Rozumiem, że jest to siódma studyjna płyta Maiden, z tego powodu 7 postaci po lewej strnoe koperty. Rozumiem też, że 7 syn wzął się z żebra Eddiego i na tym koniec. Może wskazówek szukać w książce O.S. Carda? Proszę o pomoc.
Okładka 7son
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Lomion
Okładka 7son
Pewnie zwróciliście uwagę na okładkę albumu Seventh Son....Jest bogata w symbole. Czy moglibyście wyjaśnić niektóre z nich, bo ja mam z tym problem.
Rozumiem, że jest to siódma studyjna płyta Maiden, z tego powodu 7 postaci po lewej strnoe koperty. Rozumiem też, że 7 syn wzął się z żebra Eddiego i na tym koniec. Może wskazówek szukać w książce O.S. Carda? Proszę o pomoc.
Re: Okładka 7son
No dobra ale jakby nigdy nic nie ma objaśnień do okładaki 7 son
Chyba że cos przeoczyłem ??
No tak nie maIM pisze:No dobra ale jakby nigdy nic nie ma objaśnień do okładaki 7 son![]()
Sama okladka nie posiada w sobie zadnych symboli.Lord Of The Flies pisze:Pewnie zwróciliście uwagę na okładkę albumu Seventh Son....Jest bogata w symbole. Czy moglibyście wyjaśnić niektóre z nich, bo ja mam z tym problem.
Tytul i te siedem postaci , o ktorych piszesz nawiazuja jedynie do tego, iz jest to 7 studyjny album Maiden.
Pierwsze slysze - Derek raczej nie mial tego na mysli.Lord Of The Flies pisze: Rozumiem też, że 7 syn wzął się z żebra Eddiego i
Druga sprawa - mnostwo znakow symbolizujacych wiele spraw znajduje sie za to w samej ksiazeczce. Ale aby je wszystkie opisac trzeba by troche czasu na to. Bedzie to na sanktuarium przy okazji omawiania tego albumu (Iron Maiden 1980-2005)
na SiT jest dużo takich bajerków, co nie?
Niekoniecznie symboli, ale jakiś rzeczy bądź miejsc istaniejących
Gdzieś to widziałam, ale włąsnie nie wiem gdzie, czy to było Sanktuarium czy nie. Nie pamiętam.
Niekoniecznie symboli, ale jakiś rzeczy bądź miejsc istaniejących
Gdzieś to widziałam, ale włąsnie nie wiem gdzie, czy to było Sanktuarium czy nie. Nie pamiętam.
Nie musisz czekac na Sanktuarium
symbole z wkladki masz tu objasnione szkoda ze tylko po angielsku...
http://www.maidenfans.com/imc/?url=albu ... ink=albums
http://www.maidenfans.com/imc/?url=albu ... ink=albums
"So, Until The Next Time
Have a Good Sin"
wg jakistam mitow i legend 7 (siódmy) syn rodzi sie wampirem:) wiec 7 syn 7 syna to chyba sam Dracula (przeczytalem to na jakies stronce, nie dotyczacej IM lecz wampirow :guns
\m/ Stay Heavy \m/
-
poison-girl
- -#Invader

nie no 7 syn ma posiadac specjalne zdolnosciMasterSdz pisze:wg jakistam mitow i legend 7 (siódmy) syn rodzi sie wampirem:) wiec 7 syn 7 syna to chyba sam Dracula (przeczytalem to na jakies stronce, nie dotyczacej IM lecz wampirow :guns
patrz ksiazka Orsona Scotta Carda
albo jakies polnocno europejskie legendy
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

A siódmy syn siódmego syna miał zostać Twórcą ("The maker"). Naprawdę, warto przeczytać przynajmniej pierwsze częsci tego cyklu, mimo, ze mnie osobiście denerwowało, że wszystkie postaci są fanatykami religijnymi.
ja tyko przkazuje co czytalem, rozne zrodla, rozne wiadomosci :solo
\m/ Stay Heavy \m/
-
poison-girl
- -#Invader

ja chyba nie zwrocilam uwagi na ten "fanatyzm" albo raczej mi on nie przeszkadzal
ja czytalam 2 pierwsze czesci cyklu
no i przeciez wiekszosc utworow na plycie nawiazuje do tej ksiazki tak wiec symboli pewnie rowniez
ja czytalam 2 pierwsze czesci cyklu
no i przeciez wiekszosc utworow na plycie nawiazuje do tej ksiazki tak wiec symboli pewnie rowniez
-
Lomion
Po angielsku niestety ale sobie potłumaczymy
Zarównoi w książeczce jak i na okłądce jest trochę symboli.Np. jabłko (chyba) na przełyku Eddiego, albo te żarówki na "suficie". Co oznacza ta księga z pieczęciami?
[/quote]
[/quote]
Nie wiem czy zauważyliście, ale w lewej dolnej części okładki jest taka dziwna twarz, która jakby wisi nad wodą. Czy to coś oznacza ?
Ja tam jakies twarzy nie widze w lewym dolnym rogu. Co do symboli to jest takze Wielka Brytania pokryta lodem no i zamarzniety edek z The Number Of The Beasy. Pozatym okladka 7th sona to nie jest caly rysunek Riggsa, ucieta jest gora. Całosc mozna zobaczyc na poczatku Maiden England.
"So, Until The Next Time
Have a Good Sin"
Jest jest, tylko trzeba przybliżenie zrobić kilkakrotne.
Jest takie kółko ze strzałką w dół, oczy(też kółka) i usta, takie __
Jest takie kółko ze strzałką w dół, oczy(też kółka) i usta, takie __
Chodzi tobie chyba o znaczek Riggsa ktory znajduje sie na kazdej okladce jego autorstwa. Jezeli nie wiedziales ze cos takiego istnieje to zycze milej zabawy w odnajdywaniu go na innych okladkach.
"So, Until The Next Time
Have a Good Sin"
No tak. Sory za moją nie uwagę. Właśnie mi się przypomniało że na Live After Death na jednym z nagrobków też jest takie coś. 
Stary to jest prawię wszędzieSadek pisze:No tak. Sory za moją nie uwagę. Właśnie mi się przypomniało że na Live After Death na jednym z nagrobków też jest takie coś.
Na Prayerze chyba nie ma i na BNW. na DoD wątpie aczkolwiek nie szukałam. Zresztą na Virtualu i Factorze też nie szuakałam, ale nie slyszałam, żeby nie było. Chociaż sądząc po stylu tej okładki wątpie żeby Derek ją projektował, ale jak wróce do domu to sprawdze z czystej ciekawości.
Ciekawe czy znajdziesz na płycie Iron Maiden albo PoM
- Metalophil
- -#Moonchild

jest na wszystkich aż do "NPFTD" włacznie - potem okładki projektował już kto inny więc możecie sobie szukać jesłi bardzo lubicie tę czynnośćEvE pisze:Stary to jest prawię wszędzieSadek pisze:No tak. Sory za moją nie uwagę. Właśnie mi się przypomniało że na Live After Death na jednym z nagrobków też jest takie coś.
Na Prayerze chyba nie ma i na BNW. na DoD wątpie aczkolwiek nie szukałam. Zresztą na Virtualu i Factorze też nie szuakałam, ale nie slyszałam, żeby nie było. Chociaż sądząc po stylu tej okładki wątpie żeby Derek ją projektował, ale jak wróce do domu to sprawdze z czystej ciekawości.
Ciekawe czy znajdziesz na płycie Iron Maiden albo PoMTam miałam największe problemy chyba. I chyba Powerslave jeszcze było ciężko.