Plany Ironów na rok 2009
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Plany Ironów na rok 2009
Po wspaniałej, wyprzedanej trasie Maiden "Somewhere Back In Time 2008", otoczenie formacji okryło się całunem milczenia, jest wiele nieformalnych informacji, domysłów. Jeśli wiecie coś o najbliższych planach grupy na nadchodzący rok, piszcie !!!
Re: Plany Ironów na rok 2009
W przyszłym roku zespół zagra kilkanaście (może kilkadziesiąt) koncertów, głównie na południowej półkuli. Na chwilę obecną mogę powiedzieć, że zespół skupi się na krajach w których nigdy nie grał, oraz tych w których grywał bardzo rzadko. W zasadzie pewne jest, że trasa ominie nie tylko Europę, ale również USA i Kanadę. Całkiem możliwe, że daty (albo chociaż ich część) zostaną oficjalnie podane jutro.
Nie mogęGarfield pisze:Będzie SOLD OUT !!! Możesz być pewien.
A z tymi datami też słyszałem. Ktoś z Brazylii napisał na MFU, że jakiś ich lokalny promotor nieoficjalnie potwierdził koncerty w marcu.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Ciężko mi uwierzyć w to, że ruszając w trasę, nawet małą, Maideni całkowicie pominą Europę... Myślę, że scenariusz w stylu "Trasa jest taka wspaniała, a publiczność tak entuzjastycznie reaguje na nasze stare, ograne do granic wytrzymałości numery, że zdecydowaliśmy się nieco wydłużyć trasę i jednak zawitać także do Europy". Myślę, że w miarę prawdopodobny scenariusz.
Swoją drogą w 2008 miało się ukazać zremasterowane wydanie Maiden England, wiadomo coś na ten temat? Dziwne, że Maideni nie wydają nic (kolejna składanka
) w okresie przedświątecznym.
Swoją drogą w 2008 miało się ukazać zremasterowane wydanie Maiden England, wiadomo coś na ten temat? Dziwne, że Maideni nie wydają nic (kolejna składanka
Jak dla mnie powinni poczekać z tym i wydać przy okazji kolejnej części History of Iron Maiden. Najlogiczniej by to wyglądało. Tak właściwie kiedyś wspominano też o wydaniu na DVD koncertu z Ullevi. Choć może się zorientowali, że będzie to wyglądać dość śmiesznie.Mr.Hankey pisze:Swoją drogą w 2008 miało się ukazać zremasterowane wydanie Maiden England, wiadomo coś na ten temat?
nie mam nic przeciwko takiej wersji wydarzeńMr.Hankey pisze:Ciężko mi uwierzyć w to, że ruszając w trasę, nawet małą, Maideni całkowicie pominą Europę... Myślę, że scenariusz w stylu "Trasa jest taka wspaniała, a publiczność tak entuzjastycznie reaguje na nasze stare, ograne do granic wytrzymałości numery, że zdecydowaliśmy się nieco wydłużyć trasę i jednak zawitać także do Europy". Myślę, że w miarę prawdopodobny scenariusz.
Swoją drogą w 2008 miało się ukazać zremasterowane wydanie Maiden England, wiadomo coś na ten temat? Dziwne, że Maideni nie wydają nic (kolejna składanka) w okresie przedświątecznym.
To bardzo mało prawdopodobne ale, którz to wie... Chodzą słuchy o koncercie Maiden w Sao Paulo w Brazylii planowanym na połowę marca 2009, równo rok po ostatnich występach w tym kraju... Może zagrają w ramach Wacken Brasil 9/10 maja 2009?? Oficjalna od kilku tygodni milczy niczym grób, poczekamy, zobaczymy.. Mnie bardziej od nowej trasy interesuje temat kolejnego DVD, co z zapowiadaną reedycją "Maiden England"- podobno ma być film o trasie 2008, swego rodzaju reportaż, IMTV mają kilkadziesiąt godzin materiału... Wiadomo, iż nowy album ukaże się nie prędzej niż w czerwcu 2010. [center][/center]
-
wastedyears
- -#Prowler

Ale z was pierdoły!
Najprawdopodobniej już jutro na oficjalnej pojawią się pierwsze daty na 2009 rok. 
Pojawią się pewnie razem z otwarciem eddiemegastore, który obecnie nie działa... Ale Rod lubi lać wode, więc ja bym tak do końca w jego słowa nie wierzył:)
A ja wierzę, choćby dlatego, że miałem okazję z nim porozmawiać i wszystko co od niego usłyszałem sprawdziło się. 
Oby tylko się to sprawdziło....Da5id pisze:A ja wierzę, choćby dlatego, że miałem okazję z nim porozmawiać i wszystko co od niego usłyszałem sprawdziło się.
Error: Too many connections
Taki oto błąd po wejściu na ironmaiden.com - ludzie chyba coś podejrzewają.
Stronka już aktywna, niestety nic nowego... Może koło środy coś powiedzą - nie zdziwi mnie jednak kompletny brak koncertów IM w 2009 ... 
No i stało się:
IRON MAIDEN FLY HIGH AGAIN FOR THE FINAL LEG OF THEIR ‘SOMEWHERE BACK IN TIME WORLD TOUR’
February 2009
Fri 13th - UAE -Dubai Media City Amphitheatre
Sun 15th - India - Bangalore Royal Challenge Rock In India
Fri 20th - New Zealand - Auckland. Mount Smart Stadium
Sat 21st - New Zealand - Christchurch. AMI Stadium
Wed 25th - Mexico - Monterrey Estadio Technologico.
Thurs 26th - Mexico - Guadalajara Arena VFG Jalisco.
Sat 28th - Mexico - Mexico City Fero Sol Stadium Complex
March 2009
South and Central America - details coming soon.
IRON MAIDEN FLY HIGH AGAIN FOR THE FINAL LEG OF THEIR ‘SOMEWHERE BACK IN TIME WORLD TOUR’
February 2009
Fri 13th - UAE -Dubai Media City Amphitheatre
Sun 15th - India - Bangalore Royal Challenge Rock In India
Fri 20th - New Zealand - Auckland. Mount Smart Stadium
Sat 21st - New Zealand - Christchurch. AMI Stadium
Wed 25th - Mexico - Monterrey Estadio Technologico.
Thurs 26th - Mexico - Guadalajara Arena VFG Jalisco.
Sat 28th - Mexico - Mexico City Fero Sol Stadium Complex
March 2009
South and Central America - details coming soon.
wynika chyba z tego, że zamierzają polecieć w miejsca, w których generalnie mniej występów mieli w SBiT, takie jakby uzupełnienie też, np. Meksyk, w którym mieli tak duży popyt.
Czyli wynika, że będą zmiany w secie, ale raczej niewielkie i związane bardziej z Early Years niż z 7 synem.Says Steve Harris, "We will once again be loading onto the plane as much of the production and stage set as we can ram in, along with arranging plenty of pyro for all the shows!! We will also be changing round the set list and replacing some of the songs, mainly with songs from the first four albums as the Early Days tour a few years back didn't visit any of these places so we thought the fans would like to hear some of that even earlier material. This tour is likely to be the last time we play many of these songs live so we really will be giving it everything we have got!"
Tego się spodziewałem, po sukcesie traski 2008, musialo tak być.... Ciekawe gdzie kolejne daty 
Mam ogromną nadzieję, na coś w pobliżu Polski, lub w samej Polsce 
-
Deleted User 357
U mnie w ogródkuMam ogromną nadzieję, na coś w pobliżu Polski, lub w samej Polsce