Opeth
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Opeth
To jest reedycja z tego co wiem.... jak za 39 zł to na pewno warto
I tutaj taka mała ciekawostka - w Teraz Rocku była taka wewnątrzredakcyjna ankieta na 50 najlepszych concept-albumów w historii rocka... "Still Life" dali na 27 miejsce chyba
I tutaj taka mała ciekawostka - w Teraz Rocku była taka wewnątrzredakcyjna ankieta na 50 najlepszych concept-albumów w historii rocka... "Still Life" dali na 27 miejsce chyba
Wiem, że warto... ale coś za bardzo się rozhulałem z tym kupowaniem oryginałów... na DVD Bruca muszę mieć kasę... no i na Maiden w dniu premiery + wszystkie singleArtur pisze:To jest reedycja z tego co wiem.... jak za 39 zł to na pewno warto
Ale chyba pęknę i jednak kupię tego Stilla...
No, ja też tak myślęsyzygy pisze:Wypadałoby mieć w końcu jakiś oryginał Opethu
Znam ten bólsyzygy pisze:ale coś za bardzo się rozhulałem z tym kupowaniem oryginałów
Nie no z Twojej listy, to ja biorę tylko album Maiden, więc może nie jest ze mną jeszcze tak źlesyzygy pisze:na DVD Bruca muszę mieć kasę... no i na Maiden w dniu premiery + wszystkie single
Aha - MMP obniżył ponoć ceny niektórych płyt ze stajni Roadrunnera, do tych płyt zalicza się m.in. "Ghost Reveries" właśnie... Jakby co to wkrótce podam inne tytuły.
Szukajcie w marketach i sklepach muzycznych.
No jednego na pewno kupię, w końcu chyba nie będzie kosztował ponad 20zł...Ale może rzeczywiście więcej niż jeden singiel to przegięcie, zaczynam popadać w jakiś obłęd chybaArtur pisze: BTW - po co chcesz single??
GR też jest- potaniał z 55 na 44,90MMP obniżył ponoć ceny niektórych płyt ze stajni Roadrunnera, do tych płyt zalicza się m.in. "Ghost Reveries" właśnie...
Kurde puściłem sobie Still Life'a teraz...The Moor... Musze to mieć na oryginałce
A to wydanie reedycyjne w tym kartoniku ma wszystko co trzeba, wkładkę z tekstami itd? Bo tak jakoś biednie wyglądało
A tego to niestety nie wiem... Pewnie Kea Ci powiesyzygy pisze:A to wydanie reedycyjne w tym kartoniku ma wszystko co trzeba, wkładkę z tekstami itd? Bo tak jakoś biednie wyglądało
O qrcze, ale strasznie dużosyzygy pisze:GR też jest- potaniał z 55 na 44,90
Bo bym sobie wtedy sprawił chyba Trivium "Ascedancy"...
Ile już tego masz, że tak z ciekawości zapytamsyzygy pisze:zaczynam popadać w jakiś obłęd chyba
Ja też, bo wszystko odsłuchuję na wieży starszego, która, owszem, jest extra, ale ja wolę swoją... Bo tak to słucham jak o nie ma w domu, albo jak niczego aktualnie nie słucha, a o to drugie baaardzo ciężkosyzygy pisze:na dobrą wieżę bym lepiej nazbierał....
No, "My Arms Your Hearse" też ma wydanie niczego sobie... nawet o mało co nie dostałęm go na święta jakieś, ale w końcu co innego mi sprezentowano...syzygy pisze:MAYH
Ale kończmy ten mały off-topik bo władza nie śpi
Nie dużo... mało bym powiedział... Oryginałów mam coś pod 20...Nawet całej dyskografii IM jeszcze nie mamArtur pisze:Ile już tego masz, że tak z ciekawości zapytam
Wiele osób bardzoo narzeka na tą płytkę, ale dla mnie jest ona świetna. Ghost Of Predition i The Baying Of The Hound rządzą po prostu, dwa genialne utwory łączące wszystko co w muzyce Opeth najlepsze. Później robi się trochę gorzej, co nie znaczy że źleLord Of The Flies pisze:Według mnie Ghost Reveries to taki progress w ich stylu, płyta jest genialna łączy wiele oryginalnych rozwiązań.
Kiedyś uwielbiałem The Grand Conjuration, ale teraz mnie nudzi po jakimś czasie, zbyt dużo powtrzalnych elementów, to się wcześniej u Opeth nie zdarzało, skróciłbym ten numer do 5 minut i było by coś wielkiego, a tak wydaje się na siłę rozwleczony...
Sporo tego będzie...Wrathchild_88 pisze:a czego nie masz? :>
IM, Killers, Somewhere, No Prayer, X Factor i Virtual XI- prawie połowa...i są to płytki które lubię mniej
e tam wstydsyzygy pisze:No ale trzeba się wziąść bo aż wstyd...
heh u mnie jest to samo, często chodzę z discmanem po domu i marudzą, że nigdy się nie można ze mną dogadaćWrathchild_88 pisze:rodzice nie rozumieją zbytnio mojego uwielbienia muzyki...nie mogą np zrozumieć, jak mogę słuchać muzyki cały dzień :]
Nie tylko w Twoim. U mnie tak samo.syzygy pisze:A tak w ogóle to tylko w moim środowisku kupno oryginałów jest postrzegane jako przejaw głupoty/dziwactwa?
- likipiki
- -#Lord of the flies

'A przypomnę sę Opetha' pomyślałem jak zobaczyłem że ten topic jest 'pomarańczowy'.
Załączyłem 'Ghost..' i.. o matko, przecież to niesłuchalne
Tak jak po pierwszych przesłuchaniach nie podobało mi się, tak teraz w ogóle mi się nie podoba 
Czym prędzej uciekłem do ukochanego Blackwater Park
Załączyłem 'Ghost..' i.. o matko, przecież to niesłuchalne
Czym prędzej uciekłem do ukochanego Blackwater Park
And it's a dirty job but someone's gotta do it...