No jeszcze jeden off-topBartSmith pisze: Ważne jest, że słuchacie płyt z całego okresu, a nie tylko z nowego lub ze starego. Wyobrażacie sobie jakby każdy lubił tylko wcześniejsze dokonania Maidenów? Reszta płyt nadawała by się do kosza (z punktu widzenia słabej sprzedaży, małej popularności itd.). Ważne jest też to żeby ludzie nadal słuchali Ironów, a nie "przenosili się" na inne zespoły.
No wiadomo, że dzielenie twórczości kapel na okresy to troszkę głupia sprawa, no może przy Metallice są uzasadnione powody żeby takiego podziału dokonywać, ale też nie do końca... Jeśli dana kapela mi się spodoba, to staram się słuchać wszystkiego, co ma do zaoferowania, aczkolwiek faktycznie, najpierw staram się zapoznać z tymi, które uznawane są za najlepsze... może to nieco wygodne
A co do "przenoszenia" się na inne kapele... Wiesz, zależy o co Ci chodzi?? Bo dla mnie najnormalniejszą rzeczą na świecie jest to, że człowiek lubiący muzykę(jakąkolwiek) stara się ciągle słuchać czegoś nowego , bo gdyby poprzestał na swoim ulubionym wykonawcy to mógłby się na śmierć zanudzić... Nie warto się chyba ograniczać do jednego zespołu, nawet do jednego gatunku... Po co się ograniczać?? Dla mnie to jest naturalna ewolucja, że powiedzmy, Maiden na jakiś czas odkładam, bo nagle odkrywam nową kapelę, która mi się spodobała...
Zgoda, że Maiden to(przynajmniej dla mnie...) zespół wspaniały, ale nie można w kółko słuchać tego samego... A jeśli ktoś w końcu stwierdzi, że jakiś zespół bardziej mu się podoba niż Maiden, to też chyba nic złego nie?? To, że to Forum jest o Maiden nie znaczy, że wszyscy muszą być fanami tylko i wyłącznie Maiden.... mam rację??