ja bym 'horror show' do końca nie nazywał konceptem. tematyke mają wspólną utwory, ale jakby.. nie łączą się w całośc.Artur pisze: I w sumie wychodzi, że "Horror Show" to kolejny icedearthowy concept album, po "NOTS", "TDS" i po części "TGB"...
Iced Earth
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Iced Earth
OwszemMiKi pisze:ja bym 'horror show' do końca nie nazywał konceptem. tematyke mają wspólną utwory, ale jakby.. nie łączą się w całośc.
A w teraz rocku zamieścili NOTS na 40 którymśtam miejscu w klasyfikacji konceptów... The Dark Saga dużo lepsza moim zdaniemArtur pisze: I w sumie wychodzi, że "Horror Show" to kolejny icedearthowy concept album, po "NOTS", "TDS" i po części "TGB"...
Owszem, na 42 miejscu i owszem, "The Dark Saga" jest lepsza od "Night Of the Stormrider". Chociaż myślę, że gdyby ten album brzmiał nieco lepiej, i śpiewał na nim Matt, to mielibyśmy kolejne arcydzieło Iced Earth... A tak mamy "tylko" świetny album, który legł u podstaw tego, co panowie zrobili na kolejnej płycie.syzygy pisze:A w teraz rocku zamieścili NOTS na 40 którymśtam miejscu w klasyfikacji konceptów... The Dark Saga dużo lepsza moim zdaniem
Ale wracając do tematu - tam ten ranking concept-albumów brał pod uwagę wszystko - nie tylko muzykę, ale również samą historię, i jak zauważyłem, dawali tam praktycznie tylko albumy, które opowiadały historię wymyśloną przez muzyków tych zespołów, własny , przez nich wykreowany świat. Przykładem "The Wall", "American Idiot", "Operation: Mindcrime", "Metropolis Pt.2: Scenes From A Memory"... Dlatego też nie było w rankingu m.in. "Seventh Son Of A Seventh Son" na przykład - utwory bazowały na książce, nie przedstawiały świata stworzonego przez samych muzyków, podobnie jest z "The Dark Saga" - historia bazuje na "Spawnie"... Zresztą - być może uznali, że "SSOASS" nie jest concept albumem, bo niektórzy tak twierdzą...
Heh oni mają sporo dobrych wyciskaczy łez, chociażby Melancholy, I Died For You, Question Of Heaven, Blessed Are Youmiki pisze:ghost of freedom'. sam ten wałek bardzo lubie, rusza jakos. taki wyciskacz łez az, uh
Wrath dał jej 10/10miki pisze:dobra płyta, ale ja bym tyle aż nie dał jej.
Małe pytanko: istnieje jakiś bootlego video IE dobrej jakości? Bo oficjala z koncertu chyba nie mają?
Ja chyba też nie, powiedzmy, że 8,5/10, ewentualnie 8/10miki pisze:dobra płyta, ale ja bym tyle aż nie dał jej.
Tego niestety nie wiem...syzygy pisze:Małe pytanko: istnieje jakiś bootlego video IE dobrej jakości? Bo oficjala z koncertu chyba nie mają?
ja mam 'live in montreal'. fajne.
mnie też nie, co Ty. lubie bardzo.syzygy pisze:Heh, GoF kiczowaty? Może troszeczke ale mi to nie przeszkadza
Z jakiej trasy? Dźwięk niezły?miki pisze:ja mam 'live in montreal'. fajne.
z 99 roku. trasa więc po 'something wicked..'. obraz i dźwięk są ok. naprawde fajne.
-
Brand
- ZASŁUŻONY SANATORIANIN
Też to mam, dobry koncert 
Dobra ściągam już, zobacze co tak zachwalacie
mam nadzieje że się nie rozczaruje jakością, liczę na ponad bootlegową 
Tak sobie słucham Alive In Athens (znowuArtur pisze:Chociaż myślę, że gdyby ten album brzmiał nieco lepiej, i śpiewał na nim Matt, to mielibyśmy kolejne arcydzieło Iced Earth... A tak mamy "tylko" świetny album, który legł u podstaw tego, co panowie zrobili na kolejnej płycie.
Właśnie i o to chodzi, poczuj różnicęsyzygy pisze:wszystkie kawałki z NOTS wypadają wyśmienicie
Tak czy siak, świetna płyta - mocne 8,5/10... może nawet 9.....
Aha, byłbym zapomniał - :beer -----> avatar
Tylko? U mnie raczej dycha bez wahaniaArtur pisze:Tak czy siak, świetna płyta - mocne 8,5/10... może nawet 9.....
Heh a pomyśleć, że kiedyś byłem wkurzony trochę, że grają prawie całe "jakieś"Artur pisze:Same genialne wałki, które "live" jeszcze zyskują... a nie zagrali tylko "Reaching The End", "Before The Vision" i "Mystical End", z czego "normalnym" utowrem jest tylko ostatni....
Chyba najbardziej mi się podoba z kawałków z NOTSArtur pisze: zajebiste "Pure Evil"
Bez przesady, to wtedy Burnt Offerings i SWTWC nie zmieściłoby się w skaliYaaqb pisze:Tylko? U mnie raczej dycha bez wahaniaArtur pisze:Tak czy siak, świetna płyta - mocne 8,5/10... może nawet 9.....
Jak dla mnie 11/10Artur pisze:Tak czy siak, świetna płyta - mocne 8,5/10... może nawet 9.....
Mówisz o "Stormrider" oczywiście?? Ja jednak dychy bym nie dał.... świetna płyta, rozumiem, że ktoś daje 10, ja jednak troszkę mniejYaaqb pisze:Tylko? U mnie raczej dycha bez wahania
Syzygy -----> kawałki z "BO" IMO nie są takie łatwe do odtworzenia, chodzi mi zwłaszcza o klimat, to co się na tej płycie dzieje zalatuje piekłem wręcz
Ostatnio zmieniony czw kwie 27, 2006 12:04 am przez Artur, łącznie zmieniany 1 raz.
syzygy pisze:Yaaqb napisał:
Artur napisał:
Tak czy siak, świetna płyta - mocne 8,5/10... może nawet 9.....
Tylko? U mnie raczej dycha bez wahania Smile
Bez przesady, to wtedy Burnt Offerings i SWTWC nie zmieściłoby się w skali Twisted Evil
A no bo ja gupi Was nie zrozumiałem. Myślałem, że o Alive gadacie. No cóż, późno już.Mówisz o "Stormrider" oczywiście?? Ja jednak dychy bym nie dał.... świetna płyta, rozumiem, że ktoś daje 10, ja jednak troszkę mniej
Ostatnio zmieniony czw kwie 27, 2006 12:04 am przez Yaaqb, łącznie zmieniany 1 raz.
Chyba ja czegoś tu nie rozumiem... oceniacie Alive In Athens czy NOTS?Artur pisze:Jak dla mnie 11/10
a ja w sumie też już nie wiem
ale i Stormider i Alive świetne :solo