Fenomen Fear of the Dark

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: Fenomen Fear of the Dark

Post autor: likipiki »

tremayne pisze:to bardzo źle i jesteś fujara :lol:
powinno nosić się tylko te t-shirty ktore sie dobrze zna i kocha :wink: :D
ja swoje tshirty dobrze znam, w końcu chodzę w nich od jakiegoś dłuższego czasu... choć ich nie kocham :lol:

a z koszulek z billbordami.. cóż kiedyś też mi się to podobało :P
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
juras
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: juras »

taki wiek, ale już nie szaleję za tym :lol:
teraz mam koszulkę armii i ironów, starczy
tremayne
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: tremayne »

Taa... świnka skoro ich nie kochasz nie zasługujesz na miano maiden maniac :lol: :P :wink:
Yogi
-#Invader
-#Invader

Post autor: Yogi »

Za płytą Fear Of The Dark zabardzo nieprzepadam ale piosenka to cudo i jescze wykonana live mam nadzieje że w Chorzowie zagraja ją UP THE IRONS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :rocx :solo :beer
Awatar użytkownika
zygfryd
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: zygfryd »

Muszą zagrać, bo jak nie, to...oj polecą warzywa różne ;)
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

tremayne pisze:Taa... świnka skoro ich nie kochasz nie zasługujesz na miano maiden maniac :lol: :P :wink:
też mi tak powiedz, nie chcę być maiden maniac :P
tremayne
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: tremayne »

Taaa... MiKi też nie zasługuje na miano maiden maniac
Awatar użytkownika
Dave Murray
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Dave Murray »

Bloody Sabbath pisze:Proste pytanie- dlaczego? Wiekszosc osob ktore znaja Maiden pobieznie jako ich najlepszy album wymieniaja wlasnie Fear. Przegladajac fora innych zespolow znalazlem tam opinie ze nie dosc ze jest to najlepszy album Maidenow to jeszcze jest ponadczasowy genialny itp. Przyznam, ze pierwszym krazkiem ktory kupilem byl tez Fear bo o nim najwiecej slyszalem. A przeciez Ironi wydali wiele lepszych albumow od niego. Na czym polega fenomen popularnosci tej plyty? Cyzby opierala sie ona tylko na kawalku tytulowym? Piszcie co o tym myslicie
poslychajcie muzy klasycznej to jest fenomen a nie jakas tam plytka fear of the dark, a moja najlepsza ulubiona plytka to Seventh son of the seventh son , i cala reszta plyt Ironow jest super!
miki
-#Clansman
-#Clansman

chyba nie skumałeś znaczenia słowa "fenomen" w temacie
poison-girl
-#Invader
-#Invader

Post autor: poison-girl »

MiKi pisze:
tremayne pisze:Taa... świnka skoro ich nie kochasz nie zasługujesz na miano maiden maniac :lol: :P :wink:
też mi tak powiedz, nie chcę być maiden maniac :P
wybaczcie ze offtopuje ale ja strasznie ciekawa jestem co trzeba zrobic zeby byc/nie byc maiden maniakiem
:lol:
miki
-#Clansman
-#Clansman

to jest temat na dłuższą rozmowę :lol:
w skrócie - dla mnie Slayer to nie jest łubu-dubu, więc nie jestem godny zwać się maiden maniac
co mnie zresztą wogóle nie martwi
poison-girl
-#Invader
-#Invader

Post autor: poison-girl »

MiKi pisze:to jest temat na dłuższą rozmowę :lol:
w skrócie - dla mnie Slayer to nie jest łubu-dubu, więc nie jestem godny zwać się maiden maniac
co mnie zresztą wogóle nie martwi
gosh
ja tez nie
szybko sie o tym dowiaduje :lol:
Awatar użytkownika
nomad85
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: nomad85 »

Fear of the Dark? A sie wypowiem co mi tam.

Moje dwie ulubione płyty Iron Maiden to Seventh Son i Number ,potem będzie Piece,Brave ,Powerslave,Somewhere....
Fear troche od nich odstaje. Lubie bardzo tą płytę ,ale napewno nie uważam by była jedną z najlepszych. Pamietam ze na początku wogóle za nią nie przepadałem ,byłem przyzwyczajony do płyt w rodzaju Piece ,Powerslave ,wogóle dziwiłem sie że Ironi tak grają. Ale z biegiem czasu zaczełem jej słuchać coraz wiecej i teraz oceniam ją pozytywnie. Duży plus płyty to teksty ,naprawde ambitne i po prostu prawdziwe no i swietne Utwory takie jak Afraid too Shoot Strangers (cudo!!!!) ,Be Qiuck or Be Dead czy Childhood End ,nie dałem Feara bo uważam ze Ironi mieli dużo lepszych piosenek ,co nie znacze ze nie lubie tego utworu.
Awatar użytkownika
nomad85
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: nomad85 »

odświerzam dyskusje o Fearze
Putra
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Putra »

Jeżeli tak , to ja do Fear of the Dark nic osobiście nie mam a fenomen to pewnie sławna piosenka Fear Of The Dark ..
Jack

Post autor: Jack »

hmm tez sei wypoweim :D

Bo faktycznie cos w tym jest moj przyjaciel ktory słuchał hipo hopa :P usłyszał rok temu u mnie FOTD i oszalał i teraz słucha i IM i BD moze nie wszystko oczywiscie ale bardziej przekonał sie to takiej muzyki i kocha Fear oF The Dark .... Scream For Me Poland ..... SCream !!!! Fear Of The DArk aaaaaaaa idde łyknac NERWOSOLKA :p
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Może mi ta płyta nie jaest taka dobra jak seventh... czy the number... ale napewno nie jest słabsza od virtual XI(plyta lepiej by sie prezentowala z bruce`em)dla FOTD jest dobrą pozycja na półce jest inna niż poprzedniczki to nie jest typowy iron maiden tylko troche inny troche szybkiego grania ,troche ballad napewno nie jest zla
icar
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: icar »

Mówiąc szczerze to nie przepadam zbytnio za tą płytką.Denerwuje mnie brzmienie i wokal Bruce'a. Nie wiem,moze mial jakies problemy z glosem,moze byl to swiadomy zabieg,ale odczuwa sie jakis niedosyt.
Awatar użytkownika
IRONSPARTAN
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: IRONSPARTAN »

Ta płyta nie licząc "Be Quick..." i paru innych dźwięków jest chyba najbardziej popowa w dyskografii zespołu. Wszystkie moje dziewczyny najbardziej lubiły kawalki właśnie z tej płyty. A tytulowy nawet same kazały sobie puszczać. I coś w tym musi być...
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IM_Power »

Czy ja wiem...dla mnie dużo tu zapomnianych perełek, utworów do których rzadko kto się odnosi ,mam tu na myśli Childhood's End ,Judas Be My Guide i przede wszystkim Fugitive ,utwór który gdyby był grany na koncertach stałby się klasykiem....dużo osób zna kawałek tytułowy, powiedzmy jeszcze dość efektowną i faktycznie bardzo przystępną balladę Wasting Love i tyle, no jeszcze powiedzmy dość spokojny jest Afraid too Shoot Strangers ale ten utwór to jak dla mnie geniusz i jedna z najlepszych rzeczy jakie Iron Maiden kiedykolwiek zrobiło.
Ogólnie to jest naprawdę mocna płyta choć niestety nierówna, nikt by nie ucierpiał gdyby wywalić Apparition ,a Weekend Warrior skrócić do połowy, Fear is the Key i Wasting Love też do najlepszych się nie zaliczają. Jednak mówiąc szczerze wolałbym by Ironi teraz zagrali płytę w takim klimacie jak Fear niż w klimacie ostatniej płyty.
ODPOWIEDZ