ekhm... że co proszę???!!! Po co nowy album?! Bo chłopaki się rozkręcają!!!! Po genialnym dance of death liczę na jeszcze coś lepszego!!!! A tak w ogóle zadam teraz głupie pytanie: czy z tej trasy będzie chociaż jakaś koncertówka????MiKi pisze:ale będzie fenomenalna ta trasa z czasów Blaze'a
po co oni wydają jeszcze albumu?![]()
ja chcę tylko trasy takie flashbackowe ;]
Nowy album na zimę!!!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Nowy album na zimę!!!
To znaczy tej trasy obejmującej te albumy 1-4 żeby była jasność:) Będzie z tego jakaś koncertówka??
Oby żadnej koncertówki juz nie było bo jak tak dalej pójdzie to będą mieli więcej koncertówek niż albumów studyjnych
No w sumie racja, ale jeśli tak to nie ma sie co podniecać tymi trasami flashback, bo po co wam one??!! żeby zobaczyć IM na żywo?? Na trasie promującej nową płytkę też byście ich zobnaczyli.... a tak przez te trasy retro rzadziej będą wychodzić nowe płytki.... A co do koncertówkek to nie jest tak źle, nie ma ich tak wiele a wśród nich jest jedna która naprawdę lubię:Rock In Rio!!!!!IM pisze:Oby żadnej koncertówki juz nie było bo jak tak dalej pójdzie to będą mieli więcej koncertówek niż albumów studyjnych
Na maidenfans napisano, że wg. Francuskiego magazynu RockHard trasa była nagrywana i ma z niej wyjść płyta koncertowa
. Szczerze mówiąc dla mnie jest to bez sensu. Kto chciał i tak ma koncerty z Rock am Ring lub Szwecji.
nie chcesz dvd to go nie kupuj. nie musisz ogladac, sluchac itd. 
nowa trasa jest ciekawa a dvd z niej byloby jeszcze ciekawsze
nowa trasa jest ciekawa a dvd z niej byloby jeszcze ciekawsze
gdzie można to nabyć?? Nigdzie tego nie widzę!!! No chyba że mówisz o wersji z neta....Piwowarus pisze:Na maidenfans napisano, że wg. Francuskiego magazynu RockHard trasa była nagrywana i ma z niej wyjść płyta koncertowa. Szczerze mówiąc dla mnie jest to bez sensu. Kto chciał i tak ma koncerty z Rock am Ring lub Szwecji.
-
ropuch
ale na tym nie zarabia zespolPiwowarus pisze:Na maidenfans napisano, że wg. Francuskiego magazynu RockHard trasa była nagrywana i ma z niej wyjść płyta koncertowa. Szczerze mówiąc dla mnie jest to bez sensu. Kto chciał i tak ma koncerty z Rock am Ring lub Szwecji.
Z tego co slysze to dosyc cynicznie podchodzisz do sprawyropuch pisze:ale na tym nie zarabia zespolPiwowarus pisze:Na maidenfans napisano, że wg. Francuskiego magazynu RockHard trasa była nagrywana i ma z niej wyjść płyta koncertowa. Szczerze mówiąc dla mnie jest to bez sensu. Kto chciał i tak ma koncerty z Rock am Ring lub Szwecji.
a ich management zrobi wszystko zeby zedrzec kase z kilku(dziesieciu tysiecy) naiwniakow
Powiedz jak Ty bys do tego podszedl na miejscu managmentu
Osobiscie nie zycze sobie aby ktos blokowal mi mozliwosc kupna i posluchania oficjalnych wydawnict koncertowych z tras, na ktorych bylem.
I nie pisac mi, ze mozna miec bootlegi z takich koncertow. Jesli ktos porownywal dzwiek Dortmundu z Vivy i dzwiek z koncertowki to wie o czym mowie.
Sluchajac dobrych nagran w dobrej jakosci jakos nie czuje sie naiwniakiem, powiedzialbym, iz raczej osoba podekscytowana muzyka.
Osobiscie uwazam, iz naiwnikiem jest osoba z gory zakladajace i wszech wiedzaca, ze nadchodzace albumy koncertowe beda slabe. Tym samym neguja sens jakiegokolwiek wydawania i kupowania plyt...skoro i tak beda gowniane a ich celem jest wyciaganie kasy...
Ja tam chcę koncertówkę dobrej jakości bootlegóww nie zbieram, bo słuchanie utworów w takiej jakości nie sprawia mi radości(RYM
)
Kto chce to kupi, kto chce to zassa z neciora kto chce to oleje- w czym problem
Kto chce to kupi, kto chce to zassa z neciora kto chce to oleje- w czym problem
-
ropuch
skoro tak uwazasz......MaYeR pisze:Z tego co slysze to dosyc cynicznie podchodzisz do sprawy Smile
z jednej strony to normalne, ze chca zarabiac, ale z drugiej to zdzierstwo wydawac co "5 minut" nowa koncertowke, ktora i tak za wiele nowego nie wnosi.MaYeR pisze:Powiedz jak Ty bys do tego podszedl na miejscu managmentu Wink
pewnie ze jakos dzwieku nie jest taka sama, ale na bootleg nie musze wydawac kilkudziesieciu zlotych. Osobiscie jesli mam wydawac okreslona sume pieniedzy na kolejna koncertowke IM, na ktorej bedzie podobna setlista, to wole kupic sobie plyte innego zespolu. A swoja drogA te ostatnie booty zaskoczyly mnie swoja jakoscia na plusMaYeR pisze:I nie pisac mi, ze mozna miec bootlegi z takich koncertow. Jesli ktos porownywal dzwiek Dortmundu z Vivy i dzwiek z koncertowki to wie o czym mowie.
Sluchajac dobrych nagran w dobrej jakosci jakos nie czuje sie naiwniakiem, powiedzialbym, iz raczej osoba podekscytowana muzyka.
- Metalophil
- -#Moonchild

obstawiam że zrobią tak jak z Dortmundem - czyli wypuszczą oficjalnie Ullevi
a może by tak zmienić tytuł tematu
Jeśli tak to kiedy?? Znowu po dwuch latach od nagrania jak było z DOTR
-
ropuch
no tym to juz sie chyba pogrzebali, przynajmniej dla mnie. Ullevi ma za dobra jakosc jako bootleg, zeby pozniej jeszcze to kupowac jako oficjalne wydawnictwo :]Metalophil pisze:obstawiam że zrobią tak jak z Dortmundem - czyli wypuszczą oficjalnie Ullevi
ropuch pisze: z jednej strony to normalne, ze chca zarabiac, ale z drugiej to zdzierstwo wydawac co "5 minut" nowa koncertowke, ktora i tak za wiele nowego nie wnosi.
ropuch pisze:pewnie ze jakos dzwieku nie jest taka sama, ale na bootleg nie musze wydawac kilkudziesieciu zlotych. Osobiscie jesli mam wydawac okreslona sume pieniedzy na kolejna koncertowke IM, na ktorej bedzie podobna setlista,
No patrz, porownywalem RiR z DOTR i jakos mi umknelo Lord Of The Flies oraz 7 innych numerow
ropuch pisze:to wole kupic sobie plyte innego zespolu. A swoja drogA te ostatnie booty zaskoczyly mnie swoja jakoscia na plus
Masz calkowita racje, kazdy kupuje to co mu sie podoba
Czytaj njusysyzygy pisze:a może by tak zmienić tytuł tematu![]()
![]()
Najnowszy numer angielskiego Metal Hammer'a zawiera 9 stronicowy artykuł o Iron Maiden. W czasopiśmie możecie znaleźć wywiad z Bruce'm, który potwierdza, ze pod koniec tego roku kapela będzie pracowała nad nowym albumem studyjnym. Dodatkowo Dickinson podał informacje, iż od jakiegoś czasu zespół filmuje większość swoich występów oraz będzie to robił w przyszłości. Co za tym idzie po każdej trasie będziemy mogli cieszyć się nowymi koncertowymi DVD i podwójnymi albumami "live" na CD.
Nigdy nie mow nigdyropuch pisze:Ullevi ma za dobra jakosc jako bootleg, zeby pozniej jeszcze to kupowac jako oficjalne wydawnictwo :]
Ja tez nie przepadam za Run To The Hills ale zaloze sie z Toba o flaszke, ze znajde Ci tysiac osob, ktore nie wyobrazaja sobie koncertu Iron Maiden bez tego numeru. Nie zadowolisz wszystkichropuch pisze: W pewnym sensie masz racje, ale patrzac na to z drugiej strony jest wiele powtarzajacych sie numerow np. Run to the hills, ktorego juz mam dosc.
A widzisz a ja nie lubie tych numerow i dziekuje Bogu, ze ich nie bylo. I co teraz zrobimy?ropuch pisze:
tak, tyle ze mogliby czasem wplesc w setliste kawalki ktorych nie grali od dawna - np. w glowie mi sie nie miesci jak mogli nie zagrac na ostatniej trasie The Prisoner czy 22 Acacia....(wiem wiem 22 AA bylo 2 lata temu w Spodku grane...)
edit: sorry, Twoj post mi zniknal!
- Metalophil
- -#Moonchild

a jak było z "Live At Donington"?ropuch pisze:Ullevi ma za dobra jakosc jako bootleg, zeby pozniej jeszcze to kupowac jako oficjalne wydawnictwo :]Metalophil pisze:obstawiam że zrobią tak jak z Dortmundem - czyli wypuszczą oficjalnie Ullevi
-
ropuch
swiete slowaMaYeR pisze:Nie zadowolisz wszystkich
sa gusta i gusciki, kazdy mowi za siebieMaYeR pisze:A widzisz a ja nie lubie tych numerow