Iron Maiden co po Final Frontier?

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
daveaVu
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Iron Maiden co po Final Frontier?

Postautor: daveaVu » pn cze 13, 2011 8:40 pm

Tak się zastanawiam ostatnimi czasy ile Panowie planują jeszcze pogrywać i tworzyć?
Parę razy słyszałem, że szykują się do ostatniego krążka, później pewnie ostatnia trasa itd...
Macie jakieś info, spoilery...?

PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Iron Maiden co po Final Frontier?

Postautor: PanPrezes » pn cze 13, 2011 8:45 pm

Nie ale za to bujną wyobraźnię ;-) Ja stawiam, że będzie jeszcze płyta i z dwie lub trzy trasy, więc z 5 - 7 lat jeszcze pociągną.

Awatar użytkownika
daveaVu
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Postautor: daveaVu » pn cze 13, 2011 8:47 pm

Nie takie dinozaury po scenie skaczą żeby oni nie mogli pociągnąć, pytanie czy im się dalej będzie chciało...

A gdy będą kończyć to będzie taka trasa, że ludzie będą o niej poematy układać xD

PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: PanPrezes » pn cze 13, 2011 8:49 pm

Z tego co pokazali w Warszawie to im się chyba baaardzo chce, a podobno i tak nie był to ich najlepszy koncert.

Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Postautor: ttomasz » pn cze 13, 2011 8:54 pm

Wypowiadali się już kilkakrotnie, że następna płyta prawie na pewno powstanie. W jednym z wywiadów Jan nawet bąknął, że zaczną pracować nad nią w następnym roku, ale w zasadzie żadne info odnośnie daty nie jest pewne.
A czy chłopakom się chce? Co oni innego mają robić. To już ich styl życia, a ponieważ sami ustalają sobie grafik koncertów nie ciąży nad nimi żadna presja. Mogą koncertować ile i gdzie chcą.

PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: PanPrezes » pn cze 13, 2011 9:00 pm

Jan jeszcze gdzieś coś powiedział, że jak powstanie nowa płyta to będzie bardziej w starym stylu, a dokładniej, że TFF to była ostatnia granica ich eksperymentów.

Szczerze mówiąc ja mam czas, mogę nawet 5 lat czekać, jeśli tylko wyjdzie coś na podobnym poziomie co ostatnio, ale niekoniecznie w takiej stylistyce.

Awatar użytkownika
Gobos
-#Invader
-#Invader

Postautor: Gobos » pn cze 13, 2011 9:01 pm

Ja mysle że możemy byc o nich spokojnii, wydadza kolejna płyte i z pewnościa czeka nas jeszcze pare wspaniałych tras koncertowych ;-)
you are number ... 89 Gobos on tour 2016:Wrocław...

Awatar użytkownika
Iron Soldier
-#Invader
-#Invader

Postautor: Iron Soldier » pn cze 13, 2011 9:02 pm

Rolling Stonesi są po 70-tce i dalej koncertują to Maiden mają 20 lat mniej mają kończyć? nie ma opcji :cool:

Awatar użytkownika
daveaVu
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Postautor: daveaVu » pn cze 13, 2011 9:10 pm

Marzy mi się coś w stylu lat 82 - 86 :cool:

Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Postautor: ttomasz » pn cze 13, 2011 9:13 pm

Jan jeszcze gdzieś coś powiedział, że jak powstanie nowa płyta to będzie bardziej w starym stylu, a dokładniej, że TFF to była ostatnia granica ich eksperymentów.
Serio? Mam nadzieję, że nie bedą się cofać...Uwielbiam wszystkie ich płyty, ale najbardziej cenię właśnie te eksperymenty, jak AMOLAD, TFF, czy SSOASS The X Factor w przeszłości.

Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Postautor: panzerschreck » pn cze 13, 2011 9:17 pm

Wieszczę kolejną bardzo słabą płytę, a tuż po niej koncertówkę i best of. Nie podejmuję się przewidywania co najpierw- koncertówka czy best of.
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol

PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: PanPrezes » pn cze 13, 2011 9:18 pm

Ja liczę na coś w stylu BNW - to było coś w stylu podsumowania wszystkiego z pierwszego ćwierćwiecza ich kariery, jeśli wyjdzie nowa płyta to to będzie coś podobnego tylko zawierające jeszcze jedną dekadę ich działalności.

Awatar użytkownika
daveaVu
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Postautor: daveaVu » pn cze 13, 2011 9:20 pm

Dla mnie najważniejsze jest to żeby po prostu pozostali Maidenami, przecież najbardziej ceni się ich, że są po prostu sobą.

Awatar użytkownika
MrCrowley
-#Trooper
-#Trooper

Postautor: MrCrowley » pn cze 13, 2011 9:21 pm

Wieszczę kolejną bardzo słabą płytę, a tuż po niej koncertówkę i best of. Nie podejmuję się przewidywania co najpierw- koncertówka czy best of.
Kolejny the best of? Niee... Przecież od wydania ostatnich takowych nie ukazało się nic specjalnego. History of Iron Maiden objęło już wszystkie lata ich twórczości. Raczej nie mieliby co tam upchać. Koncertówkę wydadzą teraz, dajmy na to. Podzielam zdanie, że kolejna płyta jest najbardziej prawdopodobna, o czym już wspomnieliście. A czy słaba, czy dobra: ja wróżyć nie potrafię ;]

PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: PanPrezes » pn cze 13, 2011 9:24 pm

O to możemy być pewni, zawsze byli sobą i jeszcze nigdy, nawet w słabszych latach nie nagrali tak naprawdę słabej płyty. Takich zespołów było baaaaaaardzo mało i już raczej więcej nie będzie.

Na pewno powstanie best off po skończeniu działalności, a ja liczę jeszcze na reedycję wszystkich płyt na audiofilskich winylach najlepiej w jakimś wypasionym boksie... Dla czegoś takiego warto by było kraść chleb gołębiom by nie umrzeć z głodu nawet przez pół roku :mryellow:
Ostatnio zmieniony pn cze 13, 2011 9:27 pm przez PanPrezes, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Postautor: ttomasz » pn cze 13, 2011 9:26 pm

Nie byliby sobą, gdyby nie wydali best of...choć z drugiej strony więcej w tym zakresie chyba wydać się nie da.
Dave w jednym z wywiadów wspominał o materiale, który nie trafiał na płyty, ale sam przyznał, że żadnych planów w tym kierunku nie ma.
Mam jeszcze nieśmiałą nadzieję na solową płytę Bruce'a, np. gdy Maiden zakończy działalność, lub mocno zwolni.

PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: PanPrezes » pn cze 13, 2011 9:29 pm

To czy powstanie nowa płyta Bronka zależy głównie od weny Roya, jeśli będzie miał trochę fajnych riffów w szufladzie pewnie zrobią z nich użytek jak tylko znajdą trochę czasu. Tyranię zrobili przecież w jakieś 3 tygodnie.

Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Postautor: Siwy » pn cze 13, 2011 10:15 pm

ja tak szczerze mówiąc bardziej teraz liczę na nową płytę Bruce'a i fajnie by było, gdyby zawitał do Polski z solowym koncertem. no ale to jest raczej nierealne...

a co do IM, to wydaje mi się, że teraz zrobią sobie większą przerwę i nie wiem czy z następną trasą nie wystartują za dwa lata i na 100% będzie to best of... z nową płytą mi się nie spieszy. niech chłopaki się dobrze zastanowią przed wydanie kolejnej. chociaż z drugiej strony wygląda na to, że im więcej mają czasu, tym bardziej kombinują i wychodzą im potem jakieś dziwne rzeczy ;)

a i niech wywalą Shirleya. przydałyby się jakieś zmiany

Awatar użytkownika
DaveM
-#Trooper
-#Trooper

Postautor: DaveM » pn cze 13, 2011 10:39 pm

Stawiam ze bedzie jeszcze jedna płytka. Trasa Best of, potem trasa promująca album, znowu jakas trasa best of i trasa na zakonczenie kariery, po skonczeniu kariery, licze ze beda wydawac nadal jakies ciekawe materiały, koncerty itp. Chciałbym tez nową płyte Bruca, a znajac jego to bardzo mozliwe, i jego koncercik w Polsce to byłoby cos.

ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Postautor: ZłapanyWCzasie » wt cze 14, 2011 10:03 am

Trasa Numbera w 2012 i trasa Seventh Sona w 2013 i nic mi wiecej nie jest potrzebne, tzn pisze ze ogólnie,nie ze jesli chodzi o Iron Maiden

Wróć do „Forum Główne”