Całkiem możliwe że ten obrazek będzię znajdował się na ostatniej stronie książeczki, tak żeby byl widoczny po otwarciu pudełka z płytą, chociaż jest duże prawdopodobieństwo że jest to okładka. Jednak jak na okładkę jedna rzecz mi trochę nie pasuję. Nie ma zbytnio miejsca na napis Iron Maiden, bo jak da się go u góry to będzie zasłaniał kose, a na dole i z boków też będzie zasłanial. Ewentualnie chyba można go dać takim jak na DoD ze schowaniem za kose, chociaż nie wiem czy nie będzie wtedy zasłonięta zbyt duża część napisu. Mam tylko nadzieję że nie zrobią takiego numeru jak na ETG i nie dadzą żadnego napisu tylko później naklejkęMichcio pisze:hmm mam jedno pytanie gdzie na tym zdjeciu albo pod albo nad jest napisane ze to jest okladka? bo moim zdaniem slowa Death On The Road artwork exclusively revealed... to pokazanie "pracy artystycznej" tzn jakiejś wkładki do plyty, ale nie okladki ? Czy przed wydaniem DoD na glownej tez byla pokazana okladka 2 mc wczesniej?
Wyjaśnijcie mi to prosze
Całkiem możliwe jest też że to jest tylko projekt okładki, a Maiden postanowili pokazać go fanom żeby wyrazili swoją opinię co do niej.
A co do okładki DoD to te dziwne ksztalty postaci na okładce były zamierzonym efektem. Jeśli mało by to wynikać z braku umiejętności grafika to i Eddie miałby też dziwne kształty, a tymczasem jest on jedyną "normalną" postacią na okładce