PAŁKA NICKO
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 4783
PAŁKA NICKO
jak w temacie. Na Allegro wystawiona jest pałeczka Nica z Warszawy. Ale nie ma na niej podpisu perkusisty. czy to oryginał? Wiem, że powinien być napis: NICO "BOOMER" MCBRAIN. Zwykła pałka Vic Firth??
Ostatnio zmieniony pt lip 01, 2011 12:40 am przez Deleted User 4783, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: PAŁKA NICKO
Napis powinien być czerwony.
-
Deleted User 4783
eh... no właśnie teraz tak zauważyłem, masz rację. Dzięki wielkie za info, pozdrawiam
Widać, że to jakiś wkręt... Ta z podpisem "niby" już sprzedana, a ta pierwsza ma być oryginalną palką Nicko?
Zwykła pałka Vic Firth, można kupić w każdym sklepie muzycznym. 
To już łatwiej by gościowi było robić wkręt na pałkach z Eddie's Megastore, mają czarny napis jedynie, większość ludzi by pewnie nie zauważyła. 
Były też niejednokrotnie na Allegro, widać ludzie głupi nie są - i dobrze 
Ja w ogóle tego kupowania fantów nie rozumiem. Liczą się tylko złapane przez siebie. 
Dokładnie... co za przyjemność posiadać w domu taki zakupiony fant?Madril pisze:Ja w ogóle tego kupowania fantów nie rozumiem. Liczą się tylko złapane przez siebie.
www.MetalSide.pl
Żadna... Nie rozumiem też jak można sprzedawać takie rzeczy 
To akurat mogę zrozumieć, ale jedynie w przypadku złapania kilku egzemplarzy tego samego na tym samym koncercie/trasie (w zależności jaką precyzję pamiątek się lubi). 
Ja mógłbym się co najwyżej wymienić na jakiegoś innego fanta, ale sprzedać za pieniądze - za cholerę 
-
Deleted User 804
no i dobrze też zwrócić uwagę na stan pałeczki. Te na których Nicko grał są dość mocno poobijane w grubszej części(odwrotnie trzyma pałeczki).Madril pisze:To już łatwiej by gościowi było robić wkręt na pałkach z Eddie's Megastore, mają czarny napis jedynie, większość ludzi by pewnie nie zauważyła.![]()
Do mnie po koncercie w Berlinie, jakiś Anglik sie przyczepil bym mu odsprzedał pałeczkę Nicka za 70 funtów. Mają ludzie pomysły...
-
Deleted User 804
Pomysł w sumie dobry miał. Zawsze jest szansa że trafisz na kogoś komu aż tak bardzo nie zależy i Ci sprzeda. 
No chyba jednak nie, bo moja z Berlina poobijana jest normalnie. Wcześniej też kilka złapanych widziałem i też były poobijane normalnie. Może przypadek albo któryś utwór tak gra?Deleted User 804 pisze:no i dobrze też zwrócić uwagę na stan pałeczki. Te na których Nicko grał są dość mocno poobijane w grubszej części(odwrotnie trzyma pałeczki).
Druga sprawa, że Nicko rzuca też nieużywane pałki...
Moja obita jest na tej odwrotnej stronie, nie mocno, ale tak jak ktos grał na perce to bym to odniósł do 2-3 piosenek. W tourbooku jest zdjęcie jak NiCko trzyma palke, którą gra na werble, odwrotnie. Być może te od werbla są zatem poobijane inaczej niż te z jego prawej ręki. 
Ostatnio zmieniony czw cze 30, 2011 6:33 pm przez remi, łącznie zmieniany 1 raz.
Na zdjęciu nie zwróciłem uwagi i widocznie nie miałem do tej pory szczęścia, żeby widzieć taką na żywo. 
W każdym razie na pewno nie jest to wyznacznik grania przez Nicko.
W każdym razie na pewno nie jest to wyznacznik grania przez Nicko.
-
Deleted User 804
dlatego pisałem że te na których grał, a nie które rzucił.Madril pisze: że Nicko rzuca też nieużywane pałki...
Moja z Pragi ewidentnie od drugiej strony. Może zależy od kawałków które nimi grałMadril pisze:moja z Berlina poobijana jest normalnie
Moja jest tak samo poobijana... to prawdopodobnie od uderzeń w obręcz albo w talerze drugą stroną 
Jedną trzyma normalnie, jedną odwrotnie - zawsze. Podajże prawą normalnie. Lewą odwrotnie.Deleted User 804 pisze:dlatego pisałem że te na których grał, a nie które rzucił.Madril pisze: że Nicko rzuca też nieużywane pałki...
Moja z Pragi ewidentnie od drugiej strony. Może zależy od kawałków które nimi grałMadril pisze:moja z Berlina poobijana jest normalnie