okładka do DEATH ON THE ROAD

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 804

Re: okładka do DEATH ON THE ROAD

Post autor: Deleted User 804 »

Michcio pisze:hmm mam jedno pytanie gdzie na tym zdjeciu albo pod albo nad jest napisane ze to jest okladka? bo moim zdaniem slowa Death On The Road artwork exclusively revealed... to pokazanie "pracy artystycznej" tzn jakiejś wkładki do plyty, ale nie okladki ? Czy przed wydaniem DoD na glownej tez byla pokazana okladka 2 mc wczesniej?
Wyjaśnijcie mi to prosze :wink:
Całkiem możliwe że ten obrazek będzię znajdował się na ostatniej stronie książeczki, tak żeby byl widoczny po otwarciu pudełka z płytą, chociaż jest duże prawdopodobieństwo że jest to okładka. Jednak jak na okładkę jedna rzecz mi trochę nie pasuję. Nie ma zbytnio miejsca na napis Iron Maiden, bo jak da się go u góry to będzie zasłaniał kose, a na dole i z boków też będzie zasłanial. Ewentualnie chyba można go dać takim jak na DoD ze schowaniem za kose, chociaż nie wiem czy nie będzie wtedy zasłonięta zbyt duża część napisu. Mam tylko nadzieję że nie zrobią takiego numeru jak na ETG i nie dadzą żadnego napisu tylko później naklejkę
Całkiem możliwe jest też że to jest tylko projekt okładki, a Maiden postanowili pokazać go fanom żeby wyrazili swoją opinię co do niej.
A co do okładki DoD to te dziwne ksztalty postaci na okładce były zamierzonym efektem. Jeśli mało by to wynikać z braku umiejętności grafika to i Eddie miałby też dziwne kształty, a tymczasem jest on jedyną "normalną" postacią na okładce
iEvE
Administratorka
Administratorka

Post autor: iEvE »

A moze oni tą okłądkę wydłużą o napis i tyle :). Chyba ze ona już jest formatem idealna to wtedy będzie zonk.
Chociaż nie bo tam gdzie jest adres strony pewnie będzie logo zespołu. I chyba wcale nie tak bardzo przysloniętę, Moze tak jak The Numberze... Ale gdzie będzie npis "Death On... " tego nie wiem.
A moim zdaniem obrazek bardzo pasuje do tytułu, więc podejrzewam, że jest to okładka.
Awatar użytkownika
Granulion
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Granulion »

Ta okładka (jeżeli to jest okładka) wcale nie jest taka zła, zdarzały się już znacznie gorsze...
Deleted User 804

EvE pisze:A moze oni tą okłądkę wydłużą o napis i tyle :). Chyba ze ona już jest formatem idealna to wtedy będzie zonk.
Chociaż nie bo tam gdzie jest adres strony pewnie będzie logo zespołu. I chyba wcale nie tak bardzo przysloniętę, Moze tak jak The Numberze... Ale gdzie będzie npis "Death On... " tego nie wiem.
A moim zdaniem obrazek bardzo pasuje do tytułu, więc podejrzewam, że jest to okładka.
No to logo ironów będzie u góry przesłoniętę jak na numberze, a tytuł płyty na dole. No to chyba jednak jest okładka
Awatar użytkownika
Janosik
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: Janosik »

okładka nie jest zła ...
napewno lepsza od DOD
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

Przed koncertem Maiden na PDP na telebimach byla wyswietlana reklama Dance ON the Road i firmowana byla wlasnie tym obrazkiem ( w zasadzie tylko nim, nie bylo zadnych fragmentow z koncertu)
Mlody
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Mlody »

mnie osobiscie przypadl do gustu Eddek z Dance on the road, jak rowniez cala okladeczka. jest troszke inna niz poprzednie. a pozatym motyw z kosa przypomina mi okladke do singla z bring your daugter to the slaugter. :twisted:
Deleted User 804

Szymon pisze:Przed koncertem Maiden na PDP na telebimach byla wyswietlana reklama Dance ON the Road i firmowana byla wlasnie tym obrazkiem ( w zasadzie tylko nim, nie bylo zadnych fragmentow z koncertu)
A miała dodane napisy(logo Ironów + tytuł plyty) czy tylko sam obrazek?
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

Deleted User 804 pisze:
Szymon pisze:Przed koncertem Maiden na PDP na telebimach byla wyswietlana reklama Dance ON the Road i firmowana byla wlasnie tym obrazkiem ( w zasadzie tylko nim, nie bylo zadnych fragmentow z koncertu)
A miała dodane napisy(logo Ironów + tytuł plyty) czy tylko sam obrazek?
sam obrazek
iEvE
Administratorka
Administratorka

Może czcionki nie wybrali jeszcze i koloru loga ;)
Jest inna niż wszystkie bo inne niż wszystkie zaczęły być po Fearze, z tego co Stevey mówił już wtedy to efekt zamierzony. Pewnie kontynuują tą inność i już wszystko pozostanie inne.
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

iEvE
Administratorka
Administratorka

Szymon pisze:Jak bez napisu jak z napisem :)
http://img278.echo.cx/img278/4771/fctri ... 0061bh.jpg
Łaał :) identycznie sobie to wyobrażałam.
Bardzo, muszę przyznać, ładnie im to wyszło :)
Poza czcionką na dole ;]
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

ja już chyba nawet nie wiem jak się nazywam ;]
wojtas_im

Post autor: wojtas_im »

MOJA wizja okładki do "Death On The Road":

Eddie taki sam jak na okładce do "Dance Of Death", tyle że stojący na drodze, która znajduje się w jakimś ciemnym, mrocznym lesie. Wokół widać pełno krzyży, mogił i ludzkich zwłok.

Co Wy na to :twisted: :twisted: :twisted: ??
El Dorado

Post autor: El Dorado »

wojtas_im pisze:MOJA wizja okładki do "Death On The Road":

Eddie taki sam jak na okładce do "Dance Of Death", tyle że stojący na drodze, która znajduje się w jakimś ciemnym, mrocznym lesie. Wokół widać pełno krzyży, mogił i ludzkich zwłok.

Co Wy na to :twisted: :twisted: :twisted: ??
too late :lol:
Bonzo
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Bonzo »

no i powiem wam ze nie wyglada to tak zle, przynajmniej lepiej od okładki do płyty studyjnej...
Awatar użytkownika
real_alien
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: real_alien »

Racja, nie wygląda źle... IMO wygląda bardzo dobrze :]
Deleted User 804

Zauważyliście że to co pokazli na koncercie różnie się od tego z oficjalnej i to nie tylko napsiami. Duża część obrazka jest ucienta a z rozmieszczenia napisów wynika że co najwyżej z boku bedzie wiecej obrazka. Wygląda na to że Maiden wykożystała tylko kawałek obrazka umieszczonego na stronie dzięki czemu Eddie jest większy. Szkoda tylko że ucieli tą czaszkę u dołu, ale pewnie cały obrazek znajdzie się na jakiejś lmitowanej serii plyt lub będzie dołączony do któregoś singla jako plakat :D
MaYeR
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: MaYeR »

Deleted User 804 pisze:Zauważyliście że to co pokazli na koncercie różnie się od tego z oficjalnej i to nie tylko napsiami. Duża część obrazka jest ucienta a z rozmieszczenia napisów wynika że co najwyżej z boku bedzie wiecej obrazka. Wygląda na to że Maiden wykożystała tylko kawałek obrazka umieszczonego na stronie dzięki czemu Eddie jest większy. Szkoda tylko że ucieli tą czaszkę u dołu, ale pewnie cały obrazek znajdzie się na jakiejś lmitowanej serii plyt lub będzie dołączony do któregoś singla jako plakat :D
Format wyswietlany na telebimie bardziej pasuje do DVD.
Urchin
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Urchin »

EvE pisze:
Łaał :) identycznie sobie to wyobrażałam.
Bardzo, muszę przyznać, ładnie im to wyszło :)
Poza czcionką na dole ;]
e tam czcionka jest git :) calkiem przyzwoicie to wszysko razem wyglada :)
ODPOWIEDZ