Ja tam swoj a zaraz wyślę i wsztko poodkręcam
Somewhere in Time- Magiczna podróż w czasie...
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Somewhere in Time- Magiczna podróż w czasie...
Recenzja nadesłana. przez użytkownika
Gość se chyba mózg znitrował albo za długo trzymał łeb w mikrofalówce... Do piekła pójdzie prosto ohydny heretyk 
Dlatego ja się nie sugeruje ocenami i recenzjami. Facet dał taką ocenę jaka dał (oczywiście się z nią nie zgadzam) ale to jego sprawa
Każdy ma swój gust dlatego tępienie go moim zdaniem nie ma sensu 
Tak na serio to trochę racji dla mnie gościu ma. Jak dla mnie sytuacja wygląda tak:
1.Caught...-świetny utwór, wspaniałe solówki, ale trochę nie w moim typie -8/10,
2.Wasted Years-świetny lekki, miły utwór - 10/10
3.Sea of Madness-bardzo dobry, klimatyczny utwór, tylko zwrotki trochę odstają od refrenu - 8.10
4.Heaven...-fajny utwór, ze świetnym "łooo-łooo-łooo", ale pozatym trochę niedociągnięć widać,
Potem same super utwory tak na 9,10.
1.Caught...-świetny utwór, wspaniałe solówki, ale trochę nie w moim typie -8/10,
2.Wasted Years-świetny lekki, miły utwór - 10/10
3.Sea of Madness-bardzo dobry, klimatyczny utwór, tylko zwrotki trochę odstają od refrenu - 8.10
4.Heaven...-fajny utwór, ze świetnym "łooo-łooo-łooo", ale pozatym trochę niedociągnięć widać,
Potem same super utwory tak na 9,10.
Są gusta, guściki i totalne bezguściaZilian pisze:Każdy ma swój gust dlatego tępienie go moim zdaniem nie ma sensu
Z opiniami jest jak z... dupą - każdy ma swojąInvader pisze:Co wy na to?
www.MetalSide.pl
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Płyta robi się dla mnie coraz lepsza, ostatnio Deja Vu nawet polubiłem, ale nadal nie mogę się zbytnio przekonać do Sea of madness 
Deja Vu to kapitalny popis melodyjnych gitarowych harmonii.
O potencjalne muzycznym tego kawałka niech świadczy przeróbka akustyczna, wrzucona dziś na YT: http://www.youtube.com/watch?v=fDnCw41XCJ8
M.
O potencjalne muzycznym tego kawałka niech świadczy przeróbka akustyczna, wrzucona dziś na YT: http://www.youtube.com/watch?v=fDnCw41XCJ8
M.
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Ja bym to dał tak:Nomad pisze: 1.Sea of Madness
2.Reszta
3.DeJa Vu
1. Deja Vu
2. Reszta
3. Sea of Madness
To chyba mój ulubiony, obok seventh sona, album Ironów. Głównie chyba przez ten klimat. Wszystkie kawałki oceniam wysoko, a najlepszy jest chyba Wasted Years i Sea of Madness. A solówka w Stranger in a Strange Land - miodzio
Nie wiem czemu, ale nie mogę się jakoś przekonać do kawałka Alexandet the Great.. nie twierdzę, że to zły kawałek ale jakoś mi nie zaimponował.
Ja podobnie jak Starblind nie zachwycam się tak Alexandrem. Ale nawiązując do tytułu to ta podróż jest naprawdę magiczna. Jak się wsłuchuje w niektóre riffy w Caught Somewhere in Time to mi się aż łezka w oku kręci. Uwielbiam bootlegi z tym utworem na otwarcie
Najlepsze solówki obok Siódmego Syna, Tańca Śmierci i Niewolnika Władzy
Deja Vu ma swój urok i widać że Dave coś przy nim kręcił
Deja Vu ma swój urok i widać że Dave coś przy nim kręcił
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Ja na dziś to bym chyba najniżej ocenił Heaven Can Wait,ale tylko i wyłącznie dlatego,że się osłuchał. Identyczna sytuacja jak z Run to the Hills na Numberze. Jednak generalnie cały album to mega-wysoki poziom.To jest taki album niesamowicie dopracowany,coś jak Piece of Mind czy 7th Son of 7th Son ,brak zbędnych i przypadkowych dźwięków. Jednocześnie muzyka nie straciła zbyt wiele ze spontaniczności,energii,siły.IronCezarek pisze:Ja bym to dał tak:Nomad pisze: 1.Sea of Madness
2.Reszta
3.DeJa Vu
1. Deja Vu
2. Reszta
3. Sea of Madness
I chyba to album na którym jest najwięcej "momentów" intro do Loneliness of the Long Distance Runner,zwolnienie w Sea of Madness albo solo do Stranger in the Strange Land,długo by wymieniać.
Solówka w Strangerze to moim zdaniem najlepsza solowka Ironów.
Moim zdaniem jedna z lepszych solówek wszech czasów.
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Po dluzszym zastanowieniu obok Strangera w kategorii zagrywek gitarowych wszechczasów koniecznie musze tu napisac o intrze do Loneliness of Long Distance Runner
To powinno sie dzieciom w szkole puszczac, to jest jak alfabet, zachwycanie sie czymkolwiek innym(nie chodzi mi o muzyke) to farsa przy tej zagrywce, kunszt mistrzów heavy-metalu
To powinno sie dzieciom w szkole puszczac, to jest jak alfabet, zachwycanie sie czymkolwiek innym(nie chodzi mi o muzyke) to farsa przy tej zagrywce, kunszt mistrzów heavy-metalu
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Dla mnie SiT jest ciężkim do oceniania albumem. Z jednej strony są utwory niesamowite i niepowtarzalne. A z drugiej strony jest parę utworów "takich sobie". Dlatego po kolei:
1. Caught Somewhere in Time - Utwór bardzo dobry, może nie na openera ale nadaje klimat płycie. 9/10
2. Wasted Years - Jeden z najlepszych w historii. Tutaj nie ma co się rozwodzić 10/10
3. Sea of Madness - Nienajgorszy refren, ciekawa solówka, wokalnie całkiem fajnie ale bez szału 6/10
4. Heaven Can Wait - Świetny utwór ale w połowie się już nudzi. Fajne ooo-wanie, żywiołowe zwrotki, sprawdza się na koncertach. 7/10
5. The Loneliness of the Long Distance Runner - Zgodzę się z poprzednikiem. Początkowo bardzo nie doceniałem jak bardzo wiele osób. Ale jednak jest to majstersztyk. Fenomenalny utwór. 10/10
6. Stranger in a Strange Land - Nie rozumiem tego, że wszyscy się nim zachwycają. Taki tam sobie utworek. Dobry wokalnie, ale nic specjalnego w całości. 4/10
7. Deja Vu - Bardzo u mnie zyskał ostatnimi czasy. Jednak też nie zachwyca. Bardzo fajny tekst i ciekawie się prezentuje wokalnie. 6/10
8. Alexander the Great - Utwór, który wśród fanów stał się legendą. Prawda, że jest świetny i prawda, że byłby świetny na koncerty ale wg mnie połowa jego wspaniałości to właśnie ta świadomość, że nigdy go jeszcze nie zagrali na koncercie. 8/10
I średnia wychodzi dokładnie 7,5. No i chyba to dokładnie reprezentuje moje odczucia co do tej płyty. Są numery naprawdę niesamowite i wielkie. Ale jest też parę gorszych kawałków. Na plus można powiedzieć, że płyta jest bardzo spójna i każdy utwór ma tam swoje miejsce dzięki czemu całościowo się słucha jeszcze lepiej niż jako pojedynczych utworów.
1. Caught Somewhere in Time - Utwór bardzo dobry, może nie na openera ale nadaje klimat płycie. 9/10
2. Wasted Years - Jeden z najlepszych w historii. Tutaj nie ma co się rozwodzić 10/10
3. Sea of Madness - Nienajgorszy refren, ciekawa solówka, wokalnie całkiem fajnie ale bez szału 6/10
4. Heaven Can Wait - Świetny utwór ale w połowie się już nudzi. Fajne ooo-wanie, żywiołowe zwrotki, sprawdza się na koncertach. 7/10
5. The Loneliness of the Long Distance Runner - Zgodzę się z poprzednikiem. Początkowo bardzo nie doceniałem jak bardzo wiele osób. Ale jednak jest to majstersztyk. Fenomenalny utwór. 10/10
6. Stranger in a Strange Land - Nie rozumiem tego, że wszyscy się nim zachwycają. Taki tam sobie utworek. Dobry wokalnie, ale nic specjalnego w całości. 4/10
7. Deja Vu - Bardzo u mnie zyskał ostatnimi czasy. Jednak też nie zachwyca. Bardzo fajny tekst i ciekawie się prezentuje wokalnie. 6/10
8. Alexander the Great - Utwór, który wśród fanów stał się legendą. Prawda, że jest świetny i prawda, że byłby świetny na koncerty ale wg mnie połowa jego wspaniałości to właśnie ta świadomość, że nigdy go jeszcze nie zagrali na koncercie. 8/10
I średnia wychodzi dokładnie 7,5. No i chyba to dokładnie reprezentuje moje odczucia co do tej płyty. Są numery naprawdę niesamowite i wielkie. Ale jest też parę gorszych kawałków. Na plus można powiedzieć, że płyta jest bardzo spójna i każdy utwór ma tam swoje miejsce dzięki czemu całościowo się słucha jeszcze lepiej niż jako pojedynczych utworów.
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Caught Somewhere In Time 10/10
lepszy otwieracz to chyba tylko AH i BQOBD.
Wasted Years 7/10
kiedyś lubilem bardziej, po latach ten przebojowy refren trochę jednak zaczyna mnie drażnić
Sea Of Madness 8/10
naprawdę się dziwię że nie wypuścili go na singlu, zawsze ceniłem bardziej niż Wasted Years, które jedyne co ma od niego lepsze to riff
Heaven Can Wait 8/10
z Jankiem juz nie miało takiego kopa
The Loneliness Of The Long Distance Runner 9/10
również polubiłem, dopiero jak stałem się bardziej "dojrzałym" fanem
Stranger In a Strange Land 10/10
jak dla mnie życiowa kompozycja Adriana!!
Deja Vu 5/10
nie wiem, tyle razy przesłuchiwałem i jakoś nie może mi w ucho wpaść
Alexander The Great 9,5/10
uważam tak samo jak kolega poprzednik, więc nie będe powtarzał
lepszy otwieracz to chyba tylko AH i BQOBD.
Wasted Years 7/10
kiedyś lubilem bardziej, po latach ten przebojowy refren trochę jednak zaczyna mnie drażnić
Sea Of Madness 8/10
naprawdę się dziwię że nie wypuścili go na singlu, zawsze ceniłem bardziej niż Wasted Years, które jedyne co ma od niego lepsze to riff
Heaven Can Wait 8/10
z Jankiem juz nie miało takiego kopa
The Loneliness Of The Long Distance Runner 9/10
również polubiłem, dopiero jak stałem się bardziej "dojrzałym" fanem
Stranger In a Strange Land 10/10
jak dla mnie życiowa kompozycja Adriana!!
Deja Vu 5/10
nie wiem, tyle razy przesłuchiwałem i jakoś nie może mi w ucho wpaść
Alexander The Great 9,5/10
uważam tak samo jak kolega poprzednik, więc nie będe powtarzał
Nigdy nie rozumiałem opinii mówiących, że to najlepszy albo jeden z najlepszych albumów Maiden. Owszem, ma zajebisty klimat i brzmienie, ekstra solówki, ale na tle innych płyt wypada tak sobie.
Tak naprawdę jak dla mnie ma tylko 3 zajebiste kawałki:
- Caught..., Wasted Years i Alexandra
Kilka bardzo dobrych:
- Sea od Madness, Stranger, The Loneliness,
Dwa słabsze:
- Heaven i Deja vu
Ostatnio zapodałem sobie tą płytkę po baaaardzo dłuuuugiej przerwie, przesłuchałem ze 3-4 razy i mam dosyć. Nie oszukujmy się, w porównaniu z Piece of Mind, Powerslave czy 7th Sonem wypada słabo. Jest gdzieś tak na poziomie No Prayer i Fear Of The Dark.
Tak naprawdę jak dla mnie ma tylko 3 zajebiste kawałki:
- Caught..., Wasted Years i Alexandra
Kilka bardzo dobrych:
- Sea od Madness, Stranger, The Loneliness,
Dwa słabsze:
- Heaven i Deja vu
Ostatnio zapodałem sobie tą płytkę po baaaardzo dłuuuugiej przerwie, przesłuchałem ze 3-4 razy i mam dosyć. Nie oszukujmy się, w porównaniu z Piece of Mind, Powerslave czy 7th Sonem wypada słabo. Jest gdzieś tak na poziomie No Prayer i Fear Of The Dark.
Ja też nie rozumiem jak ktoś może bardziej lubić lody czekoladowe od orzechowych...erosinho pisze:Nigdy nie rozumiałem
www.MetalSide.pl
Dobregumbyy pisze:Ja też nie rozumiem jak ktoś może bardziej lubić lody czekoladowe od orzechowych...erosinho pisze:Nigdy nie rozumiałem
A tak z innej beczki, obejrzyjcie to:
http://www.youtube.com/watch?v=mKBCBtOa ... re=related