Dlaczego??..
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Dlaczego??..
Bo też jest fanatykiem

od razu widać, że Twój scenariusz jest niedopracowany, bo zabrakło Techno Vikinga http://www.youtube.com/watch?v=FYKH5S93hT0Kozas pisze:Nienazwane państwo w Azji. Po kilku latach bez metalu ludzie zaczeli całkiem głupieć, co spowodowane było dodatkowe brakiem żelaza w ich organiźmie. Lady Gaga zostaje panią dyktator, zaś jej prawą ręką jest DJ Ostra Jazda. Aby kontrolować społeczeństwo każdy człowiek jest zobowiązany połykać codzień pigułkę, w której jest zawarta esencja TECHNO. W dyktatorskim państwie, gdzie twardą ręką rządzi pani dyktator i kapłani nowej religii( Techno oczywiście) nie ma miejsca na inwidualizm. Codzień odbywają się tak zwane wyjebane msze, gdzie 90% to słuchanie techno, a reszta to słuchanie utworów pani dyktator, co w sumie na jedno w 2015 roku wychodzi.
w ogóle ten scenariusz ma ogromną wadę przy samych jego założeniach. Techno już nie istnieje, nie rządzi ludźmi. od jakiegoś czasu to Electro jest głównym nurtem. już sam Hitler chciał zgłębić siłę tego zjawiska, bo wiedział jaki ma ono wpływ na masy
Oj, koledze Siwemu umkneło to, GDZIE toczy sie akcja ;p To tak jakby powiedzieć, że ludzie już nie mieszkają w lichych chatkach komus kto pisze o prymitywnych plemionach( nie wazne gdzie).
Swoja droga tez mialem kiedys jak ZlapanyWCzasie tylko w mniejszym natężeniu. Dziwiłem się, że Ironi sa mało zauważalni w sub-kulturze w porownaniu do takiego Ozziego czy nawet Alice Coopera... ale z drugiej strony jakich koszulek jest najwiecej gdy sie czlowiek przechadza po ulicy ?
Iron Maiden i co najwyzej Metallica. Nawet w filmie Global Metal bylo to widac, gdzie gosc nie wazne gdzie jezdzil, to wszedzie jakas koszulka Ironow sie pojawiala. Moze gdyby byli amerykancami to wiecej by o nich sie slyszalo w mediach itp ;p
Swoja droga tez mialem kiedys jak ZlapanyWCzasie tylko w mniejszym natężeniu. Dziwiłem się, że Ironi sa mało zauważalni w sub-kulturze w porownaniu do takiego Ozziego czy nawet Alice Coopera... ale z drugiej strony jakich koszulek jest najwiecej gdy sie czlowiek przechadza po ulicy ?
oj nie umknęło mi gdzie sie toczy akcja. ale umiejscowiłeś ją w czasie tak, że electro spokojnie dotarłoby w każdy zakątek świata. a i lejdi gaga jest potępiana przez ruch electro, więc ktoś inny musiałby zostać dyktatorem. kto wie. może to sam Hitler by był, który odnalazł Świętego Grala i żył ponad 70 lat w ukryciu obmyslając nowy plan zawładnięcia światem i zgłębiając siłę electro, bo wiedział, że tylko z nią mu się to powiedzie. oczywiście wcześniej nie było dogodnego momentu na ujawnienie się, bo istniał metal, który był antysiłą dla electro i działał jako istna ochrona umysłu przed wpływami sił zewnętrznych.Kozas pisze:Oj, koledze Siwemu umkneło to, GDZIE toczy sie akcja ;p To tak jakby powiedzieć, że ludzie już nie mieszkają w lichych chatkach komus kto pisze o prymitywnych plemionach( nie wazne gdzie).
zresztą przyjmując Twój tok rozumowania, to w takim państwie metal byłby całkiem świeżą sprawą i tak szybko by nie został zapomniany. to właśnie prędzej w świecie zachodnim taka operacja szybciej by się udała, bo także u nas prędkość rozchodzenia się informacji jest na tyle szybka, że w krótkim czasie udałoby się wyplenić ze środków przekazu jakiekolwiek pozostałosci heavy metalu i wypełnić je w całości ELECTRO
No to moze dojdzmy do konsensusu i uznajmy ze bedzie to TECHTRO - polaczenie Techno i electro, ktore calkiem rozrywa banie
widzę, że nie wiesz o co w ogóle chodzi więc stąd chyba wynika takie ignoranckie podejście. obejrzyj, a zrozumiesz: http://www.youtube.com/watch?v=pazQoQbe8UYKozas pisze:No to moze dojdzmy do konsensusu i uznajmy ze bedzie to TECHTRO - polaczenie Techno i electro, ktore calkiem rozrywa banie
a tak poza tym mój pomysł zaczyna mi się bardziej podobać od Twojego
Siwy pisze:widzę, że nie wiesz o co w ogóle chodzi więc stąd chyba wynika takie ignoranckie podejście. obejrzyj, a zrozumiesz: http://www.youtube.com/watch?v=pazQoQbe8UYKozas pisze:No to moze dojdzmy do konsensusu i uznajmy ze bedzie to TECHTRO - polaczenie Techno i electro, ktore calkiem rozrywa banie
a tak poza tym mój pomysł zaczyna mi się bardziej podobać od Twojego
Dobra, dobra, to ja widzialem niedlugo po tym jak powstalo, juz nie pamietam nawet jak dawno byl ten Epicki Melanz( pamietam nawet afere jak w Warszawie promowali klub/impreze plakatem z Hitlerem), ale ja sobie tak jakby... zartowalem ? :E Spinka chyba nie jest konieczna, nawet jezeli to w formie zartu... Poza tym jestem tró fanem techno i zadne elektro nie jest w stanie pobić dark brutal techno !
ale ja sobie tak jakby... żartowałem?Kozas pisze:ale ja sobie tak jakby... zartowalem ?
jak to nie jest konieczna. w końcu mówimy o scenariuszu odnoszącym się do naszej ukochanej kapeli więc wszystko musi być w 1000% poprawne!Kozas pisze:Spinka chyba nie jest konieczna, nawet jezeli to w formie zartu...
a electro bije wszystko
aferki czasem się zdarzająKozas pisze:( pamietam nawet afere jak w Warszawie promowali klub/impreze plakatem z Hitlerem)
dobra, bo zaraz nas administracja posądzi o spam więc ja robię EOT
Chyba słabo znasz twórczość ww. :0 Bo jeśli "nie ma sztuki" na jedynce Doorsów, Sierżancie czy White Album, to gdzie jej szukać, na "The Soundhouse Tapes"? ;0krusejder pisze: <dot. Stonsów, The Doors, Bitli>
Właśnie tak. W twórczości ww. nie ma sztuki tylko omawianie problemów jakieś subpopulacji.
Nawiasem mówiąc, co jest bardziej interesującego w traktowaniu o problemach subpopulacji legendarnych troglodytów ze Szczecina i okolic, wrzeszczących o krojeniu kasy i biletów, nie potrafiąc nawet tego poprawnie po polsku wywrzeszczeć, od tematyki utworów wyżej wymienionych? :0
Jeśli miałby ktoś zrobić film o "starych dobrych czasach", których oczywiście z racji wieku pamiętać nie mogę, to dobrze by było, jakby to potraktowane zostało z należytym dystansem i bez namaszczenia, czyli ujęty zupełnie przeciwnie jak proponuje kolega, który wypadł z czasu
Złapany, z tym zarysem fabuły to Ty na poważnie, czy w wielkiej uciesze robisz sobie po prostu z nas jaja?ZłapanyWCzasie pisze:
Zamierzam pisać książke poświęconą Iron Maiden .... [CUT]
Niestety Złapany nie ma za bardzo poczucia humoru i on wszystko co robi, robi na poważnie. Jak mówi hardkorowy koksu "NIE MA LIPY!"
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Tak oczywiście myślałem, ale wolałem się upewnić, bo już miałem wątpliwości ;p Zawsze trudniej jest wyczaić tą ironię w necie niż w realu ^^Siwy pisze:ale ja sobie tak jakby... żartowałem?Kozas pisze:ale ja sobie tak jakby... zartowalem ?
A spam jaki spam, jak rozmawiamy na temat
Mi tam się ten pomysł z książką podoba. Przynajmniej coś się pojawi o IM