kolejnej płyty - Steve podchodzi do pomysłu sceptycznie, a rodziłoby to też problem - czy odrzucić ofertę Nicko (zagrania przynajmniej na części materiału) i nagrać płytę z Simonem, czy też np. 50-50, co byłoby niespójne brzmieniowo. Jeśli w 2028 będzie kolejna trasa to raczej obstawiam format przekrojówki best-of przez całą twórczość - czyli realnie kotlety z lat 80-tych + Fear of The Dark i kilka numerów z XXI w. Przy dobrych wiatrach wpadłby jakiś jeden smaczek dla fanów, ale na więcej bym nie liczył. Maiden stało się już zespołem stadionowym co wprowadza spore ograniczenia w doborze repertuaru, bo większość widowni oczekuje kotletów - przynajmniej z 10 numerów w setliście raczej się nie zmieni.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Po wydaniu tej zacnej książki, chciałbym tylko jeszcze raz ich zobaczyć, i to w zasadzie tyle :)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

nugz pisze: wt sty 13, 2026 3:22 pm Po wydaniu tej zacnej książki, chciałbym tylko jeszcze raz ich zobaczyć, i to w zasadzie tyle :)

Opcja na zobaczenie będzie w tym roku. Później to się zobaczy. Ja muszę przyznać, że trasy stadionowe niespecjalnie mnie kręcą. Wolę mniejsze imprezy. Już halówki są duże, ale jeszcze do ogarnięcia przy dobrym miejscu na publiczności. Na stadionie czegoś mi brakuje.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków), Wishbone Ash (Warszawa), Monstrum (Rzeszów), Soen (Kopenhaga)
03: Lady Pank, Zalewski, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Stadiony to zdecydowanie najmniej preferowana przeze mnie miejscówka, niezależnie od artysty.
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Co to za pomysły z trasą best of? Przecież teraz taką grają.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Wszystko inne, co można uznać za realistyczne, zostało już zagrane. A na hity i przeboje wszelakiej maści zawsze znajdą się chętni.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Madback
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Madback »

Może chociaż jakaś EP-ka na pożegnanie? Dwa 10-15 minutowe epiki plus kawałek singlowy?
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Bruce i Adrian realizuja się tworczo solowo, Janek i Dave od wielu lat chyba mają w dupie nagrywanie, a Steve ma problem żeby wymęczyc kolejnego Liona, o nagrywaniu Maiden też wyraza się negatywnie, a finansowo to żaden interes.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
ODPOWIEDZ