Death

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Jak oceniasz zespół ?

1
3
7%
2
0
Brak głosów
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
5
0
Brak głosów
6
1
2%
7
4
9%
8
1
2%
9
6
13%
10
31
67%

Liczba głosów: 46

nugz
SMERF MARUDA

Re: Death

Post autor: nugz »

Jeden z moich absolutnie ulubionych numerów: https://www.youtube.com/watch?v=BSQ5ZINVwXk
Chuck odnosi się do pogrzebu swojego brata.
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zajzajer »

ej kurwa dobre to, zombie ritual leci, lepsze od exodus 100000 razy, od vadera i kanibali tez, jak na razie 7-8/10 z tendencją do wzrostu oceny :)

świetny bas i w ogole, jedynke chyba we dwie osoby nagrali

podoba mi się :) brzmienie też ok, ciekawie grają, tak inteligentnie, nie takie napiredalanie bez ladu/skladu, Nugz nie musisz przyjeżdzać do Krakowa ;)
Zajzajer on the Road 2026:
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

rozwalony jestem, normalnie jak Slayer czy Bathory, ale z growlem, jest zajebiście, zaraz chyba jakieś płyty będe patrzeć po ile, siora ma w digipaku, w jewelu pierwsze wydania pewnie drogie rzeczy, ale w chuj sie podoba, na razie bede katować jedynke :)
nugz
SMERF MARUDA

Intro Evil Dead miałem na dzwonku połączenia kilka lat. Jak sobie przypomnę, ile razy ruszało w fatalnych okolicznościach XDD. Wielbię SBG.
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

A Ty masz ich płyty? jeśli tak, to cd? w jewelu? słucham wersje na yt, z dwoma dodatkowymi utworami, na razie jestem przy Baptized, jeszcze tego Twojego nie było. :)
nugz
SMERF MARUDA

Mam wszystkie wydawnictwa, koszulki i jakiś egzotyczny merch.

W piwnicy :)
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Szukam shm-cd na allegro i w sklepie ale nie ma, Symbolic jest w jewelu, czerwoną też widziałem, z resztą możę być trudniej i pierwsze wydania beda kosztowac, ale najpierw bede sie zasłuchiwac SBG, bo nie wiadomo czy reszta mi podejdzie :P
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

No jedyneczka jest cudowna, wielbię <3
Awatar użytkownika
Madback
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Madback »

Jedyneczka fajna, owszem - ale ma analogiczne znaczenie w dyskografii Death jak jedynki Slayer czy Metalliki.
nugz
SMERF MARUDA

Na dziś, wybiorę Leprosy ponad Jedynkę, chociaż bardzo bolesne to wybory. Healing zaraz za plecami, chociaż też bywała moją Jedynką. James Murphy wspaniale tam szyje.

Leprosy
SBG
Healing
HUMAN
ITP
SoP
Symbolic

Coś takiego...
nugz
SMERF MARUDA

Perkusista Gagi vs Crystal Mountain: https://youtu.be/W8myi7Kihc0?is=SHeDHf766wfbN5GG
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Na dzisiaj:

Leprosy
Healing
SBG
ITP
Sound
Symbolic
Human
Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Sadek »

1. Scream Bloody Gore
2. Leprosy
3. Symbolic
4. Spiritual Healing
5. Human
6. ITP
7. SoP
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Leprosy ciut bardziej mi sie podoba niż debiut, dobry album, najlepsze kompozycje (jak na dziś) 5 i 8, jedynie mnie perkusja czasami drażni jak przez cały utwór albo pół utworu gra w jednym tempie - stuk stuk stuk stuk itd :P, mógłby częściej jakieś przejścia robić. Solówki nawet spoko, wokal jak na taką muzykę ok.
nugz
SMERF MARUDA

Gratuluję, poznajesz PEAKowy, klasyczny death metal :)
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Czas na Spiritual Healing, kompletnie nie wiedziałem czego się spodziewać? ale powiem tak, jak na razie najlepszy Death, przyjemna płyta w odbiorze a zarazem brutalna, tytułowy to moja ulubiona ich kompozycja (jak na razie) a mamy też takie strzały jak Low Life (co za pojedynek gitarowy, tylko nie rozróżniam który gitarzysta gra które solo, ale chyba słyszę dobrze, które sola gra Murphy) do tego Genetic Reconstruction czy Killing Spree, wszystkie te 4 kompozycje uważam za wybitne, pierwsze cztery na płycie bardzo dobre/rewelacyjne. Gitary tną jak w Megadeth normalnie czy nawet Slayer bym zaryzykował takie stwierdzenie. CC nie ma podjazdu ze swoimi płytami, to kompletnie inny typ death metalu, Death jest melodyjny, ma harmonie i nie stawia tylko na napierdol, tak wiec team Death. Mało tego SH wchodzi do mojego kanonu płyt wszech czasów :D nokautując takie płyty DT jak FII czy SDoIT i niektóre wczesne Slayery. Death? wchodzę w to jak w masło teraz :> płyta będzie kupiona do tygodnia. A już ostrze zęby na kolejne odsłuchy i następne płyty. James Murphy? znałem tylko z Explorer's Club gdzie w V -części ostatniej płyta age of impact gra jedno z najlepszych gitarowych solówek wszech czasów, co za kolo. Jest progresywnie normalnie i perkusista (widze ten sam co na Leprosy) w końcu nauczył sie grac i nie wystykuje przez cały utwór tego samego rytmu lol, niesamowity progres.

Ranking płyt Death

1. SH
nugz
SMERF MARUDA

Edytuj i dodaj, że Within the Mind to wybitny wałek ;) W sumie nic dziwnego, że podoba Ci się coraz większy prog u Schucka - jesteś ultrasem DT :) Ja wybieram napierdol i esencję dm. Coś czuję, że ITP jeszcze bardziej Tobie siądzie, a nawet jeszcze mocniej - najbardziej melodyjny Death - czyli - Symbolic i SoP.
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

No zobaczymy, następna gdzieś za tydzień, powoli się będę oswajać z tymi co znam, sprawdzałem na allegro (bo wolałbym jewela, a teraz jest tylko w sprzedaży digipak) to pierwsze wydanie combat używane 259 zł a wydanie jewel case z 99 roku 100 coś,już nie pamiętam :)
Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Cold »

Na Individual Thought Patterns są tak nietypowe (jak na death metal) melodyjne fikoły, że można zdziwko strzelić. Genialna płyta...
nugz
SMERF MARUDA

Mógłbym tę płytę również mieć jako ulubioną. Właśnie taki jest" problem" z Death - nie ma typowych opadów :)
ODPOWIEDZ