ulubiony koncert

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Green Man
-#Prisoner
-#Prisoner

Re: ulubiony koncert

Post autor: Green Man »

Live after death i Chorzów 2005 :P
Awatar użytkownika
stefan81
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: stefan81 »

rock in rio i jeszcze słuchane koncertyz polskiej części trasy world slavery tour
eddie gona get you
Awatar użytkownika
journeyman
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: journeyman »

Rock in Rio i Chorzów ;)
Moments wasted, isolated, time escaping, endless sacrifice.
Mirdaroh
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mirdaroh »

Hmm ciężko wybrać tyle ich się już wysłuchało/obejrzało. Ale chyba najbardziej lubię te na których byłem osobiście czyli Wrocław 2003 i Chorzów 2005.
Awatar użytkownika
Slav The Great
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Slav The Great »

Maiden England i Chorzów(tylko ze wzgledów,ze na nim byłem).
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

Koncert: Chorzów(jedyny na jakim byłem)
Koncertówka: RiR(chociażby za intro+wejście po nim wicker mana) + te z Early days
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

koncertówka z Reading Festival 82 ,czyli Hammersmith jak dla mnie miażdzy RiR i nawet jest troche lepsza od LaD ,jest po prostu świetna ,a wersje Prisonera ,Wratchilda czy Transylvanii miażdzą
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

RycerzHeavyMetalu pisze:koncertówka z Reading Festival 82 ,czyli Hammersmith jak dla mnie miażdzy RiR i nawet jest troche lepsza od LaD ,jest po prostu świetna ,a wersje Prisonera ,Wratchilda czy Transylvanii miażdzą
Reading Festival 82 to nie Hammersmith :wink: To dwa różnie miejsca. Ale prawdą jest, że Beast over Hammersmith jest nie do pobicia.
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BeBe »

Nocny Jastrząb pisze:Live after death
No ale czemu ? Bo jest fajny po publika robi w majtki. Czemu ?! Czemu !! Popuść wodze fantazji i uzasadnij swój wybór. Dzięki ;)
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

ten koncert z Eddie Archives to właśnie Beast Over Hammersmith ,gdzie jest taka setlista

Wratchild
Run to the Hills
Childrem
Number
22 Acacia
Iron Maiden
Transylvania
Prisoner
Halloweed
Phanotm

Słuchałem go u kolegi ,który ma Eddie Archives i mnie wgniótł jest super .
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Blood Brother pisze:
No ale czemu ? Bo jest fajny po publika robi w majtki. Czemu ?! Czemu !! Popuść wodze fantazji i uzasadnij swój wybór. Dzięki ;)
Już sie kiedyś nawet o to z tobą kłóciłem ,ale mniejsza , nie wiem tylko dlaczego tak nie lubisz tej płyty ,odpowiedz za jastrzębia ,bo go chyba teraz nie ma z tego co wiem ,czemu?
-bo każdy kawałek jest super wykonany ,a wykonania Rime ,Powerslave ,Halloweed czy Trooper to już mistrzostwo
-bo setlista jest niesamowita ,takie best of ,z 5 pierwszych płyt ,przez wielu uznanawanych za najlepszy okres zespołu
-bo Bruce śpiewa na wielu kawałkach lepiej niż w studiu
-bo gitary nie raz brzmią inaczej niż w studiu np.solówka Children of the Damned, czy wstęp do Powerslave
-bo ten album kojarzy mi się z latami 80 i ma kultowość ,której nie ma Rock in Rio ,które też bardzo lubie swoją drogą

Ogólnie Beast over Hammersmith to lepszy koncert ,ale z oficjalnych wydawnictw Iron Maiden ,ta płyta jest dużo lepsza od Donington ,Real Live One i Real Dead One i tez jest lepsza od uwielbianego przez wielu Rock in Rio.
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BeBe »

RycerzHeavyMetalu pisze:
Blood Brother pisze:
Już sie kiedyś nawet o to z tobą kłóciłem ,ale mniejsza , nie wiem tylko dlaczego tak nie lubisz tej płyty ,odpowiedz za jastrzębia ,bo go chyba teraz nie ma z tego co wiem ,czemu?
-bo każdy kawałek jest super wykonany ,a wykonania Rime ,Powerslave ,Halloweed czy Trooper to już mistrzostwo
-bo setlista jest niesamowita ,takie best of ,z 5 pierwszych płyt ,przez wielu uznanawanych za najlepszy okres zespołu
-bo gitary nie raz brzmią inaczej niż w studiu np.solówka Children of the Damned, czy wstęp do Powerslave
-bo ten album kojarzy mi się z latami 80 i ma kultowość ,której nie ma Rock in Rio ,które też bardzo lubie swoją drogą

Ogólnie Beast over Hammersmith to lepszy koncert ,ale z oficjalnych wydawnictw Iron Maiden ,ta płyta jest dużo lepsza od Donington ,Real Live One i Real Dead One i tez jest lepsza od uwielbianego przez wielu Rock in Rio.
Rycerz akurat nie chodziło mi o to aby znowu sie pokłócić :P chodziło mi tylko o to aby Nocny Jastrząb uzasadnił swój wybór gdyż pisanie trzech słów w poście to czyste nabijanie posta ;) A nie chodzi mi teraz o kłótnie jaki on jest świetny :P Peace :beer
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

RycerzHeavyMetalu pisze:ten koncert z Eddie Archives to właśnie Beast Over Hammersmith ,gdzie jest taka setlista

Wratchild
Run to the Hills
Childrem
Number
22 Acacia
Iron Maiden
Transylvania
Prisoner
Halloweed
Phanotm

Słuchałem go u kolegi ,który ma Eddie Archives i mnie wgniótł jest super .
To jest koncert z Festivalu Reading 82. Te kilka utworów jest na płycie BBC Archives.
A koncert Beast over Hammersmith też pochodzi z 82 roku, ale jest w Eddie Archives w osobnej okładce. I jest to cały koncert, a nie kilka utworów.
Zreszta można sprawdzić na ww.ironmaiden.com w dziale albumów :wink:
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

no to żyłem w nieświadomości ...... :oops: ,tak czy siak ten koncert z Reading jest super ,a wersja Transylvanii naprawde zabija
Awatar użytkownika
Katarn
-#Invader
-#Invader

Post autor: Katarn »

RycerzHeavyMetalu pisze:
Blood Brother pisze:

Ja wiem? Aces High wg mnie zostało spartaczone, tak samo Flight of Icarus, a jeśli chodzi o lepsze wykonanie niż na płycie to chyba tylko Rtth i Running Free.
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

a Halloweed Be thy Name ,a Powerslave , a Marynarz ? ,no cóż jak kto woli
Awatar użytkownika
Green Man
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Green Man »

Katarn pisze:
RycerzHeavyMetalu pisze:
Blood Brother pisze: No ale czemu ? Bo jest fajny po publika robi w majtki. Czemu ?! Czemu !! Popuść wodze fantazji i uzasadnij swój wybór. Dzięki ;)

Ja wiem? Aces High wg mnie zostało spartaczone, tak samo Flight of Icarus, a jeśli chodzi o lepsze wykonanie niż na płycie to chyba tylko Rtth i Running Free.
Jak dla mnie Aces High zagrali mistrzowsko, brzmi o wiele bardziej dynamicznie niż w studiu, a Flight Of Icarus to tak sobie.
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

dla mnie najlepsza koncertówka to ,,poland we salute you'' no ale jak oficjalne wydawnictwa to stawiam na Maiden England a dlaczego?
-ciekawe brzmienie utworów
-jak dla mnie wypasiona setlista
-badz co badz ostatni koncert w starym skladzie(chociaz to nie wplywalo na moj wybor)
-jest tam Infinite Dreams(uwiebiam ten numer)
Awatar użytkownika
zygfryd
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: zygfryd »

Green Man o Live after death pisze:
Jak dla mnie Aces High zagrali mistrzowsko, brzmi o wiele bardziej dynamicznie niż w studiu, a Flight Of Icarus to tak sobie.
Zgadzam się. M.in. dzięki Live after deathowi obrzydły mi uwielbiane wcześniej przeze mnie Run to the hills, The number of the beast i Hallowed. Otóż jak dla mnie niepotrzebnie się spieszyli z tymi utworkami i np. taki początek do RTTH wyszedł bardzo śmiesznie (w złym znaczeniu tego słowa) - jak dobra parodia. Nie jest to zasługa tylko LAD, ale też A real live dead one, ale mniejsza o to (także w sumie teraz żałuję, że dążyłem do posiadania wszystkich oficjalnych koncertówek i przestrzegam innych przed tym błędem).
Tą sławę LADa odczuwam trochę jak zachwycanie się Fearem ("bo tak wypada mówić że jest świetny"), ale może to ja jestem jakiś dziwny.

Wracając do tematu... ;] Najbardziej podoba mnie się Rock in Rio oczywiście (ale RTTH i 666 i tak spartolony :>). Chyba nie muszę mówić dlaczego.
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

ja i tak wole słuchać muzyki ze studia ,jedyny wyjatek to Motorhead najlepszy koncertowy zespół świata.
ODPOWIEDZ