Mój pierwszy utwór...

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Yavanna
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Re: Mój pierwszy utwór...

Post autor: Yavanna »

coś z powerslave... nie pamiętam co, za młoda byłam :wink: wszystko dzięki temu, że mój brat kiedyś ironów słuchał :D
kocian_jr
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: kocian_jr »

a u mnie wszystko sie zaczelo od kiedy kumpel puscil mi na wycieczce Wicker Mana... pare dni pozniej zalatwilem sobie kopiowanego Brave New Worlda i sluchalem chyba przez pol roku :D potem w moje lapy dostala sie plytka Fear Of The Dark. Pamietam ze slyszalem wczesniej poczatek tytulowego utworu i za pierwswzym razem mialem gdzies reszte plytki interesowal mnie tylko jej koniec :twisted: Potem byl album No Prayer For The Dying przez ktory o malo co nie przestalem lubic Ironow :evil: wydawalo mi sie to po prostu strasznie nudne i w porownaniu z BNW wydawalo mi sie to totalna porazka. Pare miesiecy pozniej na szczescie uslyszalem plytke The Number Of The Beast... i od tamtej pory jestem zawladniety Ironami :rocx :rocx :rocx
kinder
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: kinder »

Mój pierwszy to WICKER MAN albo FEAR OF THE DARK... nie pamiętam dokładnie :D To było zaraz po wejściu BNW
Bonzo
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Bonzo »

to ile Ty miałes wtedy lat!? 9,10 !?
Awatar użytkownika
Nakard
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Nakard »

pierwszy raz z ironami zetknalem sie wlasciwie z jakies 9 lat temu... ale to bylo zupelnie przypadkowe zetkniecie i nawet nie zapamietalem jak sie wykonawcy nazywali ... 3 lata pozniej dla proby kupilem sobie akurat Virtual XI gdzie okropnie mi sie spodobaly clansman i educated fool... a pozniej docierajac glebiej dowiedzialem sie ze to ten sam zespol gral man on the edge, ktory rozpoznalem dokladnie po 'falling down' ktore mi gdzies krazylo po glowie ;-)
SzarA
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: SzarA »

moim pierwszym utworem był "2 Minutes To Midnight" z Live After Death , a było 4 lat temu...
Heavy Metal Is The Law...
Awatar użytkownika
Eol_Eddie
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Eol_Eddie »

Moim Pierwszym Utworem Był zdaje sie Run To The Hills. Potem Wickerman i jakoś tak dalej poszło :solo :solo
UpTheIrons
Awatar użytkownika
real_alien
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: real_alien »

Hmmm...
Bodajże Aces High - razem z The Trooper, BQOBD i MOTE był częścią soundtracku do Carmageddona II :D I szczerze mówiąc te utwory idealnie tam pasowały :lol: A było to jakoś pod koniec 2000 roku...
El Dorado

Post autor: El Dorado »

moj pierwszy utwoor ironów to chyba Fear Of The Dark z Rock in Rio... a dalej juz poszło samo sie :D
Awatar użytkownika
Bladzia
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Bladzia »

Jeśli dobrze pamiętam to FOTD i 666... No i jakoś się zaczęło :)
*On his dying words he prays: Tell the world of Mystic Fest.:D
Marcino
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Marcino »

to było gdzieś w latach 80 jak tata puszczał mi ale jaki był 1 to zabijcie mnie ale nie pamietam...hehe...
mam 21 lat Iron Maiden w moim życiu jest od 20
IvonMaiden
-#Invader
-#Invader

Post autor: IvonMaiden »

moze nie bylo to dawno bo jakies 3 moze 4 lata temu ... poszlam wtedy z rodzicami do bardzo dobrego kumpla mojego taty(ktory wlasnie jest wielkim fanem IM ale wtedy jeszcze o tym nie wiedzialam ) i jego 10 letni(wowczas) syn zapodal album TNOTB , i tak sie stalo ze Ivaders byl pierwszym utworem Ironow jaki uslyszalam, odsluchalam wtedy caly TNOTB i jeszcze BNW :)
Szkieletor
-#Invader
-#Invader

Post autor: Szkieletor »

ja po raz pierwszy slyszałem coś z Virtua XI, po tym co usłyszałem przeraziłem się i stwierdziłem, że IM to totalna kaszana. Po kilku latach kumpel wpadł do mnie z TNOTB i dopiero wtedy przekonałem się do tej jakże zacnej kapeli...
I'd rather die on my feet than keep living on my knees...
jaskier
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: jaskier »

pierwszy utwor, nie pamietam ale chyba to bylo no cos z "Somewhere in Yime", no chyba "Wasted Years" albo "The Trooper" z "Piece of Mind" ale dokładnie nie pamietam...
Awatar użytkownika
Guardian
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Guardian »

Sluchanie IRONOW zawdzieczam mojemu starszemu bratu kiedy w wieku ok 6 lat uslyszalem Wasted Years :D:D wtedy nie wiedzalem oczym kompletnie jest ta piosenka ale i tak bardzo mi sie podobala:D:D

OD TEGO SIE ZACZELO :rocx
Awatar użytkownika
Bartek777
-#Prodigal son
-#Prodigal son

...

Post autor: Bartek777 »

Mój pierwszy utwór to Children Of The Damned.....poraziła mnie solówka. A teraz mam ogromny szacunek do całego Beasta, jako płyta jest genialny. :solo :rocx :lol:
Yogi
-#Invader
-#Invader

Post autor: Yogi »

Moją pierwszą piosenką było chyba The numbert of the beast albo Run to the hills a może jakaś inna już nie pamiętam ale słyszałem duż bo mój ojciec słucha metalu od 20 lat !! :rocx
Awatar użytkownika
sobota
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: sobota »

Pierwszy był albo 666, albo Wicker Man, nie jestem pewien, bo na początku kumpel pożyczył mi 2 płyty - Best Of The Beast i Brave New World, no i siłą rzeczy pierwszym utworm jaki słyszałem musiał być któryś z kawałków otwierających w/w albumy.
brave new fan
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: brave new fan »

Kiedyś siedziałem u wujasa i grałem w psx-a w toce3.jednak nudziła mi sie cicha jazda i wyciągnąłem pierwszą z brzegu płytke i była to Somewhere In Time od razu mi sie spodobała i tak przesłuchałem następna i nastepna
SiódmySyn
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: SiódmySyn »

Moj brat przyniosl kiedys do domu kasete BNW...myslalem wtedy- co to za shit? Ale puscil, po kilku razach sie w tym zakochalem :)
ODPOWIEDZ