Halford

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Re: Halford

Post autor: syzygy »

Matek pisze:widzisz czasem lepiej nei wiedzieć
Heh w tym wypadku na pewno... ale to leciało dokładnie to samo nagranie co w studiu? Bo jeśli tak to raczej sam bym się skapnął :P Ehhh a ja się łudziłem, że Halford jakoś powitał Bruca, Bruce też coś tam krzyknął do publiczności i zaśpiewali :roll: Chociaż w sumie trudno wymagać, żeby Bruce jeździł na koncerty Halforda żeby zaśpiewać jeden utwór...
Matek pisze:wszystko ładnie, pięknie a tu nagle c**j
dokłdanie hehehe :lol:
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

syzygy pisze:Chociaż w sumie trudno wymagać, żeby Bruce jeździł na koncerty Halforda żeby zaśpiewać jeden utwór...
a czy wtedy czasem Halford nie supportował Maiden? chyba mi się coś takiego obiło o uszy kiedyś ale nie jestem pewien...
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

a czy wtedy czasem Halford nie supportował Maiden? chyba mi się coś takiego obiło o uszy kiedyś ale nie jestem pewien...
No to Bruce by lekko przesadził nie chcą łaskawie sie pojawić na scenie... :evil: A nie ma wideo z tego koncertu, albo kogoś dobrze poinfomowanego? :P
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

Neon Dion
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Neon Dion »

syzygy pisze:
metal pisze:Tylko w jednym, a poza tym to czytałem gdzieś ze wcale nie śpiewał ino leciał z taśmy
O w morde, ale kicha... :guns
ja jest napisane w booklecie do płyty

"The one you love to hate" is a combination of Rob & Bruce's soundcheck and live performances from London (LA2) show.

bo nie wiem czy wiecie czy nie wiecie ale LI to nie zapis jednefgo koncertu ... kawałki na płycie pochadza z całej trasy "Resurrection (2000-2001)
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Ktoś z forum DOTF pisze:Fakt, Live Insurrection jest swietne, ale jak sam napisales, jest sztuczne, bo to nie jest koncert. A publicznosc to nagrali na jakims meczu czy cos, wielka sciema.
:shock: To jak w końcu? Bo już nic nie wiem...
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

Kurcze wiecie co? Jak ja napisałem pare nieprzyjemnych rzeczy o Metallice to mało tutaj coponiektórzy jajka nie znieśli ,a jak wy tutaj sobie robicie jaja z Roba ,z jego skłonności to wszystko ok, jak to mówił Ian Hill homoseksualizm Roba to "najmniej skrywany sekret w Rock'n Rollu" ,a wy zachowujecie sie jakby to była jakaś sensacja. Poza tym gdyby panowie James i Lars mieli 1/10 z tego kultury osobistej co Rob to naprawde byłoby dobrze.
A jak już napisałem to napisze tez o muzyce.
Resurection to poprostu świetna płyta, niesamowita produkcja, riffy miażdzą, wokalnie jak za starych dobrych lat ,ale tez tak nowocześniej ,jest tu zarówno wokalno-melodyczna uczta w Silent Screams,Twist czy Temptation(tutaj czuć ducha SfV) jak i ostra jazda, ale nie jest to ostra jazda typowo Priestowa, Chlachciak i Lachman mają swój niepowtarzalny styl np.Locked and Loaded , Saviour czy najlepszy na płycie Resurection.
Crucible to bardziej nowoczesne ,cięzkie granie ale perełek klasycznych też nie brakuje(Betrayal) .
A do LI sie nie przekonam ,utwory nowe wykonane są świetne ,ale utwory Priest z lat 70 zupełnie mi nie podchodzą w tym nowoczesnym wykonaniu momentami ala Ralf .
Ufff....ale sie rozpisałem.
Acha i wydaje sie ,że Rob jest uznawany za typowego,sztampowego heavy-metalowego wokaliste..bzdura!!! ,ale żeby sie przekonać trzeba posłuchać płyt JP z lat 70.
Matek
-#Nomad
-#Nomad

ThunderBird pisze:Kurcze wiecie co? Jak ja napisałem pare nieprzyjemnych rzeczy o Metallice to mało tutaj coponiektórzy jajka nie znieśli ,a jak wy tutaj sobie robicie jaja z Roba ,z jego skłonności to wszystko ok, jak to mówił Ian Hill homoseksualizm Roba to "najmniej skrywany sekret w Rock'n Rollu" ,a wy zachowujecie sie jakby to była jakaś sensacja.
chopie! czy ktoś tu choż słowem go obraził?????????/
Vlad Tepes pisze:Swoją drogą muzykę Judasów uważam za najbardziej kwadratowe granie na heavymetalowej scenie.
hyhy :lol: :lol: :lol: ja tez :mrgreen:
ThunderBird pisze:
Acha i wydaje sie ,że Rob jest uznawany za typowego,sztampowego heavy-metalowego wokaliste..bzdura!!! ,ale żeby sie przekonać trzeba posłuchać płyt JP z lat 70.
próbowałem, naprawdę, ale to jest dla mnie niewykonalne. niemiłosiernie nudne to :lol:
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

Matek pisze:
Vlad Tepes pisze:Swoją drogą muzykę Judasów uważam za najbardziej kwadratowe granie na heavymetalowej scenie.
hyhy :lol: :lol: :lol: ja tez :mrgreen:
A ja nie
Matek pisze:
ThunderBird pisze:
próbowałem, naprawdę, ale to jest dla mnie niewykonalne. niemiłosiernie nudne to :lol:
Albo jesteś niesamowitym ignorantem, albo mało słyszałeś.
Matek
-#Nomad
-#Nomad

metal pisze:
Matek pisze:
ThunderBird pisze:
Albo jesteś niesamowitym ignorantem, albo mało słyszałeś.
looz stary... nie lubie i już, a słyszałem dużo. nie chce o nich gadać. to jest o Halfordzie solo - jego lubię :wink:
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

slucham resurrection znowu....genialne to ...moze tu ktos wkleic tu to info o tej jakiejs reedycji plyt Roba, bo nie chce mi sie szukac ;)
Awatar użytkownika
Celtic
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Celtic »

Lubię Halforda. Okres jego twórczości w JP to owcone płyty.
Jego wokal brzmi naprawdę świetnie. Słucham Judasów i zdaję sobie sprawę jak piękny jest heavy.
Qba666
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Qba666 »

Niech nam zyje Robus jak najdluzej kiedy go zabraknie to nie bedzie juz napawde czego sluchac. Res.... i Crucible to heavy metal XXI wieku. Absolutne mistrzostwo swiata.
Awatar użytkownika
Celtic
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Podzielam zdanie o geniuszu Halforda. Wypijmy ...na zdrowie !
Mistrzostwo...można tak to w sumie nazwać. Brakuje mi argumentów, gdyż innych zespołó heavy, równie dobrych nie znam.
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Wrath »

Celtic pisze:innych zespołó heavy, równie dobrych nie znam.
Przesadzasz ;)
Awatar użytkownika
Celtic
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Eee tam. JP to wielki zespół. Nie przesadzam...tylko naprawdę nie znam. 8)
Zapodaj coś ciekawszego twoim zdaniem. Czekam z niecierpliwością.
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Wolę nie zapodawać, bo może skończyć się na wyzwiskach (już to na tym forum przerabiałem). Ale zgadzam się, że JP to wielki zespół (nie największy ale wielki) ;)
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

S1MON pisze:slucham resurrection znowu....genialne to ...moze tu ktos wkleic tu to info o tej jakiejs reedycji plyt Roba, bo nie chce mi sie szukac ;)
Prawda :beer , niesamowita płyta, wyjątkowo sie Robowi udała, zmiata bez popity nierównego Angela ,a nawet Painkillera. Praktycznie nie ma wypełniaczy , Silent Screams, tytułowy, Saviour, Twist, Locked and Loaded ,Temptation...płyta poprostu niesamowita, dużo więcej nawiązan do klasycznego Judasa,niż na AoR. Wspaniały głos Roba, świetny oryginalny styl Lachmana i Chlachciaka i niesamowity ogień.
Jedna z najlepszych płyt XXI w.
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

I jeszcze jedno: bije na głowę Crucible ;)
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Na Crucible bardzo lubie tylko utwór Betrayal ,który bardzo przypomina Excitera w linii melodycznej.Jeszcze oprócz tego pare utworów lubię, ale już nie tak.
ODPOWIEDZ