Iron Maiden i rodzice ;]

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Marcino
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Re: Iron Maiden i rodzice ;]

Post autor: Marcino »

mimski pisze:

Nie wiem co masz do młodych metali. Każdy kiedyś zaczynał i zaczynał w najróżniejszym wieku. Ja zakochałem się w Maiden w wieku 13 lat i co...? Pobił byś mnie bo znałem i lubiłem tylko Maiden i miałem tylko 13 lat? Byłem niegodzien słuchać metalu bo nie miałem odpowiedniego wieku i nieznałem Bodomów, Annihilatora, Kreatora, Fear Factory, Death i wielu innych?
chodzi mi o to ze wiele tych młodych pajaców za bogow uwaza metallice a pozniej slyszeli plyte Maiden kupili 2 koszulki i juz mędrkuja na forum jakby byli znawcami i to wlasnie mnie wkurza i nie mowie ze wszyscy tacy sa ale poczytaj sobie dokladnie niektore posty to zrozumiesz powiesz takiemu powiedzmy Running Wild a on nie bedzie nawet wiedział co to jest... taka jest prawda Up The Irons!!!! pozdro 4 all true Heavy Maniacs
mam 21 lat Iron Maiden w moim życiu jest od 20
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Tomek(JMM) »

Ja jakoś także nie słyszałem o tym zespole, i nie czuje się z tego powodu gorszy. W tym momencie ja moge napisać, "co to za ludzie, nie słyszeli o Dead Soul Tribe", i to raczej nie ma większego sesnu. Gorzej jak trafi się na jakiegoś tzw. miłośnika IM który nie wiem kto to jest Blaze Bayley.
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

Marcino pisze: chodzi mi o to ze wiele tych młodych pajaców za bogow uwaza metallice a pozniej slyszeli plyte Maiden kupili 2 koszulki i juz mędrkuja na forum jakby byli znawcami i to wlasnie mnie wkurza i nie mowie ze wszyscy tacy sa ale poczytaj sobie dokladnie niektore posty to zrozumiesz powiesz takiemu powiedzmy Running Wild a on nie bedzie nawet wiedział co to jest... taka jest prawda Up The Irons!!!! pozdro 4 all true Heavy Maniacs
to mówcie mi mlody pajac bo ubostwailem mete, teraz ubostwiam maiden i mam ze 2 koszulki... sami popatrzcie czego sluchaliscie w wieku 6 lat, 12 lat i 18 lat ... jest roznica ?? jest - mniejsza lub wieksza ... 13 latkowi powiesz "pro publico bono" i tez rozdziawi paszcze :? :beer peace men
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

Ja akurat w wieku 6 lat zacząłem słuchać KULTu, bo matka lubi :wink:
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Man_Of_The_Edge pisze:Ja akurat w wieku 6 lat zacząłem słuchać KULTu, bo matka lubi :wink:
heh :) we mnie wpajali rozni ludzie z rodziny mama, wujek itp. od 3 roku zycia van halen, kult a potem sam bralem kasety z ac/dc , sabbathami, floydami, metallica itp. prisoner_666 potwierdz, ze mielismy metaliczna edukacje od dziecinstwa :beer
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

to jest naprawdę fajne jak rodzice chcą coś przekazać dziecku, co sami uważąją za dobre, w tym wypadku chodzi o muzykę, jak się małemu coś pokazuje to może mu się spodoba itp. a jak zostawia się dzieci na pastwę losu to wpada w sidła teknosyfu :( nie zawsze oczywiście :wink:
Marcino
-#Prodigal son
-#Prodigal son

S1MON pisze:
Marcino pisze: chodzi mi o to ze wiele tych młodych pajaców za bogow uwaza metallice a pozniej slyszeli plyte Maiden kupili 2 koszulki i juz mędrkuja na forum jakby byli znawcami i to wlasnie mnie wkurza i nie mowie ze wszyscy tacy sa ale poczytaj sobie dokladnie niektore posty to zrozumiesz powiesz takiemu powiedzmy Running Wild a on nie bedzie nawet wiedział co to jest... taka jest prawda Up The Irons!!!! pozdro 4 all true Heavy Maniacs
to mówcie mi mlody pajac bo ubostwailem mete, teraz ubostwiam maiden i mam ze 2 koszulki... sami popatrzcie czego sluchaliscie w wieku 6 lat, 12 lat i 18 lat ... jest roznica ?? jest - mniejsza lub wieksza ... 13 latkowi powiesz "pro publico bono" i tez rozdziawi paszcze :? :beer peace men
:beer pozdro Stary szacunek for You Up The Iron's
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BeBe »

Marcino mam pytanie czy ilość koszulek się liczy ? Liczy się to co się lubi. Kocham Maiden wiem o nich tyle ile powinienem wiedzieć nie znam tam jakiś tajnych sekretów kto kiedy siusiał czy coś takiego ;) wiem kto kiedy wyleciał za co jak rozgrywała się historia Ironów, koszulek mam co nie miara (ale czy ja wiem, czy to jest powód do chwały ?). Ale znam ludzi którzy nie mają koszulek ale mają pokaźną kolekcję oryginalnych CD i lubia Maiden. Tak więc wielką wiedzę i ilość koszulek uważam za rzecz oboczną, ważną ale bardzo mało. Pozdrawiam :beer
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Blood Brother pisze:Marcino mam pytanie czy ilość koszulek się liczy ? Liczy się to co się lubi. Kocham Maiden wiem o nich tyle ile powinienem wiedzieć nie znam tam jakiś tajnych sekretów kto kiedy siusiał czy coś takiego ;) wiem kto kiedy wyleciał za co jak rozgrywała się historia Ironów, koszulek mam co nie miara (ale czy ja wiem, czy to jest powód do chwały ?). Ale znam ludzi którzy nie mają koszulek ale mają pokaźną kolekcję oryginalnych CD i lubia Maiden. Tak więc wielką wiedzę i ilość koszulek uważam za rzecz oboczną, ważną ale bardzo mało. Pozdrawiam :beer
brawo... bo jestes tróóóó jak słuchasz tej muzy, podoba ci sie, rozumiesz ja i lubisz i nosisz w serduchu :wink: a jakas wielka wiedza czy stroj to juz dodatki :wink:

np. Ozzy Osbourne - thunder underground
Marcino
-#Prodigal son
-#Prodigal son

no właśnie Kolego o to mi chodzilo i to chcialem przekazac ze wlasnie te dzieciaki nosza koszulki a niekiedy nie wiedza co nosza. ja sam osobiscie ubieram sie juz normalnie Maiden jest dla mnie jak religia wiec mysle skonczymy juz ten temat i ze sie rozumiemy ok??? to pozdro
Awatar użytkownika
skorpion_ka
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: skorpion_ka »

popieram zdanie ze ta muzyke poprosu jak sie nie ma w duszy i sie jej nie kocha to zaden koszulki nie pomoga ani nawet kupiona cala dyskografia...mimo ze nie mam ani jednej koszulki i nie potrzebuje miec...mi wystarcza ja wracam do domu piuszczam Ironow i jestem w swoim wlasnym ukochanym swiecie ktorego ani gadanie rodzicow ani nic innego mi nie zabierze...
Jetsem na forum nowa i naprawde podziwiam niektorych zapal i kolekcje zwiazane z Dziewica:)
\../ \../
SiódmySyn
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: SiódmySyn »

Hm...Ironami zarazil mnie brat....niestety on teraz slucha techno, hh i innego szitu ;/ .

Co do rodziców -> ojciec - fan Ironow :D

Matka -> wolala bby zebym sie modnie ubieral i wogole..;/
Awatar użytkownika
Bartek777
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Bartek777 »

Rodzice? Iron Maiden? u mnie w domu to sie wzajemnie wyklucza. Mama mnie straszyła xiędzem jak zobaczyła ogromny plakat The Number Of The Beast na mojej scianie....no jak nie mozna lubić Eddwarda? człowiek jak kazdy inny! :) :) :)
juras
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: juras »

moi się dawno przyzwyczaili, zresztą słucham muzyki zwykle i siebie i tylko czasem się plują o głośnośc, ale ogólnie nie ma problemu
Awatar użytkownika
sobota
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: sobota »

Moja matka ostatnio siedzi przy kompie i zaczyna nucić jakąś melodie. Ja tak słucham, słucham i nie wierze... Fear Of The Dark :shock: Pytam sie jej, czy chociaz wie co właśnie zanuciła, a ona na to że nie wie, ale jej ta melodia po głowie chodzi ostatnio. Jak ją uświadomiłem to kazała sobie zaraz puścić tą piosenkę w oryginale i nawet sie jej spodobała :D
kocian_jr
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: kocian_jr »

Ja ostatnio mojej starej puscilem Strange World i byla wniebowzieta! :D Mowila ze wokalista wspaniale spiewa i nie mogla mi uwierzyc ze to jest Iron Maiden :)
Awatar użytkownika
white
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: white »

moja babcia powiedziala kiedys, ze jakby mnie zobaczyla noca w koszulce ironow i gdyby mnie nie znala to by sie z pewnoscia przestraszyla i przyspieszyla kroku :D

Tak swoja droga to kiedys mialem ciekawa przygode: idac kiedys w koszule "the no..." tyle, ze w dzien pewna starsza pani (dalbym jej od 75-80 lat) zachowala sie przeciwnie jakby zrobila to moja babcia. Otoz przechodzac kolo mnie splunela mi pod nogi, spojrzala w twarz i nic nie mowiac poprostu weszla do sklepu. Nawet sobie nie wyobrazalem, ze mozna byc w takim szoku w jakim ja wtedy bylem. Gdyby to nie byl XX wiek (bo wtedy byl) to pewnie zostalbym spalony na stosie. :D
SzarA
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: SzarA »

kiedyś zaistniała następująca sytuacja:
słucham Somewhere In Time na discmanie ,a koło mnie siedzieli mój dziadek i jego znajomy. Facet się mnie zapytał czego słucham na co mój dziadek odpowiedział mu , że tego się nawet muzyką nie da nazwać , ale jego znajomy poprosił mnie żebym mu dała słuchawki na chwile. Wtedy leciało Sea Of Madness , posluchał troche , oddał mi słuchawki i powiedział: "chłopaki nawet nieźle grają" :D
Heavy Metal Is The Law...
juras
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: juras »

a mnie na obozie wychowawca zaczepił gdy miałem koszulkę i opowiadał jak był na maidenach w 84, a w budzie to samo miałem z nauczycielem od polskiego
o, a kiedyś koleś co zbierał puszki taki żebrak prawie mi opowiadał patrząc na plecak że żelazną panienkę by przyjął :D
Ironka :)
-#Invader
-#Invader

Post autor: Ironka :) »

Moja mama słuchała Ironów jak była młoda. Teraz tylko od czasu do czasu.
Tata uwielbia Ironów ale kocha Slayera. Nie wyobraża sobie dnia bez przesłuchania chociaż jednego kawałka.
Więc jest dobrze! Z rodzicami w sprawach muzyki nie mam problemów! :wink:
ODPOWIEDZ