Podobne kawałki Maiden
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Podobne kawałki Maiden
Nie znalazłem nigdzie takiego topicu więc zakładam.
Jakie piosenki Ironów są do siebie podobne? Nie mówcie że takich nie ma, bo tego nie da się ukryć. Posłuchajcie chociażby prayer i fear ot dark.
Jakie piosenki Ironów są do siebie podobne? Nie mówcie że takich nie ma, bo tego nie da się ukryć. Posłuchajcie chociażby prayer i fear ot dark.
Re: Podobne kawałki Maiden
Losfer Words(Big 'Orra) i The Duellists
temat jest prawie ten sam
temat jest prawie ten sam
Właściwie to nie chodzi mi o całą piosenkę, tylko o fragmenty. Np. solówki w To Tame A Land i Hallowed, albo początek w phantom i fallen angel, czy krótka przygrywka w mariner i aces high. W wielu piosenkach można też usłyszeć to samo "tym tyryrym tyryrym tyryrym tyryrym tyryrym tyryrym'' (np. mariner i powerslave).
Dwie piosenki zaczynają się prawieże identycznie, chodzi mi o clansmana i.... nio właśnie, kto wie o co mi chodzi
?
Dwie piosenki zaczynają się prawieże identycznie, chodzi mi o clansmana i.... nio właśnie, kto wie o co mi chodzi
Jeśli chodzi tobie o przygrywkę na basie to utwór Blood on the world's hands ma pewne predyspozycje to bycia podobnym.fv-Mortimer pisze: Dwie piosenki zaczynają się prawieże identycznie, chodzi mi o clansmana i.... nio właśnie, kto wie o co mi chodzi?
No More Lies?fv-Mortimer pisze:Dwie piosenki zaczynają się prawieże identycznie, chodzi mi o clansmana i.... nio właśnie, kto wie o co mi chodzi?
BTW nawet ciekawy topic, chociaz chyba juz bylo cos podobnego, niewiem jednak, gdzie ty widzisz podobienstwo miedzy Phantom a Fallen Angel?? A to "tym tyryrymrym" tzw. galop (jesli dobrze sie domyslam
no... niezupełnie mi o to chodzi
. dam podpowiedź: dwa pierwsze dźwięki są takie same 
Hmm INFINITE DREAMS ??fv-Mortimer pisze:no... niezupełnie mi o to chodzi. dam podpowiedź: dwa pierwsze dźwięki są takie same
fv-Mortimer pisze:no... niezupełnie mi o to chodzi. dam podpowiedź: dwa pierwsze dźwięki są takie same
No zaczyna to przypominać zabawę wymyśloną przez najsłodszą paną moderator Keę
Nie róbmy może z tego tematu zagadek tylko wymieniajmy się spostrzerzeniami. A wiadomo że każdy sądzi trochę inaczej i podobieństwo nie musi być takie oczywiste
taak. chodziło mi o infinite dreams. ja tylko mówię że dwa dźwięki są takie same, a nie że tylko tym są te piosenki do siebie podobne, bo cały ten początek jest jakby skopiowany i lekko pozmieniany (no nie zaprzeczajcie :/).Kroczniok pisze:Hmm INFINITE DREAMS ??fv-Mortimer pisze:no... niezupełnie mi o to chodzi. dam podpowiedź: dwa pierwsze dźwięki są takie same
Ale te piosenki maja calkiem inny klimat, a dwa dzwieki to zadne podobienstwo
Kroczniok pisze:niewiem jednak, gdzie ty widzisz podobienstwo miedzy Phantom a Fallen Angel?? .
Jak to nie widzisz różnicy?? posłuchaj 30 sekund początkowych tego i tego to znajdziesz podobieństwa.
PS do fallena jest jeszcze podobne fugitive
No wlasnie widze roznicefv-Mortimer pisze: Jak to nie widzisz różnicy?? posłuchaj 30 sekund początkowych tego i tego to znajdziesz podobieństwa.
PS do fallena jest jeszcze podobne fugitive
-
El Dorado
Zdaniem mojej mamusi wszystkie piosenki maiden sa podobne...;D tzn mama mysli ze ciagle slucham jednej piosenki 
Jak w oktawie mam 12 dzwiekow, a Maiden ma jakies 120 utworow to statystycznie co dziesiaty zaczyna sie od tego samego dzwieku. Juz nie przesadzajmy. Idac tym tropem to polowa solowek jest zagrana na takim samym podkladzie -> Bo najczesciej to mamy EDCD albo ECDE itd
I gdzie to podobienstwo fallen do phantoma to juz wogole nie wiem.
Jasne ze sie czesto powtarzaja - takie gates i lord of the flies np. czy tez Clansmana do NML mozna przyrownac. Tu glownie chodzi o to ze sie struktura powiela i klimat jest podobny, ale nie ze sie jakies 2 dzwieki czy tam nawet 5 zgodzilo
I gdzie to podobienstwo fallen do phantoma to juz wogole nie wiem.
Jasne ze sie czesto powtarzaja - takie gates i lord of the flies np. czy tez Clansmana do NML mozna przyrownac. Tu glownie chodzi o to ze sie struktura powiela i klimat jest podobny, ale nie ze sie jakies 2 dzwieki czy tam nawet 5 zgodzilo
-
_Sand_man_
- -#Invader

moja teżtobink pisze:Zdaniem mojej mamusi wszystkie piosenki maiden sa podobne...;D tzn mama mysli ze ciagle slucham jednej piosenki
Kroczniok pisze:fv-Mortimer pisze: Jak to nie widzisz różnicy??
HAHAHA. Trochę się zbeształem
PS ale w prayer i fotd PODOBIEŃSTWO jest chyba widoczne :]
- likipiki
- -#Lord of the flies

Wam się już naprawdę nudzi 
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
nazywajcie na przyszłość jakoś sensownie tematy 
No nareszcie ten temat ma normalna nazwe
Jesli chodzi o podobne piosenki to: wstep do Face In The Sand bardzo podobny jest do Blood Brothers, podobnie sie rzecz miewa ze wstepem do Gates Of Tomorrow ktory kojarzy sie z Lord Of The Flies...
Jesli chodzi o podobne piosenki to: wstep do Face In The Sand bardzo podobny jest do Blood Brothers, podobnie sie rzecz miewa ze wstepem do Gates Of Tomorrow ktory kojarzy sie z Lord Of The Flies...
Jest wiele piosenek Maiden które są do siebie podobne to wiadome. Spróbuj grać 30 lat nagrywając co rusz piosenki która każda będzie inna od drugiej.
poczatki clansmana i nml lekko podobnie brzmia