ulubiony koncert
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: ulubiony koncert
Live after death i Chorzów 2005 
rock in rio i jeszcze słuchane koncertyz polskiej części trasy world slavery tour
eddie gona get you
- journeyman
- -#Wrathchild

Rock in Rio i Chorzów 
Moments wasted, isolated, time escaping, endless sacrifice.
Hmm ciężko wybrać tyle ich się już wysłuchało/obejrzało. Ale chyba najbardziej lubię te na których byłem osobiście czyli Wrocław 2003 i Chorzów 2005.
- Slav The Great
- -#Prisoner

Maiden England i Chorzów(tylko ze wzgledów,ze na nim byłem).
-
Deleted User 804
Koncert: Chorzów(jedyny na jakim byłem)
Koncertówka: RiR(chociażby za intro+wejście po nim wicker mana) + te z Early days
Koncertówka: RiR(chociażby za intro+wejście po nim wicker mana) + te z Early days
koncertówka z Reading Festival 82 ,czyli Hammersmith jak dla mnie miażdzy RiR i nawet jest troche lepsza od LaD ,jest po prostu świetna ,a wersje Prisonera ,Wratchilda czy Transylvanii miażdzą
Reading Festival 82 to nie HammersmithRycerzHeavyMetalu pisze:koncertówka z Reading Festival 82 ,czyli Hammersmith jak dla mnie miażdzy RiR i nawet jest troche lepsza od LaD ,jest po prostu świetna ,a wersje Prisonera ,Wratchilda czy Transylvanii miażdzą
No ale czemu ? Bo jest fajny po publika robi w majtki. Czemu ?! Czemu !! Popuść wodze fantazji i uzasadnij swój wybór. DziękiNocny Jastrząb pisze:Live after death
ten koncert z Eddie Archives to właśnie Beast Over Hammersmith ,gdzie jest taka setlista
Wratchild
Run to the Hills
Childrem
Number
22 Acacia
Iron Maiden
Transylvania
Prisoner
Halloweed
Phanotm
Słuchałem go u kolegi ,który ma Eddie Archives i mnie wgniótł jest super .
Wratchild
Run to the Hills
Childrem
Number
22 Acacia
Iron Maiden
Transylvania
Prisoner
Halloweed
Phanotm
Już sie kiedyś nawet o to z tobą kłóciłem ,ale mniejsza , nie wiem tylko dlaczego tak nie lubisz tej płyty ,odpowiedz za jastrzębia ,bo go chyba teraz nie ma z tego co wiem ,czemu?Blood Brother pisze:No ale czemu ? Bo jest fajny po publika robi w majtki. Czemu ?! Czemu !! Popuść wodze fantazji i uzasadnij swój wybór. DziękiNocny Jastrząb pisze:Live after death
-bo każdy kawałek jest super wykonany ,a wykonania Rime ,Powerslave ,Halloweed czy Trooper to już mistrzostwo
-bo setlista jest niesamowita ,takie best of ,z 5 pierwszych płyt ,przez wielu uznanawanych za najlepszy okres zespołu
-bo Bruce śpiewa na wielu kawałkach lepiej niż w studiu
-bo gitary nie raz brzmią inaczej niż w studiu np.solówka Children of the Damned, czy wstęp do Powerslave
-bo ten album kojarzy mi się z latami 80 i ma kultowość ,której nie ma Rock in Rio ,które też bardzo lubie swoją drogą
Ogólnie Beast over Hammersmith to lepszy koncert ,ale z oficjalnych wydawnictw Iron Maiden ,ta płyta jest dużo lepsza od Donington ,Real Live One i Real Dead One i tez jest lepsza od uwielbianego przez wielu Rock in Rio.
Rycerz akurat nie chodziło mi o to aby znowu sie pokłócićRycerzHeavyMetalu pisze:Już sie kiedyś nawet o to z tobą kłóciłem ,ale mniejsza , nie wiem tylko dlaczego tak nie lubisz tej płyty ,odpowiedz za jastrzębia ,bo go chyba teraz nie ma z tego co wiem ,czemu?Blood Brother pisze:No ale czemu ? Bo jest fajny po publika robi w majtki. Czemu ?! Czemu !! Popuść wodze fantazji i uzasadnij swój wybór. DziękiNocny Jastrząb pisze:Live after death
-bo każdy kawałek jest super wykonany ,a wykonania Rime ,Powerslave ,Halloweed czy Trooper to już mistrzostwo
-bo setlista jest niesamowita ,takie best of ,z 5 pierwszych płyt ,przez wielu uznanawanych za najlepszy okres zespołu
-bo gitary nie raz brzmią inaczej niż w studiu np.solówka Children of the Damned, czy wstęp do Powerslave
-bo ten album kojarzy mi się z latami 80 i ma kultowość ,której nie ma Rock in Rio ,które też bardzo lubie swoją drogą
Ogólnie Beast over Hammersmith to lepszy koncert ,ale z oficjalnych wydawnictw Iron Maiden ,ta płyta jest dużo lepsza od Donington ,Real Live One i Real Dead One i tez jest lepsza od uwielbianego przez wielu Rock in Rio.
To jest koncert z Festivalu Reading 82. Te kilka utworów jest na płycie BBC Archives.RycerzHeavyMetalu pisze:ten koncert z Eddie Archives to właśnie Beast Over Hammersmith ,gdzie jest taka setlista
Wratchild
Run to the Hills
Childrem
Number
22 Acacia
Iron Maiden
Transylvania
Prisoner
Halloweed
Phanotm
A koncert Beast over Hammersmith też pochodzi z 82 roku, ale jest w Eddie Archives w osobnej okładce. I jest to cały koncert, a nie kilka utworów.
Zreszta można sprawdzić na ww.ironmaiden.com w dziale albumów
no to żyłem w nieświadomości ......
,tak czy siak ten koncert z Reading jest super ,a wersja Transylvanii naprawde zabija
RycerzHeavyMetalu pisze:Już sie kiedyś nawet o to z tobą kłóciłem ,ale mniejsza , nie wiem tylko dlaczego tak nie lubisz tej płyty ,odpowiedz za jastrzębia ,bo go chyba teraz nie ma z tego co wiem ,czemu?Blood Brother pisze:No ale czemu ? Bo jest fajny po publika robi w majtki. Czemu ?! Czemu !! Popuść wodze fantazji i uzasadnij swój wybór. DziękiNocny Jastrząb pisze:Live after death
Ja wiem? Aces High wg mnie zostało spartaczone, tak samo Flight of Icarus, a jeśli chodzi o lepsze wykonanie niż na płycie to chyba tylko Rtth i Running Free.
a Halloweed Be thy Name ,a Powerslave , a Marynarz ? ,no cóż jak kto woli
Jak dla mnie Aces High zagrali mistrzowsko, brzmi o wiele bardziej dynamicznie niż w studiu, a Flight Of Icarus to tak sobie.Katarn pisze:RycerzHeavyMetalu pisze:Już sie kiedyś nawet o to z tobą kłóciłem ,ale mniejsza , nie wiem tylko dlaczego tak nie lubisz tej płyty ,odpowiedz za jastrzębia ,bo go chyba teraz nie ma z tego co wiem ,czemu?Blood Brother pisze: No ale czemu ? Bo jest fajny po publika robi w majtki. Czemu ?! Czemu !! Popuść wodze fantazji i uzasadnij swój wybór. Dzięki
Ja wiem? Aces High wg mnie zostało spartaczone, tak samo Flight of Icarus, a jeśli chodzi o lepsze wykonanie niż na płycie to chyba tylko Rtth i Running Free.
-
Deleted User 1499
dla mnie najlepsza koncertówka to ,,poland we salute you'' no ale jak oficjalne wydawnictwa to stawiam na Maiden England a dlaczego?
-ciekawe brzmienie utworów
-jak dla mnie wypasiona setlista
-badz co badz ostatni koncert w starym skladzie(chociaz to nie wplywalo na moj wybor)
-jest tam Infinite Dreams(uwiebiam ten numer)
-ciekawe brzmienie utworów
-jak dla mnie wypasiona setlista
-badz co badz ostatni koncert w starym skladzie(chociaz to nie wplywalo na moj wybor)
-jest tam Infinite Dreams(uwiebiam ten numer)
Zgadzam się. M.in. dzięki Live after deathowi obrzydły mi uwielbiane wcześniej przeze mnie Run to the hills, The number of the beast i Hallowed. Otóż jak dla mnie niepotrzebnie się spieszyli z tymi utworkami i np. taki początek do RTTH wyszedł bardzo śmiesznie (w złym znaczeniu tego słowa) - jak dobra parodia. Nie jest to zasługa tylko LAD, ale też A real live dead one, ale mniejsza o to (także w sumie teraz żałuję, że dążyłem do posiadania wszystkich oficjalnych koncertówek i przestrzegam innych przed tym błędem).Green Man o Live after death pisze:
Jak dla mnie Aces High zagrali mistrzowsko, brzmi o wiele bardziej dynamicznie niż w studiu, a Flight Of Icarus to tak sobie.
Tą sławę LADa odczuwam trochę jak zachwycanie się Fearem ("bo tak wypada mówić że jest świetny"), ale może to ja jestem jakiś dziwny.
Wracając do tematu... ;] Najbardziej podoba mnie się Rock in Rio oczywiście (ale RTTH i 666 i tak spartolony :>). Chyba nie muszę mówić dlaczego.
ja i tak wole słuchać muzyki ze studia ,jedyny wyjatek to Motorhead najlepszy koncertowy zespół świata.