Jaki zespół najlepiej przekłada twórczość Tolkiena?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Jaki zespół najlepiej przekłada twórczość Tolkiena?
najlepszym muzycznym oddaniem klimatu twórczości tolkiena byla ścieżka dźwiękowa filmów jacksona. blind guardian to dla mnie parodia. nawet szkoda mi słów na rozwodzenie sie nad tymi, pożal się boże, bardami...
Matek pisze:blind guardian to dla mnie parodia. nawet szkoda mi słów na rozwodzenie sie nad tymi, pożal się boże, bardami...
myślisz że nie słuchałem?Deep pisze:Posluchaj sobie albumu NIGHTFALL IN THE MIDDLE EARTH! Zmienisz zdanie!
Ale MAtek no on nie nadaje sie na leczenie psychiatryczne więc nie lubi 
najlepsze że bardowie troche maczali palce w ścieżce dzwiękowej do LOTR
jasne... jaki utwór, jaka płyta? już nie pitol. jakby brali udział to by było o tym głośno.. bo czytałem keidyś wywiad z hansim gdzie nawet wspominał że szkoda że nie mogli wziąć udziału w nagrywaniu tej ścieżki... głowy sobie uciąć nie dam ale jestem niemal pewny że nie mieli z tym nic wspólnego.najlepsze że bardowie troche maczali palce w ścieżce dzwiękowej do LOTR
Ostatnio zmieniony wt wrz 19, 2006 5:29 pm przez Matek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Deleted User 2259
dokładnie ale może bedzie jakis ich utwór na filmie HobbitMatek pisze:bo czytałem keidyś wywiad z hansim gdzie nawet wspominał że szkoda że nie mogli wziąć udziału w nagrywaniu tej ścieżki...
oby nieInvader pisze:dokładnie ale może bedzie jakis ich utwór na filmie Hobbit
-
Deleted User 2259
no jeśli chodzi o trylogie to sobie nie wyobrażam,ale na hobbicie mogą dać całą ścieżke dzwiekowa stylu BG.Matek pisze:wyobrażasz sobie wśród np takiej ścieżki jaką miała trylogia usłyszeć blindów z tymi żałosnymi chórkami??
żartujesz oczywiście? bo ja sobie nie wyobrażam że w superprodukcji o budżecie 200mln $ była by taka dość pretensjonalna dla przecietnego widza ścieżka dźwiękowa...Invader pisze:no jeśli chodzi o trylogie to sobie nie wyobrażam,ale na hobbicie mogą dać całą ścieżke dzwiekowa stylu BG.
-
Deleted User 2259
no żartuje,juz sobie wyobrażam jak babcia idzie z wnusiem do kina a tu nagle wyskakuje BG.Matek pisze:żartujesz oczywiście? bo ja sobie nie wyobrażam że w superprodukcji o budżecie 200mln $ była by taka dość pretensjonalna dla przecietnego widza ścieżka dźwiękowa...
ale ja tak szczerze mówiąc to nawet nie z tego powodu nie wyobrażam sobie hobbita z muzyką metalową. to by zabiło ten film...
Matek tak czytam i czytam co piszesz, to pokaz mi zespoly lepiej oddajace klimat tolkiena? kto potrafi zagrac piesn bardow lub mordoru albo Gandalf The Magician? jakby nie patrzec to BG jest w swiecie postrzegany jako jeden z najpiekniej grajacych "tolkien-metal" zespolow
hoho o tym nie słyszałem jeszczeDeep pisze:tolkien-metal
no ale ja czegoś (albo TYDeep pisze:Matek tak czytam i czytam co piszesz, to pokaz mi zespoly lepiej oddajace klimat tolkiena? kto potrafi zagrac piesn bardow lub mordoru albo Gandalf The Magician?
No to czekamy na sapkowski-metal 
Co jak co, ale moim skromnym zdaniem Tolkien wysiada przy tym panu. Świat Tolkiena jest taki klasyczny, z czystym podziałem na zło i dobro, ze schematycznymi bohaterami, głównym dobrym i głównym złym itp.
Żeby oddać świat Sapkowskiego (tylko trzeba by skrócić ten pięcioksiąg o 2 pierwsze częsci pełne polityki) trzeba by wykorzystać jakiś death/thrashowy zespół
Kto się podejmie?
Co jak co, ale moim skromnym zdaniem Tolkien wysiada przy tym panu. Świat Tolkiena jest taki klasyczny, z czystym podziałem na zło i dobro, ze schematycznymi bohaterami, głównym dobrym i głównym złym itp.
Żeby oddać świat Sapkowskiego (tylko trzeba by skrócić ten pięcioksiąg o 2 pierwsze częsci pełne polityki) trzeba by wykorzystać jakiś death/thrashowy zespół
Kto się podejmie?
no już na offtop schodzimy powoliSzczur22 pisze:No to czekamy na sapkowski-metal
Kto się podejmie?
edit. założę temat odpowiedni
-
Davenport
najlepiej to chyba jednak Cirith Ungol się na Tolkienie wspierał
aczkolwiek wstyd się przyznać, bo mało ich słyszałem a to zespół - geniusz... 
Ta nazwa już wiele razy tu padła - Summoning. BTW. Niezła jest ich ostatnia płyta.Deep pisze:Matek tak czytam i czytam co piszesz, to pokaz mi zespoly lepiej oddajace klimat tolkiena?
Najnudniejsza w karierzeMeier(D5) pisze:Niezła jest ich ostatnia płyta.
Jazz is not dead, it just smells funny.