10 i 11/02/2010 - Depeche Mode - Łódź

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

yankes
-#Clansman
-#Clansman

10 i 11/02/2010 - Depeche Mode - Łódź

Post autor: yankes »

Tobink pisze:Na trasie Depeche Mode Tour of The Universe ponownie pojawiła się Polska. Koncerty w naszym kraju odbędą się 10 i 11 lutego 2010 w Hali Arena w Łodzi.
Po komplikacjach związanych z chorobą Dave'a Gahana i odwołanym koncercie na Stadionie Gwardii zespół, ku radości licznej grupy polskich fanów, postanowił zagrać w Polsce aż dwukrotnie.

Tour of the Universe promująca najnowszy album Depeche Mode zatytułowany "Sounds of the Universe" to jedna z największych i najbardziej spektakularnych tras koncertowych, a właśnie ogłoszone lutowe koncerty z pewnością można określić mianem najbardziej oczekiwanych.

Bilety na oba koncerty w cenach 176 zł, 187 zł i 550 zł w sprzedaży już od 4 sierpnia (wtorek) od godziny 00:01 poprzez strony LiveNation.pl oraz Eventim.pl, a od godziny 9.00 dostępne będą również w punktach sprzedaży sieci Eventim (lista punktów dostępna na eventim.pl).

Źródło :

http://muzyka.onet.pl/0,2018300,newsy.html
oraz
http://www.livenation.pl/...he-mode-tickets

Boli mnie to, że nie mam kasy za dużo na te bilety ;/
Ostatnio zmieniony pt lip 31, 2009 1:21 pm przez yankes, łącznie zmieniany 6 razy.
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Re: 10 i 11/02/2010 - Depeche Mode - Łódź

Post autor: Szajba »

Now we're talkin' !
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Benson
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Benson »

Sorry za OT, ale... METALLICA,Warszawa,Pola Mokotowskie ? godz ? WSTĘP WOLNY

???
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Taa, ogólnie koleś chyba zapomniał usunąć tego. Bo patrząc na daty, to to miał być ten koncert w 65. rocznicę Powstania Warszawskiego...

Nie wiem na ile koleś ma potwierdzone te informacje, ale skoro prowadzi ticketerie, to chyba wie więcej. Mnie jedynie zastanawia, dlaczego Spodek a nie nowa hala w Łodzi.
Benson
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Benson »

No to ciekawe czy DM się potwierdzi tak samo ;)
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

yankes pisze:Mnie jedynie zastanawia, dlaczego Spodek a nie nowa hala w Łodzi.
Bo Spodek to Spodek :]
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
yankes
-#Clansman
-#Clansman

O tym, że DM ma być w styczniu w Polsce mówi się już od dawna. Jedynie może się nie zgadzać data i miejsce hehehehe

11.01.09 graja w Budapeszcie więc pasuję ;-)
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

yankes pisze:11.01.09 graja w Budapeszcie więc pasuję ;-)
3 bez atu
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Tomek(JMM) »

Poczekamy na potwierdzenie. A jeśli rzeczywiście będzie drugi koncert w Polsce, swoją obecność będę mógł określić dopiero jak wrócę z warszawskiego koncertu.
El Dorado

Post autor: El Dorado »

yankes pisze:Nie wiem na ile koleś ma potwierdzone te informacje, ale skoro prowadzi ticketerie, to chyba wie więcej. Mnie jedynie zastanawia, dlaczego Spodek a nie nowa hala w Łodzi.
ploty są o 20 grudnia w Łodzi, też od ludzi co prowadzą ticketerię ;)
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Friday, December 18th, 2009
Manchester, UK

Saturday, January 9th, 2010
Berlin, Germany

Monday, January 11th, 2010
Budapest, Hungary

Thursday, January 14th, 2010
Prague, Czech Republic
O2 Arena

Sunday, January 17th, 2010
Lieven, France

Czyli na pewno nie 14.01.2010, ale jeśli już to coś koło tego.
El Dorado

Lepiej by było jakby grali w Łodzi :roll:
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Tomek(JMM) »

Niech zagrają gdziekolwiek w Polsce, to będzie dobrze.
El Dorado

w Łodzi ! Hala lepsza, większa i ciasteczka.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Zagrają w Łodzi, GAHAN mi obiecał :pijak:
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Wrzucam to w ten temat, bo pewnie DM będzie jednym z pierwszych koncertów:
Dobre miejsce na show gwiazd

W Łodzi zostanie otwarta arena, bez której w Polsce nie byłoby szansy na występy wielu artystów.

(...)
Miejska Arena Kultury i Sportu w Łodzi powinna rozwiązać problem. Zmieni się koncertowa mapa Polski, bo atutem łódzkiego obiektu jest położenie w samym centrum Polski, gdzie można dojechać w miarę szybko z Poznania, Katowic, Krakowa czy Warszawy, skąd podróż trwa półtorej godziny.
(...)

– To są uwagi fachowca odpowiedzialnego za produkcję, generalnie jednak jesteśmy zadowoleni, bo nareszcie powstał obiekt mogący pomieścić 15 tysięcy widzów – mówi Hubert Stajniak z Live Nation. – Nasz szef Steven Todd, gdy zobaczył halę, wykrzyknął, że to jest to, na co czekaliśmy od kilkunastu lat. Trzeba dokonać pewnych poprawek, ale już teraz zarezerwowaliśmy w Łodzi terminy i liczymy na owocną współpracę. Mamy nadzieję, że Polacy zobaczą tam wspaniałe koncerty.

a tu cały artykuł:

http://www.rp.pl/artykul/2,323824_Dobre ... wiazd.html
El Dorado

hehe, wczoraj coś o tym słyszalem ;)
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Tak się tylko odniosę do całego artykułu ;)

Wnioski słuszne, z tym że co do owej zmiany koncertowej mapy Polski - po prostu dojdą koncerty artystów którzy dotąd w Polsce (z podanych w artykule przyczyn technicznych - swego czasu właśnie czytałem o tym przy okazji koncertu Gabriela, który musiał się odbyć na Stadionie Lecha) nie koncertowali, więc ciężko tutaj mówić o zmianie ;) chociaż pewnie będzie i tak, że koncerty gwiazd które gościły w Spodku albo na stadionach przeniosą się tam. Dla halowego koncertu Iron Maiden na przykład taka hala byłaby chyba ok. chociaż patrząc po frekwencji na Gwardii to chyba lepiej zrobić ewentualnie 2 koncerty halowe. no ale to już organizator musi sobie skalkulować.

Inna sprawa, że ciężko tutaj oczekiwać jakiegoś monopolu Łodzi w dłuższym okresie czasu - jakby nie było kończą halę w Trójmieście, gdzie na koncert wejdzie więcej osób, w najbliższych tygodniach ogłoszone zostaną przetargi wykonawcze na budowę hal w Krakowie i Gliwicach, też większych. Ale wiadomo - nie samymi koncertami żyje hala, w sporcie sporo się ma dziać u nas w najbliższych latach i powinno starczyć dla każdego, nie tylko tych hal (i jakby nie było Spodka też), ale też Bydgoszczy czy nawet wrocławskiej Ludowej (Stulecia) czy poznańskiej Areny. W tym roku mamy Eurobasket mężcyzn, ME siatkarek, bardzo prawdopodobne podobno że otrzymamy organizację MŚ w piłce ręcznej w 2013 roku no i oficjalnie przyznane MŚ w siatkówce w 2014. Także konkurencja na rynku widowisk sportowych i kulturalnych powinna się u nas rozkręcić. Ciekaw tylko jestem czy rozrusza to rynek koncertowy w Polsce na tyle, że doczekamy czasów, gdzie jakaś gwiazda da w PL ze 2-3 koncerty w takich halach, jakby nie było w Europie nie jest to nic szczególnego. Zawsze wtedy można wybrać miejsce najkorzystniejsze lokalizacyjnie i oszczędzić na transporcie, a tak to mamy teraz tak że jest 1 koncert i niektórzy wydają na transport więcej niż na bilet na koncert...

a na koniec dodam coś co mnie osobiście zaskoczyło, jak najbardziej pozytywnie:
– Warto zadbać o chorzowski obiekt, bo tak jak wszyscy organizatorzy tras narzekają na brak hal i autostrad w Polsce, a śląski stadion jest uważany za jeden z najlepszych na kontynencie – mówi Sławomir Raczek.
a tyle się mówi jaki to syf i co tam jeszcze a najwidoczniej marke ma co najmniej b. dobrą :P

EDIT: tak w ogóle to zastanawia mnie czy stolyca planuje jakąś halę ? Niby miała wchodzić w skład tego Narodowego Centrum Sportu ale jakieś konkrety czy cus ?
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Artur pisze:EDIT: tak w ogóle to zastanawia mnie czy stolyca planuje jakąś halę ? Niby miała wchodzić w skład tego Narodowego Centrum Sportu ale jakieś konkrety czy cus ?
Zero konkretów poza wizualizacją całego kompleksu. :lol: Jak zwykle, realizuje się jedynie plan minimum, a więc Stadion Narodowy po jak najmniejszych kosztach, a resztę odkłada się na święty nigdy... A stolicy naprawdę wyjątkowo potrzebna jest hala widowiskowo-sportowa z prawdziwego zdarzenia (bo Torwar jest śmiechu wart) - i myślę, że inwestycja taka zwróciłaby się bez problemu, bo gdzie jak gdzie, ale w Wawie nie byłoby problemu ze znalezieniem zainteresowanych jej wynajem (koncerty, konwencje partyjne, targi itp.).

Co do gdańskiej hali to ponoć będzie miała mniejszą pojemność na koncertach niż hala ŁKS - bodajże ok. 11-12.000 osób. Spodek po remoncie będzie przyciągał jedynie imprezy trochę mniejszego kalibru - czyli właśnie targi czy koncerty na 6-9.000 osób. Hala na ok. 15.000 osób jest nam potrzebna na gwałt. Wystarczy zobaczyć jakim zainteresowaniem wśród czeskich czy węgierskich promotorów cieszą się odpowiednio praska O2 Arena i Sport Arena w Budapeszcie.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

WICKER MAN pisze:Co do gdańskiej hali to ponoć będzie miała mniejszą pojemność na koncertach niż hala ŁKS - bodajże ok. 11-12.000 osób.
ja czytałem właśnie o ok. 14-15k na koncertach. Ale te dane odnośnie obydwu tych nowych hal są jakieś niejednoznaczne. Wszystko w praktyce wyjdzie.
WICKER MAN pisze:Spodek po remoncie będzie przyciągał jedynie imprezy trochę mniejszego kalibru - czyli właśnie targi czy koncerty na 6-9.000 osób.
z tym Spodkiem to zobaczymy bo jeśli idzie o imprezy sportowe to po remoncie ilośc STAŁYCH (włącznie z wysuwanymi; ale bez jakichkolwiek dostawianych ) miejsc ma wynieśc zdaje sie 11 200 (11 500 ? dotychczas tyle wchodziło czasami ale to chyba z pominięciem jakichkolwiek przepisów :lol: ), nie wiem ile będzie mogło wejść na koncert, dotychczas było to ok. 8-9 tys. , może teraz uda się dobić do 10...

w każdym razie i tak pewnie koncerty zespołów z kręgu cięższego rocka, z wyłączeniem może 2-3 nazw, w Łodzi się odbywać nie będą bo będzie to nieopłacalne, nie będzie takiego zapotrzebowania, także chcąc zobaczyć, dajmy na to, Tool, Dream Theater, Slayera, Slipknota i tak będzie trzeba jechać/iść do Spodka, Ludowej, Areny czy Torwaru.
mnie na przykład ta 'wyższa' półka nieszczególnie interesuje i pomysł, żeby na taki Coldplay jechać do głowy mi nie wpadnie :P

Tak poza tym, to dużo zależy od sposobu zarządzania halą, Spodek nawet jak miał teoretycznie monopol, to był zarządzany co najmniej źle. Imprezy trzeba umieć też przyciągać
ODPOWIEDZ