pierwszy nabytek Iron Maiden :)

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

ropuch

Re: pierwszy nabytek Iron Maiden :)

Post autor: ropuch »

Cold pisze:Live After Death - vinyl. 1988 rok. To były czasy! To było przeżycie!
haha no wtedy to naprawde musiala byc jazda :)
Awatar użytkownika
rasternet
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: rasternet »

Kasta TAKT - TNOTB. Ktorej juz nie posiadam. :cry:
Pierwsza plyta F. O. T. D. to chyba zrozumiale

Jedynej rzeczy ktorej nie moge przebolec to ze nie zbieralem singli. Teraz skompletowanie calej dyskografi jest praktycznie awykonalne.
_R@sterNeT_
sister slaughter
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: sister slaughter »

Pierwszym moim 'nabytkiem' było "brave new world". Wcześniej posiadałam tylko kilka kaset pożyczonych od mojego wójka, które skądśtam pozgrywał i były bardzo niskiej jakości... i chyba tak samo stwierdziła moja matula bo je wyrzuciła :(
Brand
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Brand »

sister slaughter pisze:wójka
Apelujemy w miare możliwości poprawną pisownię ;)
sister slaughter pisze:i chyba tak samo stwierdziła moja matula bo je wyrzuciła
A szkoda, bo to fajna pamiątka ;)
sister slaughter
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: sister slaughter »

przepraszam bardzo za mój tragiczny błąd ortograficzny ... wujka oczywiście... :wink: yh...ciężki dzień dzisiaj miałam...
Awatar użytkownika
Iznogoud
-#Invader
-#Invader

Post autor: Iznogoud »

hmmmmmmm moja pierwsza plyta Maiden to Brave.... a potem Seventh Son...i wtedy mnie wzieło na zawsze :P
ale najlepsze jest to, że Brave'a mi pożyczyła totalna pozerka, ktora udawała fankę metalu tylko rok, obecnie muszę przyznać, że pozerstwo ma czasem dobre strony(byle nie na koncertach)
Hallowed
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Hallowed »

Pierwszy był BNW - zaraz po premierze, a potem NOTB.
ironek_48
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: ironek_48 »

Najpierw miałem pożyczoną "Fear Of The Dark", która mi się bardzo spodobała;) Potem mialem piraty killers, x factor, powerslave i number, ktorych sluchalem na okraglo;) A pierwsza oryginalna to było "Live After death", które na urodziny dostałem... Później kupiłem real live/dead, brave i DVD visionsa;) Reszta to na razie piraty...;(
Paolo
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Paolo »

Pierwszego albumu w calosci nie pamietam, bo mialam tylko po kilka utworow z poszczegolnych plyt i w sumie to ich nie sluchalam :roll: .
Pewnego slonecznego poranka wybralam sie na plaze z diskmenem... byla w nim jakas skladanka mojego brata i jeden utwor szczegolnie utkwil mi w pamieci, a byl nim Fear Of the Dark z Donington :lol: :lol:
A pozniej to juz chcialam reszte :D
Awatar użytkownika
Krzysiu
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Krzysiu »

Pierwsze były MP3 (chyba Fear of the dark) które wrzucił do winampa mój starszy brat, potem było pirackie Rock in Rio i to mnie zaczarowało.
pierwszy originał to 7th son
SebastianArcheo
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: SebastianArcheo »

na piracie firmy DIANA(czy jakos tak)oczywiscie NUMBER OF THE BEAST...to bylo 20 lat temu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :solo :rocx :D :D :twisted: :twisted: :evil: :evil: :lol: :lol:
Xanathos
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Xanathos »

Brave New World
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Fear Of The Dark w sierpniu 2002
BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BartSmith »

Ja mam trochę odmienną sytuację. Jakoś tak się złożyło, że pożyczyłem od kolegi z klasy płytkę z mp3'kami na której znalazłem "The Trooper'a". Utwór tak mi się spodobał (oraz mojemu bratu), że zacząłem tego słuchać na okrągło. Potem brat pościągał z netu kilka mp3, jednak nie słuchałem ich zbytnio. Za jakiś czas kupiłem GTA: Vice City na PS2, gdzie był utwór na stacji V-Rock (wtajemniczeni wiedzą o co chodzi :wink: ) "2 Minutes To Midnight". Uznałem go za równie boski, co "The Trooper". Minął jakoś miesiąc i wyjechałem w góry wraz z rodziną. Tam na targu kupiłem "Rock In Rio" - pirata z okładką (od ruskich). Przesłuchałem go na konsoli PS2, którą zabrałem w góry (a co 8) ), jednak nie było w nim nic nadzwyczajnego. Następnie jakoś kupiłem z bratem kompilację "Edward The Great" i doszły następne utwory, które zacząłem coraz bardziej lubić - m.in. "Wasted Years", The Evil..", "Infinite Dreams", itd.

W końcu zdecydowałem, że czas najwyższy na kupno oryginalnej dyskografii (mniej więcej pod koniec wakacji). Zacząłem od kupna "SIT" oraz "SSOASS", potem następne, no i tak szło. Pełną dyskografię kupiłem w około pół roku 8) .

Zauważyłem, że wiele osób ma największy sentyment do pierwszej zakupionej płyty (nie zawsze, ale często).

PS: Ale się rozpisałem - ale nie chciałem skracać, gdyż byście się nie połapali w tym wszystkim :lol: .
Awatar użytkownika
danko
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: danko »

mo pierwsy nabytek to kasety wydane przez takt a były to TNOTB, NPFTD, FOTD , Killers, i SSOASS w 1992 roku póniej przez długi czas nie słuchałem ironów a jak bruce wrócił to zacząłem na nowo a piersza orginalna płyta to Somewhere in time zakupiona w 2000 roku. Nie mam ich za wile bo kupowałem rzaczej płyty Judas priest.
Panna Bananówna
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: Panna Bananówna »

u mnie zaczęło się zwyczajnymi plikami empeczy, zupełnie przez przypadek. Kolega mi pożyczył jakąś płytę, na której miał być jakiś teledysk.
Ku mojemu przerażeniu nie było na niej ni jednego teledysku a same utwory jakiegoś kosmicznego zespołu Iron Maiden. Doszłam do wniosku, że to dla mnie zbyt ostre (!) i zostawiłam w spokoju. A potem pewne okoliczności zmusiły mnie do przesłuchania tych piosenek i wpadłam:]

Moim pierwszym nabytkiem nie-pirackim było Rock in Rio na VHS (bo jakoś tak bardzo zapragnęłam to mieć...).
Elendil
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: Elendil »

Cóz, ja nigdy wcześniej nie słuchałem Maidenów, można powiedzieć, że oprócz FotD nie słyszałem żadnego ich kawałka. Lecz byłem u siostry w Londynie, a po świętach, oczywiscie, w sklepach napisy SALE :) Wszedłem do muzycznego ( z zamiarem kupienia Theriona, ale to już inna sprawa) i zobaczyłem pare wydawnictw Ironów. Kupiłem No prayer..., który był IMHO bardzo dobry... i tak się zaczeło :D
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Ja dziewictwo straciłem przy Brave New World w 2001 roku. Nigdy nie zapomne pierwszego kontaktu z The Wicker Man i Blood Brothers :rocx :rocx
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

Kratos pisze:Ja dziewictwo straciłem przy Brave New World w 2001 roku. Nigdy nie zapomne pierwszego kontaktu z The Wicker Man i Blood Brothers :rocx :rocx
baaardzo erotycznie i dwuznacznie to brzmi :lol: proponuje to do zlotej czcionki dodać
Filik10
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Filik10 »

Najpier dostałem przegranego Virtual XI na kasecie, od kuzyna, bo kupił sobie orginał. A potam skombinowałem z 6 albumów Maiden i dostałem w prezencie DOD. A jakieś pół roku później stwierdziłem, że zbieram, żeby mieć same orginały i teraz mi tylko 4 płytek brakuje (studyjnych bo Live na CD mam 3, te z głowy Eddiego, inne Live mam na DVD, oprócz Rock In Rio).
Ostatnio zmieniony śr mar 22, 2006 10:20 pm przez Filik10, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ