Nowy album na zimę!!!

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Re: Nowy album na zimę!!!

Post autor: syzygy »

MiKi pisze:ale będzie fenomenalna ta trasa z czasów Blaze'a
po co oni wydają jeszcze albumu? :lol:
ja chcę tylko trasy takie flashbackowe ;]
ekhm... że co proszę???!!! Po co nowy album?! Bo chłopaki się rozkręcają!!!! Po genialnym dance of death liczę na jeszcze coś lepszego!!!! A tak w ogóle zadam teraz głupie pytanie: czy z tej trasy będzie chociaż jakaś koncertówka????
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

To znaczy tej trasy obejmującej te albumy 1-4 żeby była jasność:) Będzie z tego jakaś koncertówka??
Awatar użytkownika
IM
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: IM »

Oby żadnej koncertówki juz nie było bo jak tak dalej pójdzie to będą mieli więcej koncertówek niż albumów studyjnych
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

IM pisze:Oby żadnej koncertówki juz nie było bo jak tak dalej pójdzie to będą mieli więcej koncertówek niż albumów studyjnych
No w sumie racja, ale jeśli tak to nie ma sie co podniecać tymi trasami flashback, bo po co wam one??!! żeby zobaczyć IM na żywo?? Na trasie promującej nową płytkę też byście ich zobnaczyli.... a tak przez te trasy retro rzadziej będą wychodzić nowe płytki.... A co do koncertówkek to nie jest tak źle, nie ma ich tak wiele a wśród nich jest jedna która naprawdę lubię:Rock In Rio!!!!!
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Na maidenfans napisano, że wg. Francuskiego magazynu RockHard trasa była nagrywana i ma z niej wyjść płyta koncertowa :? . Szczerze mówiąc dla mnie jest to bez sensu. Kto chciał i tak ma koncerty z Rock am Ring lub Szwecji.
hellrider
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: hellrider »

nie chcesz dvd to go nie kupuj. nie musisz ogladac, sluchac itd. ;)
nowa trasa jest ciekawa a dvd z niej byloby jeszcze ciekawsze :)
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Piwowarus pisze:Na maidenfans napisano, że wg. Francuskiego magazynu RockHard trasa była nagrywana i ma z niej wyjść płyta koncertowa :? . Szczerze mówiąc dla mnie jest to bez sensu. Kto chciał i tak ma koncerty z Rock am Ring lub Szwecji.
gdzie można to nabyć?? Nigdzie tego nie widzę!!! No chyba że mówisz o wersji z neta....
ropuch

Post autor: ropuch »

Piwowarus pisze:Na maidenfans napisano, że wg. Francuskiego magazynu RockHard trasa była nagrywana i ma z niej wyjść płyta koncertowa :? . Szczerze mówiąc dla mnie jest to bez sensu. Kto chciał i tak ma koncerty z Rock am Ring lub Szwecji.
ale na tym nie zarabia zespol :P a ich management zrobi wszystko zeby zedrzec kase z kilku(dziesieciu tysiecy) naiwniakow :P
MaYeR
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: MaYeR »

ropuch pisze:
ale na tym nie zarabia zespol :P a ich management zrobi wszystko zeby zedrzec kase z kilku(dziesieciu tysiecy) naiwniakow :P
Z tego co slysze to dosyc cynicznie podchodzisz do sprawy :)
Powiedz jak Ty bys do tego podszedl na miejscu managmentu :wink:
Osobiscie nie zycze sobie aby ktos blokowal mi mozliwosc kupna i posluchania oficjalnych wydawnict koncertowych z tras, na ktorych bylem.
I nie pisac mi, ze mozna miec bootlegi z takich koncertow. Jesli ktos porownywal dzwiek Dortmundu z Vivy i dzwiek z koncertowki to wie o czym mowie.
Sluchajac dobrych nagran w dobrej jakosci jakos nie czuje sie naiwniakiem, powiedzialbym, iz raczej osoba podekscytowana muzyka.

Osobiscie uwazam, iz naiwnikiem jest osoba z gory zakladajace i wszech wiedzaca, ze nadchodzace albumy koncertowe beda slabe. Tym samym neguja sens jakiegokolwiek wydawania i kupowania plyt...skoro i tak beda gowniane a ich celem jest wyciaganie kasy...
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Ja tam chcę koncertówkę dobrej jakości bootlegóww nie zbieram, bo słuchanie utworów w takiej jakości nie sprawia mi radości(RYM :!:)

Kto chce to kupi, kto chce to zassa z neciora kto chce to oleje- w czym problem :?:
ropuch

MaYeR pisze:Z tego co slysze to dosyc cynicznie podchodzisz do sprawy Smile
skoro tak uwazasz......
MaYeR pisze:Powiedz jak Ty bys do tego podszedl na miejscu managmentu Wink
z jednej strony to normalne, ze chca zarabiac, ale z drugiej to zdzierstwo wydawac co "5 minut" nowa koncertowke, ktora i tak za wiele nowego nie wnosi.
MaYeR pisze:I nie pisac mi, ze mozna miec bootlegi z takich koncertow. Jesli ktos porownywal dzwiek Dortmundu z Vivy i dzwiek z koncertowki to wie o czym mowie.
Sluchajac dobrych nagran w dobrej jakosci jakos nie czuje sie naiwniakiem, powiedzialbym, iz raczej osoba podekscytowana muzyka.
pewnie ze jakos dzwieku nie jest taka sama, ale na bootleg nie musze wydawac kilkudziesieciu zlotych. Osobiscie jesli mam wydawac okreslona sume pieniedzy na kolejna koncertowke IM, na ktorej bedzie podobna setlista, to wole kupic sobie plyte innego zespolu. A swoja drogA te ostatnie booty zaskoczyly mnie swoja jakoscia na plus ;)
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

obstawiam że zrobią tak jak z Dortmundem - czyli wypuszczą oficjalnie Ullevi
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

a może by tak zmienić tytuł tematu :?: :wink:

Jeśli tak to kiedy?? Znowu po dwuch latach od nagrania jak było z DOTR :?:
ropuch

Metalophil pisze:obstawiam że zrobią tak jak z Dortmundem - czyli wypuszczą oficjalnie Ullevi
no tym to juz sie chyba pogrzebali, przynajmniej dla mnie. Ullevi ma za dobra jakosc jako bootleg, zeby pozniej jeszcze to kupowac jako oficjalne wydawnictwo :]
MaYeR
-#Trooper
-#Trooper

ropuch pisze: z jednej strony to normalne, ze chca zarabiac, ale z drugiej to zdzierstwo wydawac co "5 minut" nowa koncertowke, ktora i tak za wiele nowego nie wnosi.
:lol: A co ma wnosic? Stary to jest rock 'n'roll a nie nowa religia :o
ropuch pisze:pewnie ze jakos dzwieku nie jest taka sama, ale na bootleg nie musze wydawac kilkudziesieciu zlotych. Osobiscie jesli mam wydawac okreslona sume pieniedzy na kolejna koncertowke IM, na ktorej bedzie podobna setlista,

No patrz, porownywalem RiR z DOTR i jakos mi umknelo Lord Of The Flies oraz 7 innych numerow :) Moze mam jakas inna plyte niz Ty :wink:
ropuch pisze:to wole kupic sobie plyte innego zespolu. A swoja drogA te ostatnie booty zaskoczyly mnie swoja jakoscia na plus ;)

Masz calkowita racje, kazdy kupuje to co mu sie podoba
MaYeR
-#Trooper
-#Trooper

syzygy pisze:a może by tak zmienić tytuł tematu :?: :wink:

Jeśli tak to kiedy?? Znowu po dwuch latach od nagrania jak było z DOTR :?:
Czytaj njusy :roll:
Najnowszy numer angielskiego Metal Hammer'a zawiera 9 stronicowy artykuł o Iron Maiden. W czasopiśmie możecie znaleźć wywiad z Bruce'm, który potwierdza, ze pod koniec tego roku kapela będzie pracowała nad nowym albumem studyjnym. Dodatkowo Dickinson podał informacje, iż od jakiegoś czasu zespół filmuje większość swoich występów oraz będzie to robił w przyszłości. Co za tym idzie po każdej trasie będziemy mogli cieszyć się nowymi koncertowymi DVD i podwójnymi albumami "live" na CD.
ropuch pisze:Ullevi ma za dobra jakosc jako bootleg, zeby pozniej jeszcze to kupowac jako oficjalne wydawnictwo :]
Nigdy nie mow nigdy :D
MaYeR
-#Trooper
-#Trooper

ropuch pisze: W pewnym sensie masz racje, ale patrzac na to z drugiej strony jest wiele powtarzajacych sie numerow np. Run to the hills, ktorego juz mam dosc.
Ja tez nie przepadam za Run To The Hills ale zaloze sie z Toba o flaszke, ze znajde Ci tysiac osob, ktore nie wyobrazaja sobie koncertu Iron Maiden bez tego numeru. Nie zadowolisz wszystkich
ropuch pisze:
tak, tyle ze mogliby czasem wplesc w setliste kawalki ktorych nie grali od dawna - np. w glowie mi sie nie miesci jak mogli nie zagrac na ostatniej trasie The Prisoner czy 22 Acacia....(wiem wiem 22 AA bylo 2 lata temu w Spodku grane...)
A widzisz a ja nie lubie tych numerow i dziekuje Bogu, ze ich nie bylo. I co teraz zrobimy? :)

edit: sorry, Twoj post mi zniknal!
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

ropuch pisze:
Metalophil pisze:obstawiam że zrobią tak jak z Dortmundem - czyli wypuszczą oficjalnie Ullevi
Ullevi ma za dobra jakosc jako bootleg, zeby pozniej jeszcze to kupowac jako oficjalne wydawnictwo :]
a jak było z "Live At Donington"? :wink: - też na początku chodziło jako "dobry jakościowo bootleg" a potem zdecydowano się wydać to oficjalnie
ropuch

a o tym to nawet nie widzialem :lol: ;)
ropuch

MaYeR pisze:Nie zadowolisz wszystkich
swiete slowa :)
MaYeR pisze:A widzisz a ja nie lubie tych numerow
sa gusta i gusciki, kazdy mowi za siebie ;)
ODPOWIEDZ