Riverside - Polska 2013
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Riverside - Polska 2013
24.05.2011, wtorek
Łódź - Wytwórnia
25.05.2011, środa
Wrocław - Eter
26.05.2011, czwartek
Kraków - Rotunda
28.05.2011, sobota
Gdańsk - Hala Stoczni Gdańskiej
29.05.2011, niedziela
Warszawa - Stodoła
źródło - http://riverside.art.pl/pl/koncerty
Łódź - Wytwórnia
25.05.2011, środa
Wrocław - Eter
26.05.2011, czwartek
Kraków - Rotunda
28.05.2011, sobota
Gdańsk - Hala Stoczni Gdańskiej
29.05.2011, niedziela
Warszawa - Stodoła
źródło - http://riverside.art.pl/pl/koncerty
Ostatnio zmieniony pn lis 05, 2012 12:30 pm przez tomtomala, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: Riverside - Polska 2013
Jaram się niezmiernie i melduję się w Łodzi i Wrocławiu. 
Wrocław.
Uć albo Wawka
Doszedł Poznań, czyli zrobi się 3 koncerty.Riverside pisze:Riverside obchodzi w tym roku jubileusz dziesięciolecia istnienia. Z okazji X-lecia zespół planuje specjalną trasę koncertową pod szyldem "Riverside Anniversary Tour 2011". Dotąd oficjalnie potwierdzono 10 pierwszych koncertów zagranicznych - dziś możemy poinformować, że w ramach polskiej części tej rocznicowej trasy Riverside wystąpi na sześciu koncertach w Polsce:
Oto dokładne daty:
24.05 - Łódź - Wytwórnia
25.05 - Wrocław - Eter
26.05 - Kraków - Rotunda
27.05 - Poznań - Eskulap
28.05 - Gdańsk - Centrum Stocznia Gdańska
29.05 - Warszawa - Stodoła
Twórcom "Anno Domini High Definition" towarzyszyć będą w roli gości na tych 6 występach w kraju dwa znakomite zespoły zagraniczne - ich nazwy zostaną potwierdzone wkrótce, podobnie jak ceny biletów.
Przypomnijmy, że poza jednym ubiegłorocznym festiwalem będzie to pierwsza okazja zobaczenia w kraju Riverside na żywo od 18 miesięcy.
Oto kilka słów od Mariusza Dudy, wokalisty zespołu:
Nie ukrywam, że stęskniliśmy się już za graniem przed polską publicznością. Po intensywnej promocji płyty "Anno Domini High Definition" postanowiliśmy, że zrobimy sobie przerwę. Teraz naprawdę nie możemy się już doczekać polskich występów na żywo zwłaszcza, że przygotowaliśmy na nie parę niespodzianek, między innymi zupełnie nowe kompozycje. Warto też wspomnieć, że gośćmi specjalnymi na trasie będą zaprzyjaźnione i całkiem u nas lubiane zespoły z zagranicy. Dlatego też tylko 6 koncertów, ale myślę, że lepiej postawić na ich jakość niż ilość. A gwarantuję, że będą to niezapomniane wieczory. W końcu to nasz pierwszy poważny jubileusz!
Więcej informacji wkrótce...
Bedzie trzeba odwiedzic Krakow albo Wrocław
Gośćmi specjalnymi na trasie będzie Paatos i The Pineapple Thief.
Cena biletów - 50/60 zł
Cena biletów - 50/60 zł
Koncert w Łodzi odwołany z powodu słabej sprzedaży biletów.
żenua
Panowie gwiazdorzą i zmieniają swoje podejście do fanów.
Teraz jak jest mniej niż 500 osób to już tacy fani nie są warci zagrania dla nich
A pamiętam jak grali jako jeszcze mało znany zespół w Lizardzie i Mariusz nie dawał rady bo było tak duszno, że prawie przytomność tracł
Schodził ze sceny co chwila i tylko dzięki TAKIEMU przyjęciu ŁÓDZKIEJ publiki dał radę dokończyć tamten koncert jak mówił.
No cóż... było minęło
Panowie gwiazdorzą i zmieniają swoje podejście do fanów.
Teraz jak jest mniej niż 500 osób to już tacy fani nie są warci zagrania dla nich
A pamiętam jak grali jako jeszcze mało znany zespół w Lizardzie i Mariusz nie dawał rady bo było tak duszno, że prawie przytomność tracł
Schodził ze sceny co chwila i tylko dzięki TAKIEMU przyjęciu ŁÓDZKIEJ publiki dał radę dokończyć tamten koncert jak mówił.
No cóż... było minęło
Skąd wiesz, że taki mają standard? Może sprzedano 20 biletów i nie ma zwyczajnie sensu dokładać do tego interesu w Łodzi. Musiał być niezły dramat, że tylko tam odwołali koncert.Budziol pisze:Teraz jak jest mniej niż 500 osób
Z innej beczki mam pytanie - na jakiej podstawie to właśnie frekwencja jest powodem odwołania trasy. Oficjalne stanowisko zespołu brzmi
Jest nam bardzo przykro, ale z przyczyn niezależnych zmuszeni jesteśmy łódzki koncert odwołać. Wszystkich, którzy nabyli bilety bardzo serdecznie przepraszamy i jednocześnie informujemy, że zachowują one ważność na inne koncerty trasy jubileuszowej. Bilety można także zwrócić w miejscu zakupu.
rozmawiałem w STREFIE i z ludźmi z FC
chodziło o kiepską sprzedaż i położenie promocji przez TOYE.
ale do 500 byśmy dociągnęli pewnie bo taka już specyfika tego miasta, że sprzedaje się najwięcej biletów na ostatnią chwilę. I kiedy STREFA domówiła bilety, zespół odwołał koncert.
Jestem zdziwiony, ale i zniesmaczony zachowaniem zespołu.
Jestem z nimi od samego początku i bardzo mnie to zdziwiło
chodziło o kiepską sprzedaż i położenie promocji przez TOYE.
ale do 500 byśmy dociągnęli pewnie bo taka już specyfika tego miasta, że sprzedaje się najwięcej biletów na ostatnią chwilę. I kiedy STREFA domówiła bilety, zespół odwołał koncert.
Jestem zdziwiony, ale i zniesmaczony zachowaniem zespołu.
Jestem z nimi od samego początku i bardzo mnie to zdziwiło
Budziol pisze:Panowie gwiazdorzą i zmieniają swoje podejście do fanów.
No tak, przecież zespół jest zobligowany do zagrania koncertu, nawet takiego, do którego musieliby słono dopłacić żeby się odbył.
Przypominam, że po pierwsze sama miejscówka nie jest tania a dodatkowo występują razem z Riverside zagraniczni goście, którzy sroce spod ogona nie wypadli i za zwrot kosztów nie zagrają.
Pretensje można mieć tylko do tych, którzy nie kupili biletów.
Jak członek fanklubu stwierdzenie o zmianie podejścia do fanów mogę skwitować uśmiechem i tylko się z nim zgodzić - tak, jest zmiana - jest coraz lepiej.
Informacje od osób ściśle współpracujących z zespołem.tomtomala pisze:Z innej beczki mam pytanie - na jakiej podstawie to właśnie frekwencja jest powodem odwołania trasy
No niestety. Zaczęła się kasa - zaczyna się wydziwianie. Też byłem na tych 2 koncertach co na jednym Duda zasłabł a później na tym drugim co dziękowali bardzo za to, że fani są z nimi. I wtedy w starej Dekompresji było wszystkiego ze 100 osób? No ale cóż - świata nie zmienisz niestety.Budziol pisze:Jestem zdziwiony, ale i zniesmaczony zachowaniem zespołu.
czyli nie do mniePretensje można mieć tylko do tych, którzy nie kupili biletów.
no jeśli dla 400-500 nie warto zagrać to ja przepraszam za taki szacunek....
za wcześnie podjęli tą decyzję wg mnie
jeszcze sporo by się sprzedało biletów, nawet w dniu koncertu
no chyba że liczyli na 800-1000 to faktycznie wtedy mogą Łódź omijać szerokim łukiem bo tylu fanów to aż tu nie znajdą.
Budziol ale tak realnie na to patrząc. Masz niecały tydzień do koncertu, biletów sprzedało się tyle co kot napłakał to niby co mieli zrobić? Doświadczenie z innych koncertów w Łodzi mówi mi, że 500 osób by na bank nie przyszło. Więc nie ma co bronić tych, co na ostatnią chwilę kupują bilety.Budziol pisze:za wcześnie podjęli tą decyzję wg mnie
jasne, tyle że przecież wiedzą że mają tu swoją bazę stałych fanów, przecież tu nagrywali DVD, wracali z każdą trasą, skąd więc nagle taka panika?
Aż tak źle się nie sprzedawały, wręcz bilety zostały domówione(STREFA)
niestety
szkoda, że nie będziemy razem świętować 10tej rocznicy
Aż tak źle się nie sprzedawały, wręcz bilety zostały domówione(STREFA)
+1tomtomala pisze:Zaczęła się kasa - zaczyna się wydziwianie
niestety
szkoda, że nie będziemy razem świętować 10tej rocznicy
a może kwestia tego, że może grają z zagranicznymi zespołami, które w przeciwieństwie do nich - za free grać nie będą?
gdyby ten koncert się odbył zespół musiałby dołożyć z 20000 zł
a skąd takie info?Wuja pisze:gdyby ten koncert się odbył zespół musiałby dołożyć z 20000 zł
nigdy nie dokładali do Łodzi to dlaczego teraz założyli, że nagle łódzcy fani ich olali?
mój post zaczynający tą dyskusję był bardziej wyrażeniem pewnego zdziwienia postawą zespołu, niż zachętą do dyskusji
niestety wraz ze sławą zaczyna się liczenie pieniążków i wszystko w tym temacie
To część odpowiedzi na Twój komentarz, prosto ze strony głównej zespołu.Budziol pisze:a skąd takie info?