5 opcji max do wyboru
Ulubiony zespół thrash metalowy? (5 opcji do wyboru)
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Ulubiony zespół thrash metalowy? (5 opcji do wyboru)
Zapraszam do nowej ankiety (będziemy jeszcze robić, death metal, black metal i prog metal, ale to będziecie mi musieli pomóc
)
5 opcji max do wyboru
5 opcji max do wyboru
Zajzajer on the Road 2026:
Re: Ulubiony zespół thrash metalowy? (5 opcji do wyboru)
W tej kolejności moja 5: Meta, Slayer, Megadeth, Testament, Kreator 
Zajzajer on the Road 2026:
- Caracalized
- -#Moonchild

Voivod.
Kiedyś pewnie wymieniłbym i Onslaught i Razor i sam nie wiem jeszcze co do tego, ale bardzo dawno tych zespołów nie słuchałem i emocjonalnie się kompletnie od thrashu odciąłem właściwie, ale Voivod to jednak u mnie numer jeden, świetna dyskografia (może z jakimiś paroma odchyłami) i estetyka nie do zajebania mimo wszystko, nic innego nie mam ochoty zaznaczać w tej ankiecie.
Kiedyś pewnie wymieniłbym i Onslaught i Razor i sam nie wiem jeszcze co do tego, ale bardzo dawno tych zespołów nie słuchałem i emocjonalnie się kompletnie od thrashu odciąłem właściwie, ale Voivod to jednak u mnie numer jeden, świetna dyskografia (może z jakimiś paroma odchyłami) i estetyka nie do zajebania mimo wszystko, nic innego nie mam ochoty zaznaczać w tej ankiecie.
Slayer i Sodom, thrash mnie raczej nie interesuje
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Frank Drebin
- -#Clansman

Meta, Kreator, Death Angel i niech będą (za najlepsze płyty w karierze) Flotsam oraz Forbidden.
Druga piątka: Sepultura, Slayer, Overkill, Toxik, Mega
Słucham mniej thrashu niż kiedyś w sumie.
Druga piątka: Sepultura, Slayer, Overkill, Toxik, Mega
Słucham mniej thrashu niż kiedyś w sumie.
FotD = TOP5 albumów Maiden
Nie umiem wybrać. Kocham Frasz.
Sodom - za całokształt
Destruction - za pierwsze albumy, "Infernal Overkill" najlepszy thrashowy krążek z Niemiec
Nuclear Assault - za genialne albumy w latach 80.
Coroner - za bezbłędną, perfekcyjną wręcz dyskografię
Vio-lence - za jeden z najlepszych albumów thrashowych ever, czyli "Eternal Nightmare"
Ale tu równie dobrze, w zależności od nastroju, mógłbym postawić też na Overkill, Razor, Rigor Mortis, Tankard, Dark Angel, Artillery. Same petardy.
Destruction - za pierwsze albumy, "Infernal Overkill" najlepszy thrashowy krążek z Niemiec
Nuclear Assault - za genialne albumy w latach 80.
Coroner - za bezbłędną, perfekcyjną wręcz dyskografię
Vio-lence - za jeden z najlepszych albumów thrashowych ever, czyli "Eternal Nightmare"
Ale tu równie dobrze, w zależności od nastroju, mógłbym postawić też na Overkill, Razor, Rigor Mortis, Tankard, Dark Angel, Artillery. Same petardy.
Teraz widzę, że w ankiecie zabrakło Kata, którego zawsze postawię przed każdym innym thrashowym zespołem.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Megadeth, Slayer, Voivod, Kreator, Flotsam.
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Będziesz w lipcu w Wawie na Voivod?
Niestety, nie dam rady jeździć na koncerty...