Jaki zespół najlepiej przekłada twórczość Tolkiena?

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Jaki zespół najlepiej przekłada twórczość Tolkiena?

Post autor: M@ti »

Battlelore. 8)
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

najlepszym muzycznym oddaniem klimatu twórczości tolkiena byla ścieżka dźwiękowa filmów jacksona. blind guardian to dla mnie parodia. nawet szkoda mi słów na rozwodzenie sie nad tymi, pożal się boże, bardami...
Awatar użytkownika
Deep
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Deep »

Matek pisze:blind guardian to dla mnie parodia. nawet szkoda mi słów na rozwodzenie sie nad tymi, pożal się boże, bardami...
:shock: Posluchaj sobie albumu NIGHTFALL IN THE MIDDLE EARTH! Zmienisz zdanie! :lol:
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Deep pisze:Posluchaj sobie albumu NIGHTFALL IN THE MIDDLE EARTH! Zmienisz zdanie!
myślisz że nie słuchałem? :lol:
iEvE
Administratorka
Administratorka

Post autor: iEvE »

Ale MAtek no on nie nadaje sie na leczenie psychiatryczne więc nie lubi :lol:
Clayman
-#Invader
-#Invader

Post autor: Clayman »

najlepsze że bardowie troche maczali palce w ścieżce dzwiękowej do LOTR
Matek
-#Nomad
-#Nomad

najlepsze że bardowie troche maczali palce w ścieżce dzwiękowej do LOTR
jasne... jaki utwór, jaka płyta? już nie pitol. jakby brali udział to by było o tym głośno.. bo czytałem keidyś wywiad z hansim gdzie nawet wspominał że szkoda że nie mogli wziąć udziału w nagrywaniu tej ścieżki... głowy sobie uciąć nie dam ale jestem niemal pewny że nie mieli z tym nic wspólnego.
Ostatnio zmieniony wt wrz 19, 2006 5:29 pm przez Matek, łącznie zmieniany 1 raz.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Matek pisze:bo czytałem keidyś wywiad z hansim gdzie nawet wspominał że szkoda że nie mogli wziąć udziału w nagrywaniu tej ścieżki...
dokładnie ale może bedzie jakis ich utwór na filmie Hobbit
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Invader pisze:dokładnie ale może bedzie jakis ich utwór na filmie Hobbit
oby nie :roll: wyobrażasz sobie wśród np takiej ścieżki jaką miała trylogia usłyszeć blindów z tymi żałosnymi chórkami??
Deleted User 2259

Matek pisze:wyobrażasz sobie wśród np takiej ścieżki jaką miała trylogia usłyszeć blindów z tymi żałosnymi chórkami??
no jeśli chodzi o trylogie to sobie nie wyobrażam,ale na hobbicie mogą dać całą ścieżke dzwiekowa stylu BG.
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Invader pisze:no jeśli chodzi o trylogie to sobie nie wyobrażam,ale na hobbicie mogą dać całą ścieżke dzwiekowa stylu BG.
żartujesz oczywiście? bo ja sobie nie wyobrażam że w superprodukcji o budżecie 200mln $ była by taka dość pretensjonalna dla przecietnego widza ścieżka dźwiękowa...
Deleted User 2259

Matek pisze:żartujesz oczywiście? bo ja sobie nie wyobrażam że w superprodukcji o budżecie 200mln $ była by taka dość pretensjonalna dla przecietnego widza ścieżka dźwiękowa...
no żartuje,juz sobie wyobrażam jak babcia idzie z wnusiem do kina a tu nagle wyskakuje BG.
Matek
-#Nomad
-#Nomad

ale ja tak szczerze mówiąc to nawet nie z tego powodu nie wyobrażam sobie hobbita z muzyką metalową. to by zabiło ten film...
Awatar użytkownika
Deep
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Deep »

Matek tak czytam i czytam co piszesz, to pokaz mi zespoly lepiej oddajace klimat tolkiena? kto potrafi zagrac piesn bardow lub mordoru albo Gandalf The Magician? jakby nie patrzec to BG jest w swiecie postrzegany jako jeden z najpiekniej grajacych "tolkien-metal" zespolow
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Deep pisze:tolkien-metal
hoho o tym nie słyszałem jeszcze :lol:
Deep pisze:Matek tak czytam i czytam co piszesz, to pokaz mi zespoly lepiej oddajace klimat tolkiena? kto potrafi zagrac piesn bardow lub mordoru albo Gandalf The Magician?
no ale ja czegoś (albo TY :P ) nie rozumiem :lol: przecież to są songi blindów a ja mówię o oddawaniu klimatu twórczość tolkiena a nie o tym kto najlepiej zagra, przecież to chore ;) tak samo mogę powiedzieć że nikt nie zagra lepiej elektronik supersonik od zlada.. :D ale co z tego? nie czyni go to geniuszem ;)
Awatar użytkownika
Szczur22
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Szczur22 »

No to czekamy na sapkowski-metal :D

Co jak co, ale moim skromnym zdaniem Tolkien wysiada przy tym panu. Świat Tolkiena jest taki klasyczny, z czystym podziałem na zło i dobro, ze schematycznymi bohaterami, głównym dobrym i głównym złym itp.
Żeby oddać świat Sapkowskiego (tylko trzeba by skrócić ten pięcioksiąg o 2 pierwsze częsci pełne polityki) trzeba by wykorzystać jakiś death/thrashowy zespół :D
Kto się podejmie? :D
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Szczur22 pisze:No to czekamy na sapkowski-metal :D

Co jak co, ale moim skromnym zdaniem Tolkien wysiada przy tym panu. Świat Tolkiena jest taki klasyczny, z czystym podziałem na zło i dobro, ze schematycznymi bohaterami, głównym dobrym i głównym złym itp.
Żeby oddać świat Sapkowskiego (tylko trzeba by skrócić ten pięcioksiąg o 2 pierwsze częsci pełne polityki) trzeba by wykorzystać jakiś death/thrashowy zespół :D
Kto się podejmie? :D
no już na offtop schodzimy powoli ;) no ale pociągnę nieco i powiem że dla mnie sapkowkski to mógłby tolkienowi buty co najwyżej lizać. nie lubię go za nędzny język, tanie chwyty (typu erotyka)... ogólnie sapkowski to biedota dla mnie. świat tolkiena to jest jedno z największych dokonań z jakimi się w życiu spotkałem. i właśnie ta jego "jasność", klarowny układ między dobrem i złem czyni go jeszcze bardziej niesamowitym. taka biblia poprostu ;) sapkowski nie potrafił nawet w 1% oddać tego co stworzył tolkien. świat który sobie wykreował jest wręcz namacalny, "czuć" go w każdym zdaniu jego powieści.

edit. założę temat odpowiedni :D
Davenport

Post autor: Davenport »

najlepiej to chyba jednak Cirith Ungol się na Tolkienie wspierał :roll: aczkolwiek wstyd się przyznać, bo mało ich słyszałem a to zespół - geniusz... :oops:
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Da5id »

Deep pisze:Matek tak czytam i czytam co piszesz, to pokaz mi zespoly lepiej oddajace klimat tolkiena?
Ta nazwa już wiele razy tu padła - Summoning. BTW. Niezła jest ich ostatnia płyta. :)
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

Meier(D5) pisze:Niezła jest ich ostatnia płyta.
Najnudniejsza w karierze :lol:
Jazz is not dead, it just smells funny.
ODPOWIEDZ