Mój pierwszy utwór...
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Mój pierwszy utwór...
coś z powerslave... nie pamiętam co, za młoda byłam
wszystko dzięki temu, że mój brat kiedyś ironów słuchał 
a u mnie wszystko sie zaczelo od kiedy kumpel puscil mi na wycieczce Wicker Mana... pare dni pozniej zalatwilem sobie kopiowanego Brave New Worlda i sluchalem chyba przez pol roku
potem w moje lapy dostala sie plytka Fear Of The Dark. Pamietam ze slyszalem wczesniej poczatek tytulowego utworu i za pierwswzym razem mialem gdzies reszte plytki interesowal mnie tylko jej koniec
Potem byl album No Prayer For The Dying przez ktory o malo co nie przestalem lubic Ironow
wydawalo mi sie to po prostu strasznie nudne i w porownaniu z BNW wydawalo mi sie to totalna porazka. Pare miesiecy pozniej na szczescie uslyszalem plytke The Number Of The Beast... i od tamtej pory jestem zawladniety Ironami :rocx :rocx :rocx
Mój pierwszy to WICKER MAN albo FEAR OF THE DARK... nie pamiętam dokładnie
To było zaraz po wejściu BNW
to ile Ty miałes wtedy lat!? 9,10 !?
pierwszy raz z ironami zetknalem sie wlasciwie z jakies 9 lat temu... ale to bylo zupelnie przypadkowe zetkniecie i nawet nie zapamietalem jak sie wykonawcy nazywali ... 3 lata pozniej dla proby kupilem sobie akurat Virtual XI gdzie okropnie mi sie spodobaly clansman i educated fool... a pozniej docierajac glebiej dowiedzialem sie ze to ten sam zespol gral man on the edge, ktory rozpoznalem dokladnie po 'falling down' ktore mi gdzies krazylo po glowie 
moim pierwszym utworem był "2 Minutes To Midnight" z Live After Death , a było 4 lat temu...
Heavy Metal Is The Law...
Moim Pierwszym Utworem Był zdaje sie Run To The Hills. Potem Wickerman i jakoś tak dalej poszło :solo :solo
UpTheIrons
- real_alien
- -#Long distance runner

Hmmm...
Bodajże Aces High - razem z The Trooper, BQOBD i MOTE był częścią soundtracku do Carmageddona II
I szczerze mówiąc te utwory idealnie tam pasowały
A było to jakoś pod koniec 2000 roku...
Bodajże Aces High - razem z The Trooper, BQOBD i MOTE był częścią soundtracku do Carmageddona II
-
El Dorado
moj pierwszy utwoor ironów to chyba Fear Of The Dark z Rock in Rio... a dalej juz poszło samo sie 
Jeśli dobrze pamiętam to FOTD i 666... No i jakoś się zaczęło 
*On his dying words he prays: Tell the world of Mystic Fest.
to było gdzieś w latach 80 jak tata puszczał mi ale jaki był 1 to zabijcie mnie ale nie pamietam...hehe...
mam 21 lat Iron Maiden w moim życiu jest od 20
-
IvonMaiden
- -#Invader

moze nie bylo to dawno bo jakies 3 moze 4 lata temu ... poszlam wtedy z rodzicami do bardzo dobrego kumpla mojego taty(ktory wlasnie jest wielkim fanem IM ale wtedy jeszcze o tym nie wiedzialam ) i jego 10 letni(wowczas) syn zapodal album TNOTB , i tak sie stalo ze Ivaders byl pierwszym utworem Ironow jaki uslyszalam, odsluchalam wtedy caly TNOTB i jeszcze BNW 
-
Szkieletor
- -#Invader

ja po raz pierwszy slyszałem coś z Virtua XI, po tym co usłyszałem przeraziłem się i stwierdziłem, że IM to totalna kaszana. Po kilku latach kumpel wpadł do mnie z TNOTB i dopiero wtedy przekonałem się do tej jakże zacnej kapeli...
I'd rather die on my feet than keep living on my knees...
pierwszy utwor, nie pamietam ale chyba to bylo no cos z "Somewhere in Yime", no chyba "Wasted Years" albo "The Trooper" z "Piece of Mind" ale dokładnie nie pamietam...
Sluchanie IRONOW zawdzieczam mojemu starszemu bratu kiedy w wieku ok 6 lat uslyszalem Wasted Years
:D wtedy nie wiedzalem oczym kompletnie jest ta piosenka ale i tak bardzo mi sie podobala:D:D
OD TEGO SIE ZACZELO :rocx
OD TEGO SIE ZACZELO :rocx
Moją pierwszą piosenką było chyba The numbert of the beast albo Run to the hills a może jakaś inna już nie pamiętam ale słyszałem duż bo mój ojciec słucha metalu od 20 lat !! :rocx
Pierwszy był albo 666, albo Wicker Man, nie jestem pewien, bo na początku kumpel pożyczył mi 2 płyty - Best Of The Beast i Brave New World, no i siłą rzeczy pierwszym utworm jaki słyszałem musiał być któryś z kawałków otwierających w/w albumy.
-
brave new fan
- -#Charlotte

Kiedyś siedziałem u wujasa i grałem w psx-a w toce3.jednak nudziła mi sie cicha jazda i wyciągnąłem pierwszą z brzegu płytke i była to Somewhere In Time od razu mi sie spodobała i tak przesłuchałem następna i nastepna
Moj brat przyniosl kiedys do domu kasete BNW...myslalem wtedy- co to za shit? Ale puscil, po kilku razach sie w tym zakochalem