Najładniej wydane plyty/boxy/dvd

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Ktore z wydan lubisz najbardziej?

Digipaki
28
52%
Normalne CD
12
22%
Pudeleczka/boxiki/coinsy itp.
14
26%

Liczba głosów: 54

Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Najładniej wydane plyty/boxy/dvd

Post autor: slayer »

No wlasnie, okladka,ksiazeczka to bardzo wazne elementy dla plyty, razem z muzyka stanowia calosc, wtedy widac idealna, albo i nie idealna-calosc...

Macie jakies swoje propozycje?

Dla mnie naprawde ladnym wydaniem jest specjalna edycja ostatniego Kreatora, ze smiesznie rozkladanym dg i bonusowym dvd.
Dalej St.Anger, co jak co jak plyta jest slaba czy nie, nie mozna jej zastrzec, ze jest brzydko wydana, (mowa o wydanu z dvd)

Z innych szczerze zawiodlem sie na coinsie Opeth, wydawalo mi sie,ze to bedzie super-wypas, a tu naprawde strasznie skromne wydanie... choc jedna w kolekcji miec fajnie :D
Jazz is not dead, it just smells funny.
Awatar użytkownika
Ascot
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: Najładniej wydane plyty/boxy/dvd

Post autor: Ascot »

"Chapter V" HammerFall'a
"Glorious Burden" Iced Earth
"Devil's Ground" Primal Fear

same Digipacki, z czego dwa zdobione rysunkami Leo Hao (www.leohao.ru)
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

ARIA - "Kreszczenie Ogniem" - oryginalne wydanie Moskiewskie :rocx
<-GOTHMOG_666->
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: <-GOTHMOG_666-> »

Katatonia - Black Sessions

My Dying Bride - The Dreadful Hours

Iron Maiden - Brave New World
Awatar użytkownika
Swarożyc
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Swarożyc »

Najlepiej wydaną płytą ostatnich lat kilku-nastu/-dziesięciu (a wiem bo miałem to cacko w rękach) jest "Filosofem" Burzum.

Digipack formatu A5 wypełniony obrazami Theodora Kittelsena (malarz norweski przełomu XIX i XX roku) odpowiedzialnego za oprawę graficzną tego albumu (tak wogóle to "Filosofem" to jedna z najlepszych okładek jakie znam). Wszystko dopchane tekstami utworów i krótkimi baśniami, legendami nordyckimi z dodatkowym objaśnieniem filozoficzno, kulturowym, wszystko spisane przez samego Vikernesa.
W zasadzie to nie digipack, ale digiBOOK. Było tylko jedno wydanie, kwoty za jakie się to kupuje są astronomiczne, ale to naprawdę cóś pięknego...
reaktywacja
Awatar użytkownika
Pink
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Pink »

Pink Floyd - "Pulse"

Kartonowe opakowanie z migająca diodą z boku, w środku gruba książeczka z mnóstwem zdjęć i płytami CD schowanymi w tylnej i przedniej okładce.
Awatar użytkownika
Misio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Misio »

Dwie płyty Blindów są po prostu przepiękne :

Imaginations From The Other Side

Nightfall In Middle-Earth
KMFDM
Awatar użytkownika
zygfryd
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: zygfryd »

Hammerfall - Chapter V w digi to bardzo zacne wydawnictwo :).

Helloween - Rabbit don't come easy w digipacku. Po rozłożeniu kartoników ukazuje się...królik, tak jak w niektórych książeczkach z bajkami (taki pseudo trójwymiar)

Judas Priest - Angel of retribution z DVD. Fajna pseudoksiążka, wadą jest tylko łatwe wypadanie cedeków :\.

EDIT - i oczywiście nie można zapomnieć o digipacku Manowar - Warriors of the world 8)
eulogy
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: eulogy »

Lateralus Tool'a zostal swietnie wydany, genialna ksiazecza z pieknymi grafikami Alexa Grey'a. Nie widzialem nic bardziej fajnego i oryginalnego;) Poza tym amerykanska wersja Aenimy tez jest piekna, z trojwymiarowa okladka :roll:

Z polskich wydawnictw jak dla mnie ciekawie zrobiona jest Zos Kia Cultus Behemotha :D Taki rozkładany krzyzyk, tyle ze do gory nogami :wink:
Ostatnio zmieniony wt wrz 20, 2005 4:56 pm przez eulogy, łącznie zmieniany 1 raz.
juras
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: juras »

lubię digipaki, ale nie zawsze czasem zwykły cd też prezentuje sie bardzo ładnie
zawiodłem się bardzo na digipakowych wydaniach reedycji armii, metalmind jak zwykle dał dupy :?
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

eulogy pisze:Lateralus Tool'a zostal swietnie wydany
moze jeszcze ten, gdy na pierwszych ilustam tam tysiacach byl blad i song by lateralis :D a to poszlo w sprzedaz :D
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: likipiki »

Jak dla mnie najładniej wydaną płytą, którą widziałem, jest Sigur Ros - (). Książeczka idealnie pasuje do klimatu płyty (brak jakichkolwiek napisów w książeczce, same puste, półprzezroczyste strony z jakimiś ledwo widocznymi cieniami. Surowość i ascetyzm porażają. Świetnie się to wszystko komponuje.
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Tomek(JMM) »

Normalne wydania CD mają jedną ogromną wadę- te plastikowe pudełka to są straszne badziewia, i wystarczy, że raz upadnie na ziemię, i już jest w kawałkach. Z tego powodu digipacki rządzą. Jeśli chodzi o booklety, to świetnie sie prezentuje ten do "The Human Equation" Ayreon- te rysunki są po prostu świetne- doskonale odzwierciedlają treść albumu.
eulogy
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: eulogy »

S1MON pisze:
eulogy pisze:Lateralus Tool'a zostal swietnie wydany
moze jeszcze ten, gdy na pierwszych ilustam tam tysiacach byl blad i song by lateralis :D a to poszlo w sprzedaz :D
Hehe masz racje, sam taki egzemplarz posiadam Lateralis :lol: W ogole na poczatku byla niezła bania z tym, bo niektorzy mysleli ze to zamierzone, okazalo sie jednak ze blad w druku :wink:
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

A więc tak:
:arrow: Metallica "St. Anger" - zgadzam się ze slayerem, co by o niej nie mówić wydana jest bardzo fajnie.
:arrow: Tool "Lateralus" - super książeczka, jedyny opis na kopercie, ciekawy ten pomysł. Też mam edycję z "LateralIs" hehe :lol:
:arrow: Moonspell "The Antidote" - Digi Pack razem z trzema naklejkami i plakatem, jeszcze dodatek multimedialny na płycie. Super
:arrow: Nevermore "This Godless Endeavor" - najlepsze wydanie płyty jakie mam w swoich zbiorach, rozkładany DG w kształcie krzyża

Podobają mi się też reedycje KATa, fajnie to wydał Mystic wg mnie
ropuch

Post autor: ropuch »

:arrow: Behemoth - Zos Kia Cvltvs - piekny digipack, ktory rozklada sie w odwrocony krzyz ;) Najpiekniej wydana plyta jaka mam.
:arrow: Behemoth - Demigod
:arrow: Vader - Litany (digipack)
:arrow: Kreator - Enemy of God - wersja z DVD
:arrow: Immolation - Harnessing Ruin - wersja digi, niby bardzo skromne, ale moim zdaniem fajne wydanie
:arrow: Iron Maiden - Dance of Death - na przekor wiekszosci podoba mi sie oprawa graficzna tej plytki ;)
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Wolę digipacki, coś na kształt St. Anger czy nawet TELI. Nie widać na nich rys, jak to się mą przy opakowaniach plastikowych. A fajnych wydań to widzia em jakis czas temu płyty Led Zeppelin wydane tak jakby to były vinyle, tylko że pomniejszone. Fajna sprawa, zwłaszcza np. obrotowa takca dzęki której zmieniały się obrazki na przedniej okładce.
A z DVD to podoba mi się Live Shit Metallicy, wygląda to jak skrzynia ze sprzetem z trasy. Wydanie VHS wręcz ją odwzorowuje.
Fender
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Fender »

:twisted: Soundtrack to the Apocalypse SLAYERA :twisted:
Putra
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Putra »

Vison Of The Beast - Maiden :p
Awatar użytkownika
she-wolf
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: she-wolf »

najładniejsze wydanie jakie widziałam to "Musaeum Esotericum" Profanum. Książeczka to istne arcydzieło. Świetnie oddaje klimat płyty i konwencje zespołu.
ODPOWIEDZ