IRON MAIDEN nominowani do Grammy Awords 2011!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

IRON MAIDEN nominowani do Grammy Awords 2011!
13.02.2011 w Los Angeles odbędzie się 53. gala rozdania najbardziej prestiżowych nagród przemysłu muzycznego - "Grammy Awards". Wśród nominowanych MAIDENI!
Best Metal Performance"
* IRON MAIDEN - "El Dorado" (album "The Final Frontier")!!!
* KORN - "Let The Guilt Go" (album "Korn III: Remember Who You Are")
* LAMB OF GOD - "In Your Words" (album "Wrath")
* MEGADETH - "Sudden Death" (album "Guitar Hero: Warriors Of Rock")
* SLAYER - "World Painted Blood" (album "World Painted Blood")
Best Metal Performance"
* IRON MAIDEN - "El Dorado" (album "The Final Frontier")!!!
* KORN - "Let The Guilt Go" (album "Korn III: Remember Who You Are")
* LAMB OF GOD - "In Your Words" (album "Wrath")
* MEGADETH - "Sudden Death" (album "Guitar Hero: Warriors Of Rock")
* SLAYER - "World Painted Blood" (album "World Painted Blood")
Re: IRON MAIDEN nominowani do Grammy Awords 2011!
El Dorado to akurat mało porywczy numer, więc chyba im nie pójdzie 
a nie Grammy 2010 ?
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Największe szanse mają Lamb Of God i Maiden, a ja sadzę że tym razem się uda! 
Szkoda, że Grammy w kategoriach hard rock/metal rozdają nagrody za piosenki, a nie za całe albumy, wtedy byłoby bardziej sprawiedliwie i wiarygodnie, ale cóż...
Zobaczymy.
Zobaczymy.
- Emilio
- -#Lord of the flies

Mam nadzieje, że wygra Maiden.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Ja mam nadzieję, że Maiden i Ozzy 
Maideni maja w tym roku latwa konkurencje, tylko Ozzy sieje zagrozenie 
- Emilio
- -#Lord of the flies

Ale ozzy jest nominowany w innej kategorii - Hard Rock. Maiden w Heavy Metal.remi pisze: tylko Ozzy sieje zagrozenie
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Stawiam na Slayera

- Emilio
- -#Lord of the flies

Slayer już wygrywał kiedys grammy, może teraz czas na Maiden, to ich trzecia nominacja (pierwsza była za Fear of the Dark, nastepna za The Wicker Man). Do trzech razy sztuka?
Lamb mogło by mieć jeszcze lepsze notowania gdyby nominowany był Grace. Co do Maiden to mają szanse. Choć akurat El Dorado nie jest najmocniejszym punktem płyty.
Czyli w sumie to samo co u Lambów. 
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

Z tego co wiem to czwarta nominacja! Pierwsza była za "Wasted Years".Emilio pisze:Slayer już wygrywał kiedys grammy, może teraz czas na Maiden, to ich trzecia nominacja (pierwsza była za Fear of the Dark, nastepna za The Wicker Man). Do trzech razy sztuka?
- Emilio
- -#Lord of the flies

http://en.wikipedia.org/wiki/Grammy_Awa ... erformance
Tutaj jest napisane, że nagrode w tej kategorii przyznaje sie od 1990 roku. Wcześniej kategoria nazywała sie chyba "Best Hard Rock/Metal Performance Vocal or Instrumental" Czyli było zbiorczo potraktowane rock i metal. W nastepnych latach rozdzielono to na Best Hard Rock Performance oraz Best Metal Performance.
Tutaj jest napisane, że nagrode w tej kategorii przyznaje sie od 1990 roku. Wcześniej kategoria nazywała sie chyba "Best Hard Rock/Metal Performance Vocal or Instrumental" Czyli było zbiorczo potraktowane rock i metal. W nastepnych latach rozdzielono to na Best Hard Rock Performance oraz Best Metal Performance.
-
Son after sin
- -#Prisoner

Grammy to syf. Nikt tej nagrody już nie traktuje poważnie. Mi osobiście lata to czy Maideni to wygrają czy nie. Tak samo jak po wygranej Priest wogóle mnie to nie ruszyło.
Już lepsze pierwsze miejsce na onecie
Już lepsze pierwsze miejsce na onecie
I don't give a fuck
No proszę dawno mnie tu nie było wchodzę i takie zaskoczenie
Jednak szkoda że IM wystawia El Dorado bo jak wspomniał kolega Ttomasz jest to raczej mało wychwytywany i zrywny utwór
Dużo lepiej zaprezentowali by się moim zdaniem z Mother Of Mercy. W sumie to dlaczego akurat z tym utworem startują ? Bo on promował album ? o do konkurencji hmm wydaje mi się że #1 zgarnie Slayer bo World Painted Blood to z**ebisty utwór przez**ebistej płyty 
Grammy zawsze było czysto "koniunkturalne". Wygrają Amerykańcy 
Jeśli El dorado wygra, to znaczy, że te nagrody faktycznie o kant dupy można rozbić 
W ogóle podziały jak zwykle śmieszne- let me hear..- hard rock, el dorado metal- taaa, el dorado dużo bardziej metalowe
W ogóle podziały jak zwykle śmieszne- let me hear..- hard rock, el dorado metal- taaa, el dorado dużo bardziej metalowe
- Emilio
- -#Lord of the flies

Zobacz kto tam wygrywał kiedyś, nagrode zgarniały gorsze kawałki niż El Dorado.syzygy pisze:Jeśli El dorado wygra, to znaczy, że te nagrody faktycznie o kant dupy można rozbić