Nowa płyta przed koncertem czy po?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Nowa płyta przed koncertem czy po?
Chodzi o to czy gdy jedziecie na koncert promujący jakąś płytę kupujecie ją przed nim czy po, gdy usłyszycie na żywo nowy materiał. :rocx
Re: Nowa płyta przed koncertem czy po?
Zły dział dla takiego tematu.
Raczej kupuje płyte przed koncertem, żeby znać kawałki, które mogą być zagrane.
Z drugiej strony możnaby taki eksperyment zrobić, że najpierw usłyszeć kawałki
z nowego albumu na koncercie
Ale tym razem pewnie bym nie wytrzymał i kupie na pewno album przed koncertem
i zaraz po premierze
:rocx
Z drugiej strony możnaby taki eksperyment zrobić, że najpierw usłyszeć kawałki
z nowego albumu na koncercie
Ale tym razem pewnie bym nie wytrzymał i kupie na pewno album przed koncertem
i zaraz po premierze
No jeśli idę na koncert jakiś, to znaczy, żę lubię/bardzo lubię/uwielbiam/ubóstwiam jakiś zespół, a to znaczy, że nową płytę mam najczęściej w dniu premiery.... a nawet jeszcze wcześniej
Więc raczej nie wyobrażam sobie że idę na koncert jakiejś kapeli bez poznania materiału który promuje...
Inna sprawa, jeśli na przykład support mnie urzeknie, albo na festiwalu jestem, gdzie części kapel nie słucham - wtedy impulsem do zapoznania się z płytą jest właśnie występ.
Są jeszcze takie sytuacje jak na tegorocznej Metalmanii, kiedy Moonspell walnął 3 kawałki z płyty, która wychodzi 27 kwietnia
To wtedy nie ma bata żebym poznał(w sensie kupna), no chyba że się w necie zdąży pojawić 
Więc raczej nie wyobrażam sobie że idę na koncert jakiejś kapeli bez poznania materiału który promuje...
Inna sprawa, jeśli na przykład support mnie urzeknie, albo na festiwalu jestem, gdzie części kapel nie słucham - wtedy impulsem do zapoznania się z płytą jest właśnie występ.
Są jeszcze takie sytuacje jak na tegorocznej Metalmanii, kiedy Moonspell walnął 3 kawałki z płyty, która wychodzi 27 kwietnia
Mysle ze koncert przed plyta to ciekawy eksperyment. Jakbym uslyszal Paschendale najpierw live to delikatnie mowiac zesralbym sie w gacie aby jeszcze tej nocy kupic Dance Of Death 
a moze by tak kupic plyte po premierze i probowac sie wstrzymac az do koncertu w dortmund... nie !
nie wytrzymam tego napiecie przeciez 
a moze by tak kupic plyte po premierze i probowac sie wstrzymac az do koncertu w dortmund... nie !
soulfly na metalmanii 2004 był tez niedługo przed wydaniem 'prophecy' i nawet nazwali te kilka koncertów sobie co grali 'pre-prophecy tour'. grali duzo z tego albumu i w polsce 3/4 znało teksty itd. max po koncercie mówił, że to wspaniałem jest właśnie w polsce, na koncertach wszyscy śpiewają nowe numery razem z nim. chyba czegoś nie zauważyłArtur pisze:Są jeszcze takie sytuacje jak na tegorocznej Metalmanii, kiedy Moonspell walnął 3 kawałki z płyty, która wychodzi 27 kwietnia To wtedy nie ma bata żebym poznał(w sensie kupna), no chyba że się w necie zdąży pojawić
..
m
No chyba faktycznie niemiki pisze:chyba czegoś nie zauważył
A jeszcze co do Moonspella - jakby przyjechali miesiąc później to już bym znał wszystkie nowe które grali
Ale np. na Toola to sobie nie wyobrażam pójścia bez zakupienia w maju ich nowego, nie mam wątpliwości że fantastycznego, albumu "10 000 Days" :rocx
Zazwyczaj kupuje przed 
najpierw CDek aby poznac kawalki aby puzniej sluchac tych kawalkow na koncercie
hmmmm.....raczej przed koncertem....choc bywa, ze dopiero po koncercie niektore rzeczy lepiej docieraja i wtedy sie o czyms takim mysli
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Ja uważam że przed i ja kupuje przed żeby na koncercie słyszeć co Bruce śpiewa i wiedzieć kiedy jest refren i co w nim śpiewają

Zawsze przed
Przed koncertem, żeby można było podpisać
.
Zdecydowanie przed koncertem. Lubię chodzić przygotowany na koncerty 
Pewno bym nie wytrzymał po koncercie...a tak w ogóle to czemu nie ma ankiety w tym temacie?
Oczywiście, że przed. Głupio byłoby stać na koncercie i kompletnie nie znać niektórych kawałków.
Przed, bo jak sie słyszy cos nowego, nieznanego to jak się można dobrze bawić?? jais tam jeden kawalek którego sie nie zna to ok, ale tak ak teraz cała płyte ym mial dopiero na koncercie usłyszeć to zero zabawy by było.
jezeli chodzi o Ironow, to jasne, ze przed. ale jak o jakas inna kapele, to roznie bywa. zalezy chyba jak mi sie dana podoba
-
Stormshield
- -#Moonchild

Zależy. Jeżeli płyta wychodzi przed koncertem, to oczywiście kupuję ją przed. No ale bywa tak, że koncerty promujące album są na długo przed jej wyjściem (np. Akurat "Fantasmagorie").
Nie wiem w ogóle dlaczego nie skasowano tego tematu
Autor jest poprostu THE BEAST...... Ups sory
THE BEST
Up the Irons
Up the Irons