Logo naszego ukochanego bandu

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Łukasz W
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Logo naszego ukochanego bandu

Post autor: Łukasz W »

Jeśli juz kiedys był taki temat to proszę o jego usunięcie.

Od niepamietnych czasów "grzało" mnie logo Maidenów.Dla mnie te liternictwo jest po prostu boskie.Wiem ze teraz kapele prawie się przescigają w wymyślaniu swoich logo.Im bardziej dziwaczne tym lepsze.
Chciałbym też napąmknąc o jednej sprawie.Właściwie jest to główny powód założenia tego tematu.Otóz strasznie mnie irytuje "nowy look" logo Maidenów.Te "pozcinane" litery przy R,N,M.
Wkurza mnie to niemiłosiernie .Chciałbym poznać Waszą opinię na ten temat.
Może ktoś wie dlaczego tak zrobili?
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Logo naszego ukochanego bandu

Post autor: Metalophil »

bo tamto im się znudziło? :wink:
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

no mnie też się nie podoba. tak trochę drapieżności(o ile można o czymś takim mówić w przypadku logo...) straciło. mniej wyraziste trochę. ale i tak Maiden mają najlepsze logo jakie widziałem (Kat zaraz za nim :wink: )
Scorpien
-#Invader
-#Invader

Post autor: Scorpien »

;) jest to prawie niezauwarzalne..jak miałoby mnie wkurzać logo...bo zmieniły sie w nim 3 malutkie szczegóły to przepraszam bardzo ;) ktoś tu zaczyna hipokryzje....
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: mimski »

Ja szczerze, to nawet nie zauważyłem tych trzech literek. Jak po raz pierwszy spojrzałem na logo Brave New World, to pomyślałem coś z tym logo jest nie tak. Potem wyszło DoD i znowu głęboko się wpatrywałem i wiedziałem, że ono jest inne tylko nie mogłem obczaić tej różnicy. Dopiero kumpel miesiąc później mi powiedział w czym tkwi różnica i tak po 3 latach wreszcie ją zauważyłem. Spostrzegawczy jestem, nie ma co.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Awatar użytkownika
zygfryd
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: zygfryd »

Mi to powiewa, jakie jest logo, ważne bym mógł odczytać nazwę zespołu bez wpatrywania się weń >0,5min. ;) (patrz: http://www-user.tu-chemnitz.de/~stvo/wehrmut.gif np.).
Awatar użytkownika
soulburner
-#Invader
-#Invader

Post autor: soulburner »

Kupiłem sobie, jeszcze przed kupnem płyty, koszulkę Brave New World. Cieszyłem się bardzo, że Maiden wraca z Dickinson'em i Smith'em. Patrzę później na koszulkę, na logo i nagle z przerażeniem odkrywam - TO JAKAŚ PODRÓBA! :D
Coś jednak podpowiedziało mi, żeby sprawdzić, czy czasem loga nie zmienili. Patrzę na Virtual XI i, kurde, poobcinali te literki :P

Nie wiem czemu tak jest, może ktoś stwierdził, że te wystające literki wystają za bardzo i je przykrócił :P

BTW: na książce Run To The Hills, na okładce, jest nowe logo. W innym miejscu jest stare logo... kurde, muszę kupić drugi tom :] Wyszedł już trzeci :?:
You must gather your party before venturing forth.
Awatar użytkownika
Misio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Misio »

Doprawdy nie macie większych problemów. :roll:

Ale! ... muszę przyznać, że nie zauważyłem. Nic nie zauważyłem. :P
KMFDM
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

soulburner pisze:Wyszedł już trzeci
już dawno :P
Beaver
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Beaver »

Stare logo jest duzo, duzo lepsze... Ja to od razu zobaczylem jak tylko spojrzalem, wiem bo mialem kiedys faze na rysowanie wszedzie loga Iron Maiden, wiec bardzo szybko to rozroznilem :wink: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Madril »

Gdzieś kiedyś czytałem, że Steve stwierdził, że to jest lepsze i takie powinno być od początku... (Lub coś w tym stylu, dawno to czytałem... :) )
ropuch

Post autor: ropuch »

mimski pisze:Ja szczerze, to nawet nie zauważyłem tych trzech literek. Jak po raz pierwszy spojrzałem na logo Brave New World, to pomyślałem coś z tym logo jest nie tak. Potem wyszło DoD i znowu głęboko się wpatrywałem i wiedziałem, że ono jest inne tylko nie mogłem obczaić tej różnicy. Dopiero kumpel miesiąc później mi powiedział w czym tkwi różnica i tak po 3 latach wreszcie ją zauważyłem. Spostrzegawczy jestem, nie ma co.
nie przejmuj sie ja do dzisiaj nie zauwazylem i mnie to nie obchodzi.....logiem sie przejmowac, tez cos.. :D
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: mimski »

ropuch pisze:
mimski pisze:Ja szczerze, to nawet nie zauważyłem tych trzech literek. Jak po raz pierwszy spojrzałem na logo Brave New World, to pomyślałem coś z tym logo jest nie tak. Potem wyszło DoD i znowu głęboko się wpatrywałem i wiedziałem, że ono jest inne tylko nie mogłem obczaić tej różnicy. Dopiero kumpel miesiąc później mi powiedział w czym tkwi różnica i tak po 3 latach wreszcie ją zauważyłem. Spostrzegawczy jestem, nie ma co.
nie przejmuj sie ja do dzisiaj nie zauwazylem i mnie to nie obchodzi.....logiem sie przejmowac, tez cos.. :D
Ja się wcale nie przejmuje. Ot, taka ciekawostka z życia wzięta, a jednocześnie pokazująca jakie to ma dla mnie znaczenie.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Łukasz W
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Łukasz W »

ropuch pisze:
spokojnie,ciąć się nie bede ale tutaj piszemy o Maidenach, a mój temat jest jakby nie było związany z kapelą Chciałem poznać Waszą opinie a także dowiedzieć się dlaczego logo jest tak przemienione.Teraz moja ciekawość jest juz prawie zaspokojona bo przeczytałem że ponoć Harris tak zadecydował.
Ktoś wcześniej zauważył że po obcięciu tych kresek logo straciło na drapieżności ...coś w tym jest :cry:
Majk
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Majk »

Witam wszystki to mój pierwszy post :D
Apropo loga to roznice miedzy starym, a nowym sa naprawde minimalne (trzy literki). Niewazne jakie logo wazne ze wciaz graja swietna muzyke.
Adrian Borgnine
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Adrian Borgnine »

Ten temat to moim zdaniem dówód, że na tym forum powiedziano o Iron Maiden wszystko co było do powiedzenia... :? :wink: :?:
Ostatnio zmieniony pt lis 18, 2005 9:18 pm przez Adrian Borgnine, łącznie zmieniany 1 raz.
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BeBe »

Kiedyś był temat:"Czemu Iron Maiden ścięło logo?"

I odpowiedź która szczególnie zapadła mi w pamięci:"Bo Bruce ściął włosy" ;)
Scorpien
-#Invader
-#Invader

Post autor: Scorpien »

a ja bym radził looknąć na oficjalną stronke :D gdzie na wielkiem logo jest powrótw do tego drapieżnego loga :Dw sumie byłem zaskoczony:D
ODPOWIEDZ