Konstrukcja sceny 2008- projekty i sugestie!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Konstrukcja sceny 2008- projekty i sugestie!
Ironi to nie tylko muzyka, to zarazem nietuzinkowe sceniczne show z elementami teatralnymi i operowym rozmachem spektaklu...
Nadchodząca trasa ma w tym względzie być czymś wyjątkowym.Jak będzie wyglądać przyszłoroczna oprawa trasy ,wasze sugestie ,pomysły a nawet on-line projekty!!!
Do dzieła-popuśćcie cugle wyobrażni!!!
Nadchodząca trasa ma w tym względzie być czymś wyjątkowym.Jak będzie wyglądać przyszłoroczna oprawa trasy ,wasze sugestie ,pomysły a nawet on-line projekty!!!
Do dzieła-popuśćcie cugle wyobrażni!!!
-
Brand
- ZASŁUŻONY SANATORIANIN
Re: Konstrukcja sceny 2008- projekty i sugestie!
Ja swoich cugli wyobraźni wolę nie puszczać, bo zazwyczaj ciekawie się to kończy 
A co do sceny - Trochę sztucznych ogni, dmuchany Eddie SiT, oprócz tego maskotka Eddiego, dużo świateł... dodać trochę żelastwa i akurat 65 ton ekwipunku
Nie spodziewam się żadnej niespodzianki.
A co do sceny - Trochę sztucznych ogni, dmuchany Eddie SiT, oprócz tego maskotka Eddiego, dużo świateł... dodać trochę żelastwa i akurat 65 ton ekwipunku
1. Scenografia,wiele rodzajów tła , ewidentne nawiązania do oprawy "World Slavery..."
2.Światła - coś nowego,wiele ramp setki jupiterów!!!
3.Eddie,ogromny dmuchany faraon-a'la "Powerslave"
4.Efekty specjalne:pirotechnika,dymy,neony
5.Muzycy- standardowy ubiór,konfekcyjna norma od 1999!!!!
6. Układ sceny-cóż,zasadniczo stelaż konstrukcji,bez zmian...Grupa zaprezentuje 2 warianty oprawy -z myślą o prezentacji stadionowej i na areny "in door",pod tym kontem dobierany :solo będzie sprzęt i personel trasy; 80 ton areny ponad 120 t0n stadiony.
Personel od 60-130 osób.....Takie roszady w historii grupy miały już miejsce!!!
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Od 1999 roku koncerty Maiden wyglądają praktycznie tak samo, więc nie spodziwałbym się nowości.
ja sadze ze napewno nas zaskocza
ogółem, scena z mieszanymi motywami, stały Eddie z SiT, a jako maskotka, to Eddie mumia
, poza tym światła, rampy, sa zawsze takie same, zmienią się tylko motywy rysunków, pewnie będą nawiązywały do okładek z lat 80, albo do plakatu trasy GY
Też byłbym raczej za Eddiem-mumią. Oprócz tego mniej więcej tyle co na poprzednich trasach. Może na "Iron Maiden" zamiast czołgu tym razem będzie wychodził Eddie z SiT i celował pistoletem 
niehc sie ubiorą jak na world slaver tour
a edek to ma byc ten z SiT 
już nie mam tu najwięcej postów

Myślę ,że Eddie będzie taki jak na Live after Death, wogóle wszystko będzie jak najbardziej podobne do Live after Death, od setu aż po scenografię , tak by było logicznie, a jak będzie to zobaczymy.
jestem identycznego zdania ale narzekac nie bedeNomad pisze:Myślę ,że Eddie będzie taki jak na Live after Death, wogóle wszystko będzie jak najbardziej podobne do Live after Death, od setu aż po scenografię , tak by było logicznie, a jak będzie to zobaczymy.
ja bym sie z wami klocil
a dlaczego miałbyś narzekać?Budziol pisze:jestem identycznego zdania ale narzekac nie bedeNomad pisze:Myślę ,że Eddie będzie taki jak na Live after Death, wogóle wszystko będzie jak najbardziej podobne do Live after Death, od setu aż po scenografię , tak by było logicznie, a jak będzie to zobaczymy.
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Ja bym marzył o nastepujacej scenografii- niczego na scenie poza samymi muzykami, i sprzętem. Jedynie wizualizacje pojawiające się na ekranie za zespołem, i żadnej kukły ani innych tego typu rozrywek... Wtedy to by była najlepsza oprawa jaką kiedykolwiek mieli.
to tak jakbyś powiedział żeby w cyrku wszystko było na poważnie, to Iron Maiden przecież ...ale spoko ,patrząc twoje wypowiedzi wszystko wiąże się w logiczną całośc, masz pewne podejście do muzyki ,ja je rozumiem ,ale wiesz no nie po to płacić tyle pieniędzy by było zwyczajnie, szarośc to mamy na co dzień
Ironi to performens,tu scenografia musi być, wiem jedno -ta trasa pobije produkcyjnie "Early Days" na głowę....Telebimy będą ale na skrzydłach estrady, jednak całość jak najbardziej Maiden-style!!!!!!!!!!!!! :beer
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Ja bardzo chętnie wydam ta kupę pieniędzy, żeby zapłacić za szary niczym nie wyrózniajacy sie koncert Iron Maiden w polsce, taki już dziwny jestem ; )Nomad pisze:ja je rozumiem ,ale wiesz no nie po to płacić tyle pieniędzy by było zwyczajnie, szarośc to mamy na co dzień
ironi by na takie cos nie poszli ale kto wie moze...
Ostatnio zmieniony czw paź 04, 2007 6:43 pm przez barteq, łącznie zmieniany 1 raz.
Faust zarzuć jakąś fotką, jak wg Ciebie powinna wyglądać scena. Może coś takiego:

no jak scenografia bedzie jak na LADNomad pisze:a dlaczego miałbyś narzekać?Budziol pisze:jestem identycznego zdania ale narzekac nie bedeNomad pisze:Myślę ,że Eddie będzie taki jak na Live after Death, wogóle wszystko będzie jak najbardziej podobne do Live after Death, od setu aż po scenografię , tak by było logicznie, a jak będzie to zobaczymy.
Kukla znaczy sie Edek? jak koncert Maiden bez Edka
Fotę daję , bardziej jak w realu: