Somewhere on Tour
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Somewhere on Tour
Czy wie ktoś, czy koncert z Sheffield mógłby zostać wydany na DVD? Z tego co wiem, był nagrywany, a IM mieli na tej trasie najlepszą scenografie. Wie ktoś coś więcej o tym zapisie?
Re: Somewhere on Tour
Jest zapis z tego koncertu ale na DVD nie ma go o ile wiem i nigdy nie został wydany oficjalnie . Jest amatorski zapis VHS tego wieczoru , kiedy Bruce był zdrowy , bo kolejnego wieczoru już w zasadzie recytował tylko teksty z powodu infekcji gardła. Poszukaj na YT 
Who motivates the motivator
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Ależ ja wiem doskonale o tych nagraniach. Oglądałem te bootlegi nie raz, widać tam, że zespół nagrywał to show. Wiem, że nie zostało to nigdzie wydane, ale czy ktoś wie, czy jest możliwe, aby to wydać na DVD? Można by to wydać razem z Maiden England, a że chodzą ostatnio słuchy o wydaniu DVD z trasy Siódmego Syna, to zastanawiam się co z Somewhere on Tour. Tym bardziej, że to była druga co do ilości show trasa IM, a nie mamy z niej żadnego oficjalnego wydawnictwa.
Druga - ależ jak wielkie było zainteresowanie... Zagrali wtedy wiele wspaniałych dat w Stanach, o czym mówił Dave Murray. szkoda, że nie sfilmowano koncertów w Stanach. Mieli zajebista produkcja z ogromnym ekranem nad sceną, masa świateł ... no i tren EDDIE (EEECH!).
Zawsze mnie dziwiło, że nie nagrali tej trasy. Na DVD "Maiden England" ma być ok. godzinny fragment z tej trasy. Pewnie poskładają kilka filmów, co lepszej jakości. Bowiem nawet Sheffield jakościowo zawodzi (obraz).
Danie główne to będzie NEC w Birmingham i Donington (70 min ma BBC).
Zawsze mnie dziwiło, że nie nagrali tej trasy. Na DVD "Maiden England" ma być ok. godzinny fragment z tej trasy. Pewnie poskładają kilka filmów, co lepszej jakości. Bowiem nawet Sheffield jakościowo zawodzi (obraz).
Danie główne to będzie NEC w Birmingham i Donington (70 min ma BBC).
Aż się łezka w oku kręci .... http://www.youtube.com/watch?v=fw_oHYW2 ... re=related
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Czyli wydanie koncertu z Sheffield jest niemożliwe? Jak bardzo ten obraz "zawodzi"? Skąd masz takie informacje?
Parę lat temu S. Harris się szerzej wypowiadał w temacie. całego koncertu nie wydadzą!
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

A był filmowany może jakiś inny koncert na tej trasie?
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Nie wierzę, żeby żadnego koncertu z tej trasy nie wydali na DVD. Chyba nie po to zaczęli "The History of Iron Maiden", żeby niektóre części pomijać? Idealnie do tego nadawałoby się wydanie 2DVD "Maiden England", jako głównego dania, a na drugiej płycie byłoby coś z Somewhere on Tour. Inaczej sobie tego nie wyobrażam. Kwestia tylko: kiedy to wydadzą?
2DVD na bank, 2013...
Fajnie by byłoRALF pisze:2DVD na bank, 2013...
Prawdopodobnie DVD i CD wyjdą wiosną 2012. Trasa (ewentualna) w przyszłym roku, może je pomóc wypromować....
Kto wie w sumie co mają nagrane? Jak p.Harris pogrzebie w archiwaliach to kto wie może znajdzie jakąś perełke z trasy SOT , która po odpowiednim masteringu i obróbce nada sie na DVD ... sam chciałbym bardzo zobaczyć chociażby to widowisko z Sheffield , bo hala super, zespół gra u siebie w domu i jest kapitalna scenografia
Jakby to tak wygladało chociażby troche jak klip do SIASL to byłaby super sprawa !
Who motivates the motivator
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

nie martw się. Maidenfani nie świnie, wszystko zeżrąMr. M pisze:
A wydawać rok po roku DVD?
Jakby ktoś chciał sobie posłuchać Caught SOmewhere in Time w miarę dobrej wersji to proszę. Poprzedzane słynnym intrem Vangelisa.
http://www.youtube.com/watch?v=1vUC-k5RPTI
Chyba najlepsze wykonanie tego utworu na żywo jakie słyszałem. Aż by się chciało to wydać w dobrej jakości video. W solówkach niektóre partie są nawet wzbogacone, totalny kosmos!
Ten utwór tak cholernie kojarzy mi się z wakacjami 2007 gdy wręcz ścigaliśmy się z kumplami na to kto jest większym Ironowskim po**bem. (autocenzura
)
http://www.youtube.com/watch?v=1vUC-k5RPTI
Chyba najlepsze wykonanie tego utworu na żywo jakie słyszałem. Aż by się chciało to wydać w dobrej jakości video. W solówkach niektóre partie są nawet wzbogacone, totalny kosmos!
Ten utwór tak cholernie kojarzy mi się z wakacjami 2007 gdy wręcz ścigaliśmy się z kumplami na to kto jest większym Ironowskim po**bem. (autocenzura