Najlepszy utwór na "Tattooed Millionaire" Bruce'a
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Najlepszy utwór na "Tattooed Millionaire" Bruce'a
Fajna luzacka płytka, może trochę za popowata, ale jedna w dyskografii przejdzie
Jest na niej sporo fajnych utworów, ale zdarząją się także takie shity jak all the young dudes- obrzydliwie słodka balladka
Waham się pomiędzy Son, Tattooed i Dive, więc nie zagłosuję znowu 
Ostatnio zmieniony czw lip 30, 2009 6:25 pm przez syzygy, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Najlepszy utwór na "Tattooed Millionaire" Bruce'a
z tym się nie zgodzęsyzygy pisze:ale zdarząją się także takie shity jak all the young dudes
mam mały problem z wskazaniem na ulubiony kawałek :] ale dam chyba na Born in 58
-
Brand
- ZASŁUŻONY SANATORIANIN
A ja głosują na All the Young Dudes. Super kawałek, mam do niego straszny sentyment.
2 miejsce dla tytułowego kawałka, bo ma fajny pozytywny nastrój.
2 miejsce dla tytułowego kawałka, bo ma fajny pozytywny nastrój.
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Utwór tytłuowy. Ogólnie album nie jest najlpeszy, ale jest kilka rzeczy niezłych jak choćby "All The Young Dudes" (lepszy niż w oryginale, jak dla mnie), czy "Born In '58".
Bardzo lubie ta plyte. Ciezko jest wybrac ten jeden utwor. Plyta ta zyskala jeszcze bardziej w moich oczach po koncertowym Dive! Dive! Live!.
Glosuje na Tattooed Millionaire
Glosuje na Tattooed Millionaire
Re: Najlepszy utwór na "Tattooed Millionaire" Bruc
właśnie na ten cover zagłosujęsyzygy pisze:Fajna luzacka płytka, może trochę za popowata, ale jedna w dyskografii przejdzieJest na niej sporo fajnych utworów, ale zdarząją się także takie shity jak all the young dudes- obrzydliwie słodka balladka
![]()
- APPARITION
- -#Prisoner

Gypsy Road za przejmujący wokal 
Utwór tytułowy 
Jako że jest jedna z dwu płyta Dickinson, jakie słyszałem, to i się wypowiem (co się tam będę...).
Wybór dla mnie tylko między Dive Dive Dive i No lies. Głos na ten drugi - znakomicie się rozkręca, ma świetny refren i wokal i w ogóle jest taki trochę nie w klimacie TM. Niby tam w środku nic się nie dzieje, ale kawałek jako całokształt jest znamienity
.
PS - może by tak przykleić ankiety z Dickinsonem?
Wybór dla mnie tylko między Dive Dive Dive i No lies. Głos na ten drugi - znakomicie się rozkręca, ma świetny refren i wokal i w ogóle jest taki trochę nie w klimacie TM. Niby tam w środku nic się nie dzieje, ale kawałek jako całokształt jest znamienity
PS - może by tak przykleić ankiety z Dickinsonem?
nie lubie tej plyty 
Jazz is not dead, it just smells funny.
nie wiesz, co traciszzygfryd pisze:Jako że jest jedna z dwu płyta Dickinson, jakie słyszałem
JESZCZE. Niebawem przyjdzie Chemical z Mystica i przymierzam się do zakupu Accidenta, więc chyba najlepsze przede mnąsyzygy pisze:nie wiesz, co traciszzygfryd pisze:Jako że jest jedna z dwu płyta Dickinson, jakie słyszałem
"All the young dudes" wymiata...
:rocx
:rocx
Gypsy Road, volume na wysoki poziom, dobra (są takie?) prosta droga i pruć bryką przed siebie. Wspaniała sprawa.
Wogóle cały album idealnie nadaje się do słuchania w samochodzie, upalne lato, otwarte okna, ach, pięknie było.
Wogóle cały album idealnie nadaje się do słuchania w samochodzie, upalne lato, otwarte okna, ach, pięknie było.
KMFDM
Dokładnie :solo Chemical i Accident rządzązygfryd pisze:Niebawem przyjdzie Chemical z Mystica i przymierzam się do zakupu Accidenta, więc chyba najlepsze przede mną .
jak możesz?! rządzić mogą TYLKO kaczory... slaves shall servesyzygy pisze:Dokładnie :solo Chemical i Accident rządzą
Niby wybrałam All The Young Dudes,ale prawda jest taka,że uwielbiam cały album. W mojej hierarchii Tattoed stoi zaraz za Chemical,bo jest bardzo na luzie i co najważniejsze ten luz wyszedł na dobre.. :rocx
to samoeulogy pisze:Utwór tytułowy
Dziwie się że nikt nie wybrał Son of a Gun . Przeciez to taki fajny kawałek i ten refren... Bardzo fajna płytka, dosyć równa. Wybijaja się 2-3 utwory: Tattoed.. , Son of a gun, all the young dudes. Chociaż z chęcia słucham reszty.
Rzadko słucham tej płyty, a jeżeli już to tylko kilka kawałków.
Tattooed Millionaire
Tattooed Millionaire