Niech mi ktoś pomoże, bo sam nie mam siły
Czegoś nie rozumiesz. Solówki to jest tylko dodatek, w IM bardzo istotny racja. To nie jest jak wyrzucenie perkusji czy wokalu. Posłuchaj gitar w tle- np. w pierwszej solówce w Innocent Exile. Posłuchaj jak chodzi bas na tej płycie (HArris dopiero potem zacznie tak nieznośnie plumkać)-a potem posluchaj tez tego Ramones które wklejałem. Solówki solówkami, ale oprócz gitarzysty który ją gra jest jeszcze cała reszta instrumentów. A wyrzucenie solówek, to tak z przymrużeniem oka, nie skumałeś trochę bazy

Teksty- Drifter, Wrathcild, Innocent Exile, Killers- czysty heavy metal

Porównań z brzmieniem do debiutu to ja nie pisałem, nie wiem co sobie ubzdurałeś. Wrzuciłem dla porównania jak brzmi British Steel, a jak Killers. Na tym się miałeś skupić, a nie na debiucie.
No widzisz Ty widzisz takie powiązania

A masz jakiekolwiek pojęcie o muzyce klasycznej, o harmoniach o sposobach komponowania?
Haha i już podajesz inne kapele

Nie pisałeś o Stingu, tylko o Depeche Mode i Sisters of Mercy

Znów odwracasz kota ogonem. W 1980 i 1981 faktycznie nikt nie chciał punka słuchać- to wcale nie w tych latach debiutowało Exploited i Discharge
Lemmy po pierwsze nie zaczynał u Hendrixa, tylko był jego technicznym. Może chodziło Ci o Hawkwind- owszem tam punka nie ma. Ale Lemmy nieprzypadkowo własnie stamtąd odszedl i nieprzypadkowo założył właśnie Motorhead. Jego przeszłość, jego wiek nic tu do rzeczy nie mają. No ale Venom oczywiście przemilczałeś
Co do tamtych płyt, które wymieniłeś- kompletnie się nie zgadzam, posłuchaj w oderwaniu od Acceptów i Saxonów i zobaczysz co tak naprawdę w duszy grało Ironom w 1981
A i jeszcze wrócę do inspiracji punkiem w grunge'u- ja takie inspiracje slyszę tylko w Nirvanie; w Alice in Chains, Soundgarden czy Pearl Jam niemalże wcale